Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple norāda, ka Windows darbība uz M1 procesora ir atkarīga no Microsoft

    Jaunākie raksti

    Kopš ir iznācis jaunais Apple datoru procesors M1, kas ir balstīts uz ARM arhitektūru, Mac datoriem vairs nav iespējams uzstādīt Windows operētājsistēmu, bet nesenā intervijā Apple programmatūras šefs Kregs Federigi (Craig Federighi) norādījis, ka šāda iespēja ir paša Microsoft rokās.

    Uz jaunās arhitektūras procesoriem Windows vismaz pagaidām nevar ņemt tā vienkārši un instalēt, bet Apple negrasās likt šķēršļus Microsoft, lai pielāgotu un attīstītu Windows versiju M1 procesoriem. Federigi norāda, ka jaunie Apple Silicon procesori noteikti ir spējīgi darbināt Windows, uz ko jau šobrīd norāda gan Rosetta 2, gan CrossOver emulācijas programmu darbība. Tas ir tikai Microsoft rokās, lai oficiāli piedāvātu šādu tehnoloģiju M1 darbinātajiem Mac datoriem.

    Reklāma

    Tiek lēsts, ka Microsoft nevēlas veikt šādu soli un sniegt šo iespēju, tomēr nevar noliegt, ka daudzi Microsoft izstrādātāji izmanto arī Apple tehniku, līdz ar to tā būtu nostāšanās pret viņiem. Šobrīd šis jau kļūst vairāk par tādu principa jautājumu no abiem tehnoloģiju gigantiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma