Web Analytics
More
    Reklāma

    “Volkswagen” vadītājs atzīst, ka uzņēmums šobrīd sacenšas ar “Tesla”

    Jaunākie raksti

    “Volkswagen” ir viens no vēsturiski lielākajiem un nozīmīgākajiem autoražotājiem, kas aktīvi uzsācis elektrifikācijas procesus savā modeļu klāstā. Kompānija pagājušajā nedēļā paziņoja par milzīgiem investīciju plāniem, lai attīstītu jaunus elektroauto un tiem paredzētās tehnoloģijas. Liels uzsvars paredzēts jaunas programmatūras izstrādē, tāpat vairāk nekā 40 miljardi paredzēti ar baterijām darbināmu elektroauto attīstībai.

    “Volkswagen” koncerna vadītājs Herberts Dīzs pēc investīcju apstiprināšanas paziņojis, ka pazīstamais vācu autoražotājs šobrīd ierauts sacensībās ar “Tesla”, kas pēdējo gadu laikā pieteikusi sevi kā līderi elektroauto tirgus segmentā. “Tesla” tuvākajā laikā plāno palielināt ražošanas apjomus Fremontas rūpnīcā, turklāt, kompānija izbūvē jaunas rūpnīcas, tostarp, Vācijā, kas vēl vairāk palielinās “Tesla” ražošanas jaudu.

    “Volkswagen” vadītājs uzskata, ka viņa vadītajam uzņēmumam tik un tā ir zināmas priekšrocības. “Viņi tiešām palielina ražošanas apjomus un to dara ātri. Bet mums ir vairāk dažādu virsbūves tipu, kā arī plašs un pārbaudīts dīleru tīkls, kam vajadzētu sniegt pārsvaru pār “Tesla””.

    “Tesla” šobrīd aktīvi būvē rūpnīcas, lai palielinātu savu ražošanas jaudu, savukārt “Volkswagen” pārbūvē savas jau esošās rūpnīcas, lai tās būtu spējīgas ražot jaunus elektroauto un ražotājs neatpaliktu no saviem konkurentiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    17.11.2020 16:26

    vai-vai-vai, te be nu bija komentētāji par slikto Teslas kvalitāti un nebaudāmo auto. izrādās industrijas pārstāvim ir cits viedoklis.

    Krotow
    17.11.2020 16:42
    Reply to  digitalk

    Industrijas pārstāvis nespēj savas firmas elektroauto sagādāt sakarīgu programmatūru medijcentram. Taču tas ir normāli. Vāciešiem ar lietotāja interfeisa dizainu vienmēr bijušas nopietnas problēmas.

    Elektriķis
    17.11.2020 19:02
    Reply to  digitalk

    Vai kāds no mūsu ļ.cien. komentatoriem ir pamēģinājis Teslu un atbilstošo VW braucamo?
    Vai tomēr viedoklis ir nācis no citiem komentatoriem/testētājiem?

    digitalk
    17.11.2020 20:43
    Reply to  Elektriķis

    kā Kursors un komentētāji raksta, tā es arī iesmēju.

    Elektriķis
    17.11.2020 21:03
    Reply to  digitalk

    Gribētos īstu pieredzi…bet kurš tas būs bez Kristapa? Ne tikai ar vienreizēju testu, bet ar vismaz viena gada pieredzi ar servisu u.t.t.
    Viena lieta: smukas bildes un sajūsma, otra lieta skarbā realitāte.

    Kursors.lv
    17.11.2020 21:43
    Reply to  Elektriķis

    Es nemaz tik labās domās par Teslu pēc 1000km brauciena ar Model 3 nemaz nepaliku. Es diezgan labi saprotu, kāpēc fanboji par šo zīmolu čurā karstu, bet tas nebūt nenozīmē, ka tas ir vislabākais šobrīd pieejamais un Latvijā ekspluatējamais elektroauto.

    Elektriķis
    17.11.2020 22:08

    Piekrītu Tev, pēc savas īsās pieredzes ar Teslas testa braucienu. Raksta sakarā jāsaka ka lai vai kā, Tesla ar savu agresīvo mārketingu un “viļņa dzīšanu” ir radījusi pieprasījumu, kas lika sarosīties arī VW, kurš pārņem daudz ko no Teslas stratēģijas. Ļoti ceru ka no tā necietīs serviss.

    Reklāma