Web Analytics
More
    Reklāma

    “Volkswagen” nākamo piecu gadu laikā sola desmitiem miljardu investīcijas elektroauto

    Jaunākie raksti

    “Volkswagen” koncerns un visi tā paspārnē esošie zīmoli aktīvi turpina aizsākto elektrifikāciju un koncerns ziņo par ambiziociem plāniem elektroauto pārdošanas rādītājiem relatīvi tuvā nākotnē. Kompānija spērusi kārtējo soli pretī elektrībai, apstiprinot, ka nākamo 5 gadu laikā elektroauto attīstībā tiks investēts 41 miljards eiro.

    Vācu autogigants plāno, ka jau 2025. gadā 20 procenti uzņēmuma pārdoto auto būs elektriski, bet līdz dekādes beigām paredzēti 75 elektroauto modeļu. Tāpat desmitgades otrajā pusē “VW” paredz elektroauto un ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotu auto cenu izlīdzināšanos.

    “Volkswagen” digitalizācijā, hibrīdtehnoloģijās un e-mobilitātē kopumā plāno investēt 86 miljardus, 41 miljards nonāks ar baterijām darbināmo elektroauto attīstībā.

    Tas apstiprināts “Volkswagen” valdes sēdē, kur tika apstiprināts autokoncerna plāns nākamajai piecgadei. Kompānija uzstādījusi gana ambiciozu mērķi – šīs desmitgades laikā tā plāno saražot 26 miljonus elektroauto, 19 miljoni no tiem izmantos MEB platformu. “Volkswagen” vadība uzskata, ka uzņēmumam tuvāko gadu laikā ļoti svarīgi ieņemt līderpozīcijas auto programmatūras izstrādē, kas koncernam pēdējos gados bijis vērā ņemams klupšanas akmens.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma