Web Analytics
More
    Reklāma

    Ražotājs Foxconn mānījis Apple, lai iegūtu lielāku peļņu

    Jaunākie raksti

    Medijos parādījusies nepatīkama informācija par to, ka Foxconn ir izmantojis dažādus paņēmienus un rīkojies ārpus noslēgtā līguma ar Apple, lai iegūtu lielāku peļņu.

    Kamēr Apple jau vairākas reizes ir sasniegusi jaunus vērtības griestus pasaules finanšu tirgos, tikmēr viens no galvenajiem tās produktu ražotājiem – uzņēmums Foxconn – pēdējos gados nevar lepoties ar saviem peļņas rādītājiem. Kā atklājuši jau izbijušie Foxconn darbinieki, tad 2018. gadā, ražojot iPad Pro planšetdatorus, uzņēmums izmaksās norādījis papildus darbinieku darbu, kuri nemaz nebija iesaistīti reālā ražošanā.

    Reklāma

    Tāpat atklājies, ka Foxconn izmantojis Apple iekārtas arī citu viedtālruņu ražošanā un testēšanā, piemēram, Huawei. Kā arī Google darbiniekiem esot izrādīta MacBook 12 collu portatīvā datora ražošanas līnija, pirms tas bija izziņots tirgū. Pēc šī gadījumā Apple pieprasīja novērošanas kameru video, tomēr Foxconn atteicies to dot. Papildus tam notikusi izmaksu samazināšana kvalitātes kontroles departamentā.

    Neskatoties uz visu nokaitēto situāciju pēdējos gados, vasarā Foxconn paziņoja par 1 miljardu dolāru lielām investīcijām iPhone ražošanas rūpnīcā Indijā, kas nozīmē, ka arī šādos apstākļos sadarbība joprojām plānojas būt ilga.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    30.10.2020 12:02

    Bija indiešu koderi. Tagad arī indiešu dzelžu ražotāji.

    1049
    30.10.2020 12:08
    Reply to  Krotow

    Kāda starpība, kas sakrūvē detļas – foxconn vai tata?

    Krotow
    30.10.2020 16:00
    Reply to  1049

    Mēģinot izspiest rezultātu pa lēto, nekas labs nav gaidāms. Vēl jo vairāk, ja arī menedžeri nāk no kultūras, kur mīļākais sporta veids ir apjāt klientu un kvalitātes kontrole ir lamuvārds.

    Kāds
    31.10.2020 10:25
    Reply to  Krotow

    Ražotne Indijā nav izmaksu samazināšanas nolūkos. Bet gan Indijas valdības spiediena rezultāts (augsti importa nodokļi).

    Reklāma