Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple varētu atjaunot 12 collu Macbook to aprīkojot ar saviem datoru procesoriem

    Jaunākie raksti

    Apple pēdējos gados arvien vairāk runā un virzās uz savu procesoru izstrādi tieši datoriem, kā tas šobrīd ir ar iPhone un iPad ierīcēm, jo kompānija principā vēlas diktēt savus noteikumus savienojot jaudu ar programmatūru, un ļaut lietot vienu programmu uz visām ierīcēm bez pārveidošanas.

    Kā pierāda dati, tad mobilo procesoru ātruma un darbības rādītāji Apple ir ļoti augsti un savas premium klases cienīgi, un lai tiktu vaļā no Intel atkarīgas datoru procesoru tirgū, kompānija vēlas radīt savus ARM procesorus. Tie ļautu pāriet uz vienotu sistēmu starp visiem produktiem, jebšu iPhone lietotnes būtu iespējams lietot gan telefonā, gan planšetdatorā, gan arī portatīvajā datorā tām pilnībā integrējoties. Procesori nodrošinātu lielāku jaudu ar mazāku enerģijas patēriņu, kā arī uzlabotu grafisko veiktspēju, bet izstrādātiem tas sagādātu vairāk problēmu tieši tajā faktorā, ka būtu jāveido atšķirīgas programmu versijas.

    Reklāma

    Šajā sakarā ir parādījušās baumas, ka varētu tikt atgriezts savulaik pirmais tikai ar USB-C spraudni aprīkotais 12 collu Macbook portatīvais dators. Tas saņemtu īpašo A14x mobilo procesoru, kas varētu būt pielāgots nākamā iPhone A14 procesors. Tātad šis Macbook būtu pirmais solītais produkts uz vienotās procesoru bāzes, ļaujot Apple vizualizēt savu konceptu par vienu lietotni visām ierīcēm.

    Tāpat portatīvais dators varētu saņemt nesen kā jaunākajos Macbook sērijas datoros izņemto butterfly tastatūras sistēmu, jo tā vienkārši ir plānāka, un “mazais” Macbook būtu ļoti plāns dators. Tātad mini dators ne ar ierasto datora arhitektūru, bet gan nākotnes Apple vīziju. Tiek lēsts, ka šādu pirmo produktu mēs varētu ieraudzīt 2021. gadā, taču tās ir spekulācijas un procesoru izstrāde noteikti nav pāris dienu darbs.

    Iespējams, ka plašāka informācija varētu sekot virtuālajā Apple izstrādātāju konferencē, kura sāksies jau 22. jūnijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Prusljix
    15.06.2020 15:10

    Interesanti vai tiešām šim datoram būs MacOS. Ja tā, tad neredzu iemeslu, kāpēc būtu tapis IpadOS, ja gadu pēc pastāvēšanas to vienkārši aizvāktu, jo uz dzelžiem varētu krāmēt MacOs… Man šobrīd tiešām vairāk liekas, ka cīņa ir vērsta pret Chrome lētajiem datoriņiem priekš skolām, kur ar Ipad nepietiek.

    Krotow
    16.06.2020 01:47
    Reply to  Prusljix

    Galvenā sāls Apple vēlmē pāriet uz ARM procesoriem tiešām esot apvienot IOS un MacOS vienā sistēmā. Ar savietojamību daudz kam tad gan būs kā būs. Bet M$ Office un Adobe CS Suite jau noportēs.

    Ainars
    16.06.2020 12:57
    Reply to  Krotow

    Man, kā rakstītājam, pats galvenais jautājums ir, vai noportēs Tildes Biroju. Man ir svarīga latviešu pareizrakstības un gramatikas pārbaude. Savu pirmo Mac datoru nopirku tikai tad, kad parādījās Tildes Birojs priekš Mac.

    16.06.2020 13:48
    Reply to  Krotow

    > Bet M$ Office .. jau noportēs.
     
    Var jau būt ja Apples armus pirks štāpeļiem, tad tas notiks, bet cik esmu skatījies, tad viņu pašu Surface X kā lielākais mīnuss tiek minēts, ka offiss ir emulēts 32bit x86, kas attiecīgi pasākumu no lietojamības viedokļa padara diezgan nožēlojamu.

    Ainars
    15.06.2020 17:34

    ARM kopā Butterfly tastatūru? Uz kura neies faktiski neviena MacOS programma, un ipadOS programmas arī ne. Gribētu redzēt to muļķi, kas kaut ko tādu pirks.

    15.06.2020 18:03
    Reply to  Ainars

    Chromebook tak pērk?..

    Tasesmues
    15.06.2020 19:39

    Grib aprīkot ar saviem datoru procesoriem… bet tālāk ir teikts, ka izmantos ARM procesorus, tieši tos pašus, kurus izmantos mobilajos telefonos… hmm… ok.

    15.06.2020 21:47
    Reply to  Tasesmues

    ARM arhitektūra nenozīmē, ka proči nevar atšķirties. tāpat kā Intel kļepī gan 2-kodolu celeronus līdz pat 56-kodolu xeonus.

    Reklāma