Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony WH-1000XM4 troksni slāpējošo bezvadu austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Ļoti ilgu laiku aktīvās trokšņu slāpēšanas (ANC) austiņu premium segmentā dominantais spēlētājs bija Bose. QuietComfort sērija pirmoreiz sniedza lielisku trokšņu slāpēšanu kopā ar vairāk kā pieņemamu skaņas kvalitāti un izskatu, kas labi iederējās arī biznesa vidē. Sony ar savu WH-1000 sēriju pirmie sāka izaicināt Bose dominanci un var teikt, ka ar otrās paaudzes modeli WH-1000XM2 Sony pārņēma līderību. Šoreiz apskatīsim Sony WH-1000XM4 (Latvijā apskata publicēšanas brīdī maksā ap 379 eiro) un izpētīsim, vai Sony ir izdevies atrast jēgpilnus uzlabojumus jau tā lieliskajām Sony WH-1000XM3 austiņām.

    Kas jauns?

    Ja ir bijusi darīšana ar WH-1000XM3, tad XM4 atpakošana var šķist garlaicīga – vizuāli austiņas ir gandrīz neatšķiramas no sava priekšgājēja. Tikai ieskatoties kreisās puses kapsulā var pamanīt, ka tajā iebūvēts sensors, kas nosaka, vai austiņas atrodas uz auss. Līdzīgs sensors ir vairumam viedtālruņu, kas atslēdz ekrānu, ja telefons pielikts pie auss. WH-1000XM4 ar šo sensoru dara divas lietas – aptur aktīvo skaņas atskaņošanu un pēc 15 minūtēm austiņas izslēdz. Atskaņošanas pauzēšana man šķita samērā noderīga, jo nevajag divreiz pieskarties labās kapsulas skārienjutīgajam korpusam ikreiz, kad austiņas noņem vai nolaid uz skausta. Biju sajūsmā, kad padzirdēju par automātisko izslēgšanos, jo savas XM3 esmu dažas reizes izlādējis, jo biju tās atstājis ieslēgtas somā. Diemžēl, automātiskā izslēgšanās ir samērā neuzticama. Pat paši Sony iesaka austiņas izslēgt manuāli, ja tās tiek ieliktas makā vai somā. Ikdienā man austiņas vienmēr izslēdzās, ja vien tās neturēju uz galda ar spilventiņiem uz leju. Man šķiet, ka labāks risinājums būtu bijis izmantot infrasarkano staru sensoru, nekā mērīt apgaismojumu vai virsmu tuvumu. Kopumā gan sensors vairāk palīdz nekā kaitina.

    Reklāma

    Sony WH-1000XM4 atbalsta darbu saslēgumā ar divām ierīcēm reizē, parasti tas būs viedtālrunis un dators. Šis režīms ir noderīgs, jo ļauj reizē datorā patērēt multimediju saturu un atbildēt uz telefona zvaniem. Šajā gadījumā datorā spēlējošā mūzika tiek apturēta, kamēr tiek veikts zvans. Iespēja visnotaļ noderīga, bet ar pāris atkāpēm. Pirmkārt, sajūgšanās ar Windows laptopiem, kā ar otro ierīci manā gadījumā bija samērā piņķerīga. Daudz labāk veicās, ja laptopu pievieno kā pirmo un tikai tad saslēdzas telefonu. Otrkārt – divu ierīču režīmā austiņas darbojās tikai SBC kodekā, jo mans Dell XPS15 neatbalsta AAC. Ikdienā man nešķita, ka es šī aspekta dēļ justu īpašu zudumu skaņas kvalitātē. Kristaps minēja, ka viņam austiņas visnotaļ bieži “lēkāja” starp ierīcēm pašas no sevis un mēģināja atskaņot mūziku no telefona, kaut tajā mūzika bija nopauzēta.

    Interesants jauninājums arī ir “speak-to-chat”, ko var aktivizēt paturot divus pirkstus uz labās kapsulas korpusa. “Speak-to-chat” režīmā austiņas centīsies saprast, kad lietotājs sāk runāt un apturēs tajā brīdī aktīvo audio plūsmu. Atkal – uz papīra šis skan lieliski, nevajag vairs likt plaukstu uz labās kapsulas, lai aktivizētu audio caurplūdi no ārējiem mikrofoniem. Dzīvē tas strādā mazāk eleganti. Piemēram, iesmejoties par podkāstu vai, dungojot līdzi radio Skonto ziņģēm, austiņas audio parasti apturēs. Paši Sony “speak-to-chat” rūpnīcas uzstādījumos ir izslēguši, kas liek domāt, ka arī pats ražotājs par šo fīču arī nav īpaši pārliecināts.

    No grūtāk taustāmiem jauninājumiem jāmin – trokšņu slāpēšana un skaņa. Diemžēl man pašam nav mērmikrofona, ar ko izmērīt WH-1000XM4 ANC spējas, bet tīri uz ausi var just, ka tā ir kļuvusi vēl efektīgāka. Austiņas tiek lieliski galā ar visa veida ikdienas trokšņiem un salīdzinot ar XM3, tās labāk slāpē zemo frekvenču troksni un cilvēku balsis. Pieminēju arī skaņu, kas ir nedaudz pamainīta, ja salīdzina ar XM3. Nedaudz mazāk ir kļuvis basa, kas XM3 bija diezgan pamatīgi uzskrūvēts. Skanējumu iespējams nedaudz pielāgot ar aplikācijā atrodamo ekvalaizeri.

    Ikdienas lietošanā

    Es XM3 lietoju jau vairāk nekā gadu un teikšu, ka tās manā ikdienas ritmā ierakstās lieliski. To pašu varu atkārtot par WH-1000XM4. Akumulators pietiek vienai nedēļai, ja austiņas nedaudz lieto ofisā un ceļā uz, un no darba. Visu dienu ofisā klausoties mūziku, tās uzlādēt nākas jau nedēļas vidū. Sony apgalvo, ka XM4, tāpat kā XM3 darbošoties 30 stundas ar vienu uzlādi. Reālais darbības laiks mainīsies atkarībā no tā, cik skaļi klausies mūziku, kāda ir mūzika, kāds Bluetooth kodeks tiek izmantots un, cik trokšņaina ir apkārtne. Par laimi ātrā uzlāde jau 15 minūšu laikā ļauj austiņās iepildīt vairākas stundas klausīties prieka, tā kā tukšs akumulators nav skāde, ja pamani laicīgi, pirms iziešanas no mājas.

    Tā kā pasaulē plosās pandēmija, tad WH-1000XM4 lidmašīnā izmēģināt nevarēju, bet teikšu uzreiz, ka kvalitatīvas ANC austiņas lidošanu man padara par 70% mazāk nogurdinošu. Īpaši to jutu lidojot uz Losandželosu – daudz īsāks laiks jāpavada zombijā un vieglāk aklimatizējies laika joslai. XM3 niķis bija tas, ka ANC diezgan švaki tika galā ar cilvēku balsu slāpēšanu. WH-1000XM4 ar balsīm tiek galā daudz labāk un pat raudoši bērni vai mežonīgu austrumzemju tūristu sotņas nelaupīs naktsmieru. Te neliela piezīme – XM4 trokšņu slāpēšana ir jūtami labāka nekā priekšgājējam, bet austiņas ir nedaudz trokšņainākas, ja nekas netiek atskaņots. Bildīšu gan, ka troksnis patiešām dzirdams tikai, ja sēdi klusā telpā un neko neklausies. Pēc skaņas tas līdzīgs lapu šalkoņai vējā. Manam austiņu pārim tas bija nedaudz skaļāks kreisajā kanālā, būtu interesanti paklausīties vēl kādas WH-1000XM4 ausis, varbūt, ka tas ir neliels ražošanas defekts.

    Ergonomiski XM4 ir labi pārdomātas un vienīgais diskutablais aspekts ir skārienjutīgā vadības virsma uz labās auss kapsulas. Uzreiz teikšu, ka XM4 skārienjutība ir uzlabota un komandas tiek izpildītas ātrāk nekā XM3. Iespēja pārslēgt iepriekšējo vai nākamo dziesmu un regulēt skaļumu strādā labi, bet ne teicami. Esmu dzirdējis no citiem šo austiņu lietotājiem, ka viņi labāk dod priekšroku podziņu vadībai uz kapsulām, bet mani tas īpaši netraucēja. No ērtības viedokļa man visai Sony WH-1000 sērijai ir grūti atrast pamatotu kritiku, jo austiņas patiešām ir ērtas. Vienīgā problēma ir karstā vasarā, kad kapsulās ausis svīdīs, bet tas piemīt visām slēgtajām ausīm. Aukstā laikā esot problēmas arī ar skārienjutīgo virsmu jutību, ko Sony piedāvā risināt tās vienkārši atslēdzot… nu ok. It kā jau gandrīz visas funkcijas ir dublētas telefonā un beigu beigās ar cimdiem šo austiņu skārienjutīgās virsmas nestrādās.

    Virtuālā realitāte ausīs

    Austiņas lielā mērā ir pirmā ierīce, kur cilvēkam tiek piedāvāta zināmā mērā virtuālā realitāte. Pieslēdzies pie fātera kasešu maģa vai šodien pie viedtālruņa un nomaini savu audio realitāti pret iemīļoto mūziku, podkāstu, kino audioceliņu vai e-grāmatas mašīnlasījumu. Protams, vizuālo uztvērumu tās nemaina, bet arī pašas labākās VR brilles nesniedz smaržas vai garšas ilūziju. Galu galā – kas tā par kara ilūziju bez pulvera smakas un vai var runāt par autentisku kautiņu, ja mutē nejūti santīmu garšu? Austiņu gadījumā viss ir vēl bēdīgāk. Skandām paredzēts mūzikas ieraksts vairumā austiņu spēlē klausītāja galvā, nevis uz skatuves acu priekšā. Izņēmums ir reti sastopamie binaurālie ieraksti kā Pearl Jam – Of The Girl vai CAN – Flow Motion albums, kas tikai uz austiņām ļauj saklausīt telpā esošu skaņas avotu ilūziju.

    Līdz ar Sony WH-1000XM4 iznākšanu tiek piedāvāts klausītājiem ar viedtālruņa kameru dažādos rakursos nofotografēt savas ausis un nosūtīt tās Sony 3D modeļu izveidei. Austiņu aplikācijā esošā 360 Reality Audio iespēja ļauj XM4 (un XM3) izmantot MPEG-H audio kodeku 3D mūzikas baudīšanai. Es to paveicu un savā naivumā nosūtīju japāņu zinātniekiem savu ausu attēlu tikai, lai atdurtos pret nepārvaramu šķērsli. Izrādās, ka 3D audio labumus varēšu baudīt tikai, ja man telefonā būtu Tidal, Deezer vai Nugs straumēšanas servisi. Diemžēl, Tidal uz visiem e-pastiem jau biju izmēģinājis un manu sirdi uz palikšanu ir iekarojis Spotify. Jā, mana audiofīla reputācija ir vējā un 3D skaņas labumi man iet secen, bet Sony berzē rokas par izkrāptajiem ausu attēliem. Nekas, ausu forma cilvēkam mainās visa mūža garumā, tā kā kiberdrošībai šos biodatus izmantot nevarēs.

    Cik man gadījies dzirdēt līdzīgu risinājumus no Waves NX un Audeze Mobius, telpiskā skaņa austiņās ir noderīga lieta. Tā gan vislabāk strādā kopā ar galvas pozīcijas trekošanu, jo cilvēks skaņas locē, izmantojot galvas mikrokustības. Savādāk tikai divi caurumi galvas sānos mums nespētu sniegt informāciju par to, vai skaņas nāk no priekšas vai aizmugures, nemaz nerunājot par skaņas avota novietojuma augstumu. Cik zinu, tad Sony austiņās esošā sensoru kopne nespēj noteikt galvas kustības, tāpēc nāksies iztikt ar klausītāja ausu modeli, kas spēj nodrošināt pieklājīgu efektu. Drīzāk ierobežojums būs saturs – pagājušā gada rudenī bija ap 1000 ierakstiem MPEG-H kodekā un pašlaik to nav jūtami vairāk. Objektos bāzētais audio, pēc manis dzirdētā pēdējos industrijas šovos pavasarī, ir uz palikšanu, bet to uz priekšu vairāk dzen kino un spēļu industrija Dolby Atmos ietērpā.

    Rezumē

    Sony kārtējo reizi atrāda muskuļus gan audio, gan trokšņu slāpēšanas jomā un savu niknāko naidnieku Bose iedzen stūrī pavisam. WH-1000XM4 būs lielisks pirkums ikvienam mūzikas baudītājam trokšņainā vidē. Šo austiņu lielākais konkurents ir tā priekšgājējs WH-1000XM3, kurš galvenajos parametros būs teju tik pat labs, bet nopērkams par daudz saldāku cenu. Podkāstu klausītājiem es ietektu tēmēt uz lētākām austiņām, jo Sony produkta viens no trumpjiem tieši ir skaņas kvalitāte. Nedomāju, ka švakāka skaņa un ANC jūtami traucēs saprast, ko tieši Džo Rogans uzskata par patieso pasaules iekārtojumu. WH-1000XM4 noteikti arī būs labs pirkums tiem, kam gribās pašu labāko un lētākās XM3 atstās nejauku pēcgaršu. Šiem cilvēkiem iesaku pagaidīt līdz melnās piektdienas izpārdošanām, kur noteikti WH-1000XM4 varēs iegādāties par draudzīgāku cenu.

    Kas patika:

    Trokšņu slāpēšanā WH-1000XM4 ir absolūts līderis
    Lieliska skaņas kvalitāte
    Jēgpilni uzlabojumi lietojamībā
    Viegli saliekas transportēšanai
    Laba akumulatora ietilpība

    Kas ērcināja:

    Automātiskā izslēgšanās strādā neuzticami
    “Speak-to-chat” neļauj dziedāt līdzi
    Mikrofona kvalitāte zvaniem ir viduvēja
    Sony nospēra manu ausu ”nudes”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    29 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    07.10.2020 12:46

    Pag, pag, cilvēks samaksā 300+ naudas un austiņas šņāc? :| :o :O

    Rūdolfs Putniņš
    07.10.2020 12:57
    Reply to  KKTK

    Jā. Ja sēdi ar šīm austiņām klusā istabā un neko neklausies, tad var dzirdēt vieglu šņākoņu. Klausoties mūziku vai esot uz ielas neko nedzirdēsi.

    Suns
    13.10.2020 10:29

    Man tā pat ar Sennheiser bezvada ausīm…

    digitalk
    07.10.2020 14:28

    kur specene un cena, ja tas skaitās apskats?

    digitalk
    07.10.2020 14:41

    man jau nav grūti sameklēt citur, bet kā izsmiekls lasās frāze par “pagaidīt līdz melnās piektdienas izpārdošanām, kur noteikti WH-1000XM4 varēs iegādāties par draudzīgāku cenu”, ja rakstā cenas nav.

    Rūdolfs Putniņš
    07.10.2020 14:39
    Reply to  digitalk

    Es neliku, jo cenu Tu redzēsi veikalā un galu galā tā ir pat ļoti mainīga. Speceni neliku, jo ko tā dos? Tā specene, ko mašīnas riepai uz malas raksta ir izsmeļošāka nekā tas, ko dod austiņu ražotāji.

    Dzintars
    07.10.2020 14:43

    Iespējams atsevišķi cilvēki prot novērtēt omu daudzumu, kā arī megahercu diapazonu un skaļruņu izmērus. Protams vairumam tas gan jau neko neizteiks tāpat kā iedziļinoties datoru dzelžu specifikā, bet citiem tas varētu būt noderīgi, lai lasot aprakstu par produktu nebūtu papildus kaut kas jāmeklē.

    Rūdolfs Putniņš
    07.10.2020 14:49
    Reply to  Dzintars

    Es to protu novērtēt un tāpēc teikšu, ka no šīs specenes nav nekādas jēgas. Maksimums, kas kaut ko dos ir svars, bet tas tāpat nav noteicošais ērtības rādītājs.

    Ieejas pretestība neko neizteiks, ja nezini jutību. Un frekvenču raksturlīkni nevar izteikt vnk uzrakstot 5 – 50 000Hz.

    Dzintars
    07.10.2020 14:54

    Pašam varbūt kā raksta autoram šķiet, ka nav nekādas jēgas, bet lasītājiem varbūt tomēr prasās vairāk arī pacilāt tehnisko ciparu pusi. Tāpat arī pārlasot rakstu, runa ir tikai par visādām ekstrām, bet tīri tik daudz kā uzrakstīt kādas versijas bluetooth, vai ir iespēja arī 3.5mm headphone jack izmantot, kāda veida uzlādes pieslēgvieta tiek izmantota, netiek aprakstīts. It kā sīkums, bet nu apskatā var arī pāris vārdus pieminēt par tādām lietām. Just saying.

    digitalk
    07.10.2020 15:04

    “Ieejas pretestība neko neizteiks, ja nezini jutību”

    tavā rakstā neesošajā specenē tā ir uzrādīta un izskatās, ka tu par to nemaz nezini ;D

    Sensitivities (dB/mW)
    105 dB / mW (1 kHz) (when connecting via the headphone cable with the unit turned on), 101 dB / mW (1 kHz) (when connecting via the headphone cable with the unit turned off)

    Rūdolfs Putniņš
    07.10.2020 15:18
    Reply to  digitalk

    Ko praktiski Tev dos šie cipari? Ja gribi zināt, vai austiņu izeja pavilks, ir jāzina slodzes pretestība un jutība. Tikai viens šis lielums neizsaka pilnīgi neko. Caur vadu šīs ausis dzenāt ir fallback scenārijs, ja izlādējas baterija. Viedtelefoniem jau sen kā austiņu izeja ir retums, bet laptopi ar visām Sony WH-1000 sērijas ausīm pasīvajā režīmā tiks galā, ja vien nav pilnīgas miskastes.

    digitalk
    07.10.2020 14:47

    mainīgām cenām pieraksta klāt datumu vai vienkārši publicē MSRP. speceni nevajag? tas ir vienīgais nesubjektīvais faktu kopums pret kuru salīdzināt tavu subjektīvo rakstu…

    Rūdolfs Putniņš
    07.10.2020 14:57
    Reply to  digitalk

    Izskaidro, ko Tev dos, katra rindiņa no šīs specenes:

    DRIVER UNIT – 1.57 “, dome type (CCAW Voice coil)
    DSEE EXTREME – Yes
    FREQUENCY RESPONSE – 4 Hz-40,000 Hz
    FREQUENCY RESPONSE (BLUETOOTH® COMMUNICATION) – 20 Hz–20,000 Hz (44.1 kHz Sampling)/20 Hz–40,000 Hz (LDAC 96 kHz Sampling, 990 kbps)
    FREQUENCY RESPONSE (ACTIVE OPERATION) – 4 Hz-40,000 Hz
    PASSIVE OPERATION – Yes
    NFC – Yes
    CORD LENGTH – Headphone cable (approx. 3.94 ft, OFC strands, gold-plated stereo mini plug)

    Dzintars
    07.10.2020 15:08

    https://kursors.lv/2020/10/05/philips-346p1crh-ieliekta-monitora-apskats/

    Uzskatāmi viegls piemērs, kur tiek aprakstīts ne tikai cik megasuperduper kruta ir trokšņu slāpēšana utml, bet arī nez kāpēc ir aprakstīta specene, porti, visādi izliekumi, kas daudziem var neizteikt pilnīgi neko, bet tāpat autors nav paslinkojus un ir pielicis klāt. Nav prasīta tik mega detalizēta informācija, bet tīri sniegt kaut kādus datus par pašu produktu ne tikai viņa iestrādātajām fīčām.

    Rūdolfs Putniņš
    07.10.2020 15:21
    Reply to  Dzintars

    Dzintar, arī Tu izstāsti, kādus tieši secinājumus vari veikt no Sony tehniskās specenes.

    Dzintars
    07.10.2020 15:30

    Kā jau teicu, forši būtu apskatā arī izlasīt par esošajiem portiem, no visiem cipariņiem varbūt ne visu saprotu, bet ja ir pret ko salīdzināt tad var mēģināt salīdzināt kaut ko. Lai arī pašsaprotami liekas, ka mūsdienās telefoniem nav headphone jack un visam nu jau praktiski ir TypeC, vienalga būtu forši zināt, ka ir tāda opcija vai nav, jo mazums Sony pēkšņi pašāvuši vaļā revolucionāru tehnoloģiju. Tomēr tās ir pašsaprotamas lietas par kurām arī gribētos izlasīt, nevis pēc tam rakāties, lai meklētu papildus info. Nesaku, ka apskats slikts vai kā, vienkārši prasītos nedaudz papildus info, kas noteikti nelauž kaulus uzrakstīt un neaizbaidītu lasītāju, jo redz +5 vārdi tekstā. Nesaku, ka specenei un cenai ir jābūt obligāti, bet informatīvi to visu var pievienot, ja reiz varam to izdarīt telefonu, monitoru, mātesplašu apskatos, tad var jau arī austiņām piemest klāt. Vai tad tas ir tik grūti? :)

    Rūdolfs Putniņš
    07.10.2020 15:43
    Reply to  Dzintars

    No Sony specenes vienīgā interesantā vieta ir pilns atbalstīto Bluetooth skaņas standartu uzskaitījums. Teorētiski tas var būt interesants cilvēkiem ar jocīgām ierīcēm, kas neatbalsta SBC, AAC vai LDAC. Par Type-C konektoru… Sony dod līdzi uzlādes vadu.

    Viss pārējais specenē ir vai nu bezjēdzīgs vai arī mārketings. Pats esmu strādājis mārketingā un zinu, kā rakstīt šādas specenes.

    Datora monitoriem vismaz jēgpilni standarti kā izvērtēt ražotāja speceni. Austiņām, diemžēl, tādu nav.

    KKTK
    07.10.2020 15:40

    Internetā neinteresē kā skan – internetā interesē kādi ir ražotāja cipariņi :D

    Rūdolfs Putniņš
    07.10.2020 16:00
    Reply to  KKTK

    Un, kā skan, kad nekas neskan!

    digitalk
    07.10.2020 16:35

    “Izskaidro, ko Tev dos”

    klasiskais interneta demagoga aka troļļa paņēmiens izdomāt uz savu fantāziju bāzes jautājumu un likt oponentam atbildēt :D paldies, bet nē, trollēn. uzspēlēsim pretējo spēli.

    kā raksta autors, kas nav ielicis apskatā ne cenu, ne speceni, atbildi raksta lasītājiem kādu ļaunumu, morālo traumu vai sabojātu iespaidu par tavu apskatu atstātu cenas un specifikācijas nopublicēšana rakstā vai kaut vai linka veidā uz oficiālu Sony resursu?

    Kursors.lv
    07.10.2020 16:39
    Reply to  digitalk

    Pielaboju un papildināju rakstu, lai pašā sākumā ir gan saite uz produkta lapu, gan šobrīd aktuālā cenas informācija Latvijā. Lūdzu, neturpinām šo neauglīgo cepienu :)

    digitalk
    07.10.2020 17:15

    kāpēc neauglīgo? varbūt Rūdolfs izvērtēs argumentus un nākamie raksti būs vēl labāki? :)

    ps. ah, jā. medus karote manā uzrakstītajā darvas mucā.
    Rūdolf, paldies par rakstu, tas bija gana informatīvs un labi lasījās.

    Kursors.lv
    07.10.2020 18:37
    Reply to  digitalk

    Neauglīga tādā ziņā, ka tu izteici savas domas, es tām piekrītu un vairs nav jēgas cepties par to. Tālāks cepiens vairs nedod nekādu pievienoto vērtību šoreiz.

    Jurčiks
    19.10.2020 13:49

    CCAW Voice coili ir liels pluss!

    Čiekurs
    07.10.2020 16:51

    Vīri, atkārtošos, bet speceni un cenu apskatos vajag tik pat ļoti, cik gala secinājumus un tur nav par ko diskutēt. Kā citādi ātri un pārskatāmi salīdzināt produktus? Lāsīt arhīvus ar palagiem nav variants.

    Kursors.lv
    07.10.2020 16:55
    Reply to  Čiekurs

    Būs cenas un būs specenes. Pat ja ne saraksta formā, tad caurvītas tekstā skaidrojot kas ir kas un kāda no tā jēga.

    Rūdolfs Putniņš
    07.10.2020 20:13

    Iesaku cenu likt kā kaut kādu dinamisko lauku, neviens pa MSRP nepirks. Būtu labi, ja Salidzini.lv būtu kāds embedojams widžets. Tiesa tur priekšā būs ļevie kantori…

    Par speceni principā piekrītu, bet kā teicu – austiņām nevienām specene neko prātīgu nedos. Šim produktam tur var paskatīties izmērus, atbalstītos BT standartus un komplektāciju. Viss pārējais ir vai nu bezjēdzīgi vai arī mārketinga “dati”.

    Asb
    10.10.2020 10:04

    Tad kāda jēga no tava “apskata”?!?
    Ķipa, man tā kā patika, bet bišku tomēr nē. I usjo! Jā, tas ir varens apskats, uz kuru ir vērts atsaukties vai ieteikt citiem. ;-)

    Reklāma