Web Analytics
More
    Reklāma

    Izziņots elektrisko ātrumlaivu sacīkšu čempionāts “E1”

    Jaunākie raksti

    Šobrīd jau eksistē “Formula E” čempionāts, kas ir analogs Pirmajai formulai, tikai ar elektriskām formulām. Nākamā gada sākumā startēs bezceļu sacensību seriāls “Extreme E”, arī pasaules rallijkrosa čempionātā eksistē elektroauto klase ar nosaukumu “Projekt E”. Šim pulciņam pievienosies elektrisko ātrumlaivu sacīkšu čempionāts ar nosaukumu “E1”.

    Idejas autors ir “Formula E” un “Extreme E” dibinātājs Alehandro Agags. Pagaidām jaunajam sacīkšu čempionātam uz ūdens vēl nav noteikts starta datums, taču organizatori cer attīstīt ideju “īsā laika posmā”.

    Reklāma

    Sacensību dalībnieki izmantos vienvietīgas laivas ar nosaukumu “RaceBirds”, kuras izstrādā kompānija “SeaBird Technologies”. Paredzēts, ka tās spēs attīstīt ātrumu līdz 60 mezgliem jeb 110 km/h. Idejas autori cer piesaistīt 12 komandas, kas sacentīsies sacīkšu nedēļas nogalēs, aizvadot treniņus, kvalifikāciju un arī pašas sacīkstes. Pēc tam viss pēc klasiskā sacīkšu principa – dalībnieks ar lielāko punktu skaitu kļūst par čempionu.

    Plānots, ka šīs sacensības notiks sasaistē ar “Extreme E” bezceļu sacīkstēm, kuras notiks eksotiskās vietās ar mērķi izcelt klimata pārmaiņu radītās sekas. “Extreme E” starts plānots 23.janvārī Senegālā, taču nav skaidrs vai “E1” elektrisko laivu sacensības līdz tam brīdim jau būs gatavas sākt čempionātu. Arī ar “E1” sacensību seriālu tiek cerēts pievērst uzmanību klimata pārmaiņām, šoreiz izceļot okeānu aizsardzību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma