Web Analytics
More
    Reklāma

    “Porsche” šogad tieksies pēc tituliem “Formula E” un FIA Pasaules izturības čempionātos

    Jaunākie raksti

    “Porsche” 2022. gada autosporta sezonu sāks ar ambicioziem mērķiem un plašām programmām, galveno uzsvaru liekot uz ABB FIA “Formula E” pasaules čempionātu un FIA Pasaules izturības čempionātu, teikts uzņēmuma paziņojumā.

    Klientu sporta aktivitāšu paplašināšana un intensīva gatavošanās jaunajai LMDh programmai tagad pievienota uzņēmuma aktivitāšu grafikam.

    Reklāma

    “Autosportam “Porsche” korporatīvajā stratēģijā vienmēr bijusi nozīmīga loma, un jau vairāk nekā 70 gadus sacīkšu vidi esam izmantojuši mūsu jaunāko tehnoloģiju testēšanai. Mūs šobrīd sagaida lieli izaicinājumi – gan sporta, gan organizatoriskā ziņā. Esam apņēmušies sniegt aktīvu ieguldījumu nākotnes veidošanā, vienlaikus nodrošinot, ka saglabājam savu autosporta DNS,” norāda “Porsche AG” valdes priekšsēdētājs Olivers Blūme.

    Ilgtspēja un elektrifikācija “Porsche” prioritāšu sarakstā atrodas ļoti augstu. “Tas atspoguļosies arī nākotnes autosportā. Kā jau tas redzams attiecībā uz e-degvielas izstrādi kopā ar “ExxonMobil” un arī uz mūsu “Mission R” koncepta automobili, pirmie nozīmīgie soļi šajā virzienā jau ir redzami,” atklāj uzņēmuma par izpēti un izstrādi atbildīgais valdes loceklis Mihaels Šteiners.

    “TAG Heuer Porsche Formula E” komanda plāno izcīnīt pirmās sacīkšu uzvaras

    ABB FIA “Formula E” pasaules čempionāts 2022. gadā sāks savu astoto sezonu. “TAG Heuer Porsche Formula E” komanda nākamajos 16 pasaules čempionāta posmos sev noteikusi ambiciozu mērķi – sagaidāms, ka “Porsche 99X Electric” savu milzīgo potenciālu pārvērtīs panākumu sērijā.

    “Nav šaubu, ka mums ir viss nepieciešamais uzvarēšanai sacīkstēs. Pagājusī sezona uz to ir ļoti skaidri norādījusi,” saka Tomass Laudenbahs, kurš 1. oktobrī no Frica Encingera pārņēma “Porsche Motorsport” vadības grožus.

    “TAG Heuer Porsche Formula E” komanda arī saglabājusi iepriekšējos braucējus – Andrē Loterers (#36) un Paskāls Verleins (#94) 2022. gadā atkal stāsies uz starta līnijas. Ja kāds no viņiem nespēs piedalīties, viņu vietā būs gatava stāties Simona de Silvestro vai Nīls Jani. Paredzēts, ka jaunā sezona sāksies 2022. gada 28./ 29. janvārī ar divām sacīkstēm Dirijā, Saūda Arābijā.

    Divas “Porsche 911 RSR” atkal piedalīsies FIA WEC

    FIA Pasaules izturības čempionāta (FIA WEC) 2022. gada sezonā “Porsche” atkal piedalīsies ar divām “515 PS 911 RSR” sacīkšu automašīnām. Gaidāmajās sešās sacīkstēs abu sacīkšu automašīnu startus vadīs projektu un operāciju vadītājs Aleksandrs Šteligs, bet braucēju rindās būs izmaiņas. Itālis Džanmarija Bruni un austrietis Rihards Līcs kārtējo reizi dalīs braukšanas pienākumus automobilī Nr. 91.

    Savukārt automašīnā Nr. 92 Kevins Estrs no Francijas brauks pamīšus ar pieredzējušo dāni Mīkaelu Kristensenu. Šis duets pirms trīs gadiem uzvarēja savā klasē 24 stundu Lemānas izturības sacīkstēs, kā arī šo titulu ieguva 2018. /2019. gada sezonā.

    Jaunās sezonas pirmā sacīkste paredzēta 18. martā Sebringā (ASV), bet 2022. gada 11./12. jūnijā abi “515 PS 911 RSR” sacīkšu automobiļi piedalīsies Francijas izturības klasikas 90. sacīkstēs. Sezonas laikā abas braucēju komandas atbalstīs braucēji Frederiks Makovjeckis no Francijas (#91) un beļģis Lorenss Vantūrs (#92).

    Gatavojoties LMDh uznācienam: Kamerons un Nasrs papildina braucēju rindas

    Deins Kamerons un Felipe Nasrs 2022. gadā pievienosies “Porsche Motorsport” braucēju rindām. 33 gadus vecais amerikānis Kamerons 2016. un 2019. gadā izcīnīja “IMSA WeatherTech SportsCar” čempionāta DPi titulu, bet 29 gadus vecais bijušais Formula 1 braucējs no Brazīlijas Nasrs ieguva čempiona titulu Ziemeļamerikas izturības sacīkšu seriālos 2018. un 2021. gadā. Abus braucējus aktīvi iesaistīs turpmākajā “Porsche” LMDh prototipu izstrādē.

    Šīs revolucionārās “Porsche” izturības sacīkšu aktivitātes vadīs pieredzējušais šveicietis Urss Kuratls. Paredzēts, ka 500 kW (680 ZS) hibrīda sacīkšu automobilis 2022. gadā veiks vairākus testus.

    Sākot no 2023. gada, “Porsche Penske Motorsport” komanda ar LMDh prototipu piedalīsies FIA Pasaules izturības sacīkšu čempionātā un Ziemeļamerikas IMSA “WeatherTech SportsCar” čempionātā.

    Pirmo reizi aptuveni 30 gados būs iespējams cīnīties par uzvarām klasiskās izturības sacīkstēs Lemānā, Sebringā un Deitonā ar identiskas konstrukcijas automašīnām.

    “Mēs sadarbojamies ar mūsu partneri “Penske”, lai izstrādātu jauno LMDh prototipu, un nepārtraukti cieši sadarbojamies ar šasiju ražotāju “Multimatic”,” skaidro Tomass Laudenbahs.

    Klientu sacīkstes: spēcīga klātbūtne ASV, DTM un klasiskajos seriālos

    2022. gada sezonā “Porsche” atkal atbalstīs vairākas klientu komandas, kas starptautiskā mērogā piedalīsies ar “911 GT3 R”. Vācijā tas galvenokārt paredzēs “ADAC GT Masters” seriālu un pirmo reizi arī DTM sacīkstes, kur pieredzējuši partneri sacentīsies visu sacīkšu sezonu: komanda “SSR Performance” līdz šim “ADAC GT Masters” bijusi ārkārtīgi veiksmīga, un piedalīsies ar divām “911 GT3 R” automašīnām.

    Komanda “75 Bernhard” gaidāmā gada astoņās sacīkstēs piedalīsies ar identiski būvētu automobili, kura jauda pārsniegs 500 ZS atbilstoši “FIA GT3” noteikumiem. Braucējs Tomass Preinings (Austrija) brauks komandā, kas divreiz ieguvusi Lemānas kopvērtējuma uzvarētājas titulu un kurā brauc arī “Porsche” zīmola vēstnieks.

    “Porsche” atbalstīs abas DTM klientu komandas, balstoties uz gatavu un pārbaudītu konceptu, kurā ietilpst inženieri, rezerves detaļu atbalsts un braucēji no Štutgartē bāzētā sacīkšu automašīnu ražotāja rindām.

    Ziemeļamerikas IMSA sacīkšu seriālos klientu komandas atkal cīnīsies par uzvarām 2022. gadā, pēc sešu titulu izcīnīšanas ārkārtīgi veiksmīgajā iepriekšējā gadā. Jaunajā “GTD Prio” klasē “Pfaff Motorsports” piedalīsies ar diviem “Porsche 911 GT3 R” automobiļiem un diviem rūpnīcas braucējiem – Metu Kempbelu (Austrālija) un Matjē Žaminē (Francija). GTD kategorijā paredzētas arī vairākas citas GT3 automašīnas, ar kurām piedalīsies klientu komandas.

    Eiropas klasiskajās izturības sacīkstēs Nirburgringā un Spā-Frankošampā partneri piedalīsies ar vairākām “911” automašīnām. Komanda “Manthey”, kas ir pašreizējā čempione un Nirburgringas 24 stundu izturības sacīkšu uzvarētāja, kārtējo reizi startēs ar izcilu komandu. Rūpnīcas braucēji Kevins Estre, Mīkaels Kristensens, Lorenss Vantūrs un Frederiks Makovjeckis brauks ar “Porsche 911 GT3 R”, kas pazīstama kā “Grello”. Šajās Vācijas klasiskajās sacīkstēs apstiprināta vēl četru 500+ ZS “911” automobiļu dalība.

    Klientu komandas, kas citu sacīkšu starpā piedalās “Intercontinental GT Challenge”, “GT World Challenge”, FIA WEC, Eiropas Lemānas seriālā un Āzijas Lemānas seriālā, saņems tādu pašu “Porsche” atbalstu, kā pērn.

    Vairākos GT4 sacīkšu seriālos, kas norisināsies visā pasaulē un kas ietver arī Vācijas “DTM Trophy”, 2022. gadā pirmo reizi uz starta stāsies novembrī prezentētais “Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport”.

    “Porsche Mobil 1 Supercup” pirms 30. sezonas: koncentrēšanās uz jauno “Porsche” junioru

    Pašreizējais 375 kW (510 ZS) jaudīgais “Porsche 911 GT3 Cup” 2022. gadā piedalīsies savā otrajā sacīkšu sezonā vairākos viena modeļa kausos visā pasaulē. Uzsvars gaidāmajā gadā kārtējo reizi būs uz “Porsche Mobil 1 Supercup”. Starptautiskais “Porsche” viena modeļa kauss norisinās “Formula 1” ietvaros un 2022. gadā gūs ievērojamu panākumu – tā būs “Supercup” 30. sezona.

    No “Porsche” braucēju rindām augstas cerības tiek liktas uz vācieti Laurinu Heinrihu, kurš gatavojas seriālam, ko veidos kopumā astoņas sacīkstes. Talantu meklēšanas sesijā novembrī no 12 dalībniekiem 20 gadus vecais Heinrihs demonstrēja pārliecinošu sniegumu, un, būdams “Porsche” juniors, saņēma plašu “Porsche Motorsport” atbalstu.

    “Porsche” kauss: Jans Heilens uzvar Alfrēdu un Robertu Renauerus

    Tradicionālais “Porsche” kauss, ko kopš 1970. gada ik gadu pasniedz veiksmīgākajam privātajam “Porsche” braucējam, 2021. gadā nonāks pie Jana Heilena. Pieredzējušais beļģis kopā ar rūpnīcas braucēju Patriku Longu un viņa amerikāņu sabiedroto Trentu Hindmanu pagājušajā sezonā pie “Wright Motorsports” sagatavotās “Porsche 911 GT3 R” stūres izcīnīja uzvaru “IMSA Michelin” izturības kausā. Šajā vērtējumā vērā ņem četras svarīgākās izturības sacīkstes Ziemeļamerikā.

    Heilens arī kopā ar amerikāņu braucēju Raienu Hārdviku uzvarēja GT4 automašīnām paredzēto “IMSA Michelin Pilot Challenge”. Šajās sacensībās klientu komanda no Ohaio štata ASV piedalījās ar “Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport”. 41 gadus vecais riteņbraukšanas entuziasts, kurš jau daudz gadus dzīvo ASV, kopā ar iekāroto trofeju iegūs arī jaunu “Porsche” sacīkšu automobili 150 000 eiro vērtībā. Balva veiksmīgiem braucējiem amatieriem, ko pasniedz jau 52 gadus, ir Ferija Porše ierosinātā ideja.

    “Porsche TAG Heuer Esports Supercup”: Džošua Rodžers iegūst otru titulu

    Digitālajā “Porsche” Čempionu naktī, kas norisinājās 18. decembrī, austrālieti Džošua Rodžeru otro reizi kronēja par “Porsche TAG Heuer Esports Supercup” čempionu. 22 gadus vecais Rodžers no “Coanda Simsport” komandas šogad šo titulu sacīkšu seriālā, kas norisinās “iRacing” platformā, ieguva otro reizi pēc uzvaras 2019. gadā. “2022 Porsche TAG Heuer Esports Supercup” sāksies 5. februārī GP Hokenhaimas trases virtuālajā versijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma