Web Analytics
More
    Reklāma

    Nvidia, iespējams, gatavojas ražot serveru un datoru procesorus

    Jaunākie raksti

    Laikam jau nevienam nebūs milzu pārsteigums, ja Nvidia tiešām iesaistītos cīņā par datoru procesoru tirgu, jo jau šobrīd videokaršu tirgū Nvidia ir neaizstājams spēlētājs. Turklāt Nvidia videokartes ir pārākas ar milzu atrāvienu no AMD Radeon.

    Intervijā Nvidia vadītājs Jensen Huang visādi laipoja ap šo tēmu, bet izskatās, ka Nvidia nebūtu nekas pret radīt serveru procesorus ar Arm palīdzību. Arm Holdings ir pilnībā nodalīts uzņēmums no Qualcomm, Apple, Texas Instruments, Broadcom vai Nvidia. Arm Holdings veido čipkopu dizainus un tos licencē, kamēr pārējie minētie uzņēmumi uz šīs bāzes būvē sev nepieciešamās tehnoloģijas un paši pēc tam paši arī ražo procesorus. Beigās tie tiek dēvēti par ARM procesoriem (visi lielie burti).

    Reklāma

    Tiek pieļauts, ka arī Nvidia varētu sākt uzņemties procesoru būvēšanu un pielāgošanu, kā arī pēc tam paši ņemt un saražot procesorus.

    Protams, šāda informācija tik agrā Arm iegādes stadijā uzskatāma par reklāmas triku un plātīšanos, bet nevar arī izslēgt iespēju, ka Nvidia pievienojas procesoru tirgum.

    Šonedēļ tika paziņots, ka videokaršu ražotājs Nvidia oficiāli uzsāk Arm Limited iegādi, kas varētu noslēgties tuvāko 18 mēnešu laikā. Protams, Nvidia jāsaņem visas atļaujas no Lielbritānijas, ASV, Ķīnas un Eiropas Savienības, lai darījums stātos spēkā. Nvidia presei domātajos materiālos min tādus skaļu vārdus kā “mākslīgais intelekts” un “moderni risinājumi uzņēmumiem un privātiem lietotājiem”. Arm mājvieta Kembridžā kļūs par izpētes un izstrādes centru, tur tiks būvēts viens no jaudīgākajiem superdatoriem tieši mākslīgā intelekta risinājumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma