Web Analytics
More
    Reklāma

    NVIDIA oficiāli uzsāk Arm iegādi par 40 miljardiem dolāru

    Jaunākie raksti

    Tikko paziņots, ka videokaršu ražotājs NVIDIA oficiāli uzsāk Arm Limited iegādi, kas varētu noslēgties tuvāko 18 mēnešu laikā. Protams, NVIDIA jāsaņem visas atļaujas no Lielbritānijas, ASV, Ķīnas un Eiropas Savienības, lai darījums stātos spēkā.

    Arm Holdings ir pilnībā nodalīts uzņēmums no Qualcomm, Apple, Texas Instruments, Broadcom vai NVIDIA. Arm Holdings veido čipkopu dizainus un tos licencē, kamēr pārējie minētie uzņēmumi uz šīs bāzes būvē sev nepieciešamās tehnoloģijas un paši pēc tam paši arī ražo procesorus. Beigās tie tiek dēvēti par ARM procesoriem (visi lielie burti).

    Reklāma

    NVIDIA presei domātajos materiālos min tādus skaļu vārdus kā “mākslīgais intelekts” un “moderni risinājumi uzņēmumiem un privātiem lietotājiem”. Arm mājvieta Kembridžā kļūs par izpētes un izstrādes centru, tur tiks būvēts viens no jaudīgākajiem superdatoriem tieši mākslīgā intelekta risinājumiem.

    NVIDIA pēdējā gada laikā veicies ļoti labi, pat izcili. Uzņēmuma akciju vērtība vairāk nekā divkāršojusies, NVIDIA tikko izziņoja jaunas videokartes, kas tiek gaidītas ar milzu nepacietību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arthurio Zandonus
    14.09.2020 16:40

    Liela ziņa. Ļoti pelnošs dzelzis pērk ļoti pelnošu dzelzi. Man jau neskauž bet es arī pirktu, ja būtu tāds piķis un zinātu ko ar to iesākt.

    Kursors.lv
    14.09.2020 18:15

    ARM nav dzelžu biznesā, bet gan licencēšanas biznesā.

    wils
    14.09.2020 19:01

    un Nvidia neko nelicenzē? Linux entuziasti par šo Nvidia soli galīgi nav sajūsmā. Slēgti standarti un augstas cenas – tas par “zaļajiem”.

    Kursors.lv
    14.09.2020 20:40
    Reply to  wils

    NVIDIA salīdzinoši ir arī dzelžu ražotājs. Un, protams, ka daudziem nepatīk šis darījums. Paveic, viens no ARM līdzdibinātājiem jau grib likt sprunguļus šajā ritenī: https://techcrunch.com/2020/09/14/arm-co-founder-starts-save-arm-campaign-to-keep-independence-amid-40b-nvidia-deal/

    Oskars
    14.09.2020 22:45

    Es loti ceru ka nelaus pardot ARM. Sheit vairak es domaju attiistiba un licenceshana aizies tados necelos, stagnacija. Es loti ceru ka ir iespejama variacija no parastajiem, kas spetu ietekmet sho, lai nepatdotu.

    usinss
    15.09.2020 10:48

    Pēc būtības NVIDIA ir tāds pats modelis kā ARM. Abi ražo arhitektūru, patentē visu un dod dzelžu ražotājiem materiālu ar ko strādā. 100% pērk ARM, jo Apple pārgāja uz ARM arhitektūru un varēs skaistu patenta maksu iekasēt.

    Reklāma