Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony izziņo Alpha 7C – pasaulē mazāko un vieglāko pilnkadra kameras sistēmu

    Jaunākie raksti

    Sony šodien izziņojis vairākus attēlveidošanas ierīču jaunumus – pilna kadra kameru Alpha 7C (modelis ILCE-7C), FE 28-60mm F4-5.6 (modelis SEL2860) tālummaiņas objektīvu un HVL-F28RM zibspuldzi.

    Jaunais Alpha 7C apvieno Sony pilna kadra attēla kvalitāti, uzlabotas AF iespējas un daudzpusīgas video uzņemšanas funkcijas vieglā un kompaktā korpusā. Kopā ar vieglo FE 28-60mm F4-5.6 standarta tālummaiņas objektīvu to ir maksimāli ērti pārnēsāt, nezaudējot pilnkadra attēlveidošanas jaudu. Savukārt kompaktā HVL-F28RM zibspuldze nodrošina inteliģentu gaismas intensitātes vadību, pateicoties kameras sejas atpazīšanas funkcijai.

    Reklāma

    Jaunajai kamerai ir 24,2MP 35 mm pilna kadra aizmugurgaismojuma Exmor R ™ CMOS sensors un BIONZ X ™ attēlu apstrādes dzinējs, kas nodrošina augstu jutību, izcilu izšķirtspēju, zemu trokšņu līmeni, 15 soļu plašu dinamisko diapazonu un high-speed attēlu datu apstrādi. Standarta ISO diapazons ir līdz 51 200, un to var paplašināt līdz ISO 50-204 800, lai fotografētu vājā apgaismojumā. Alpha 7C atbalsta arī 16 bitu apstrādi un 14 bitu RAW materiālu dabiskām gradācijām.

    124,0 mm x 71,1 mm x 59,7 mm izmērā un 509 g svarā, Alpha 7C līdzinās APS-C kamerai, jo sver tikai par 1% vairāk nekā Alpha 6600. Tādējādi Alpha 7C var lepoties ar pasaulē vieglāko un kompaktāko virsbūvi, iekļaujot modernizētu 5 asu korpusa iekšējo stabilizācijas sistēmu, modernizētu aizvara bloku un monokoka konstrukciju (ko bieži izmanto automašīnu un lidmašīnu virsbūvēs). Neskatoties uz to, šai mini pilnkadra kamerai ir 5 soļu stabilizācijas efekts, kas ļauj uzņemt skaistus kadrus bez statīva. Turklāt lieljaudas NP-FZ100 akumulators nodrošina pietiekami daudz enerģijas, lai uzņemtu 740 attēlus, lietojot LCD monitoru, vai 680 attēlus, ja izmanto skatu meklētāju, padarot kameru ideāli piemērotu ilgai fotografēšanai.

    Uzlabots autofokuss

    Izmantojot AI vadītas funkcijas, Alpha 7C reāllaika izsekošana automātiski saglabā precīzu fokusu, kamēr slēdža poga ir nospiesta līdz pusei. Turklāt “Tracking On + AF-On” tagad var piešķirt pielāgotajam taustiņam, aktivizējot uzreiz, kad tiek nospiesta AF-ON poga. Konkrēto objektu var norādīt, tam vienkārši pieskaroties monitorā, pie ieslēgta “Touch Tracking”. Šī funkcija ir pieejama gan foto, gan video vajadzībām. Lai sasniegtu ātru un precīzu fokusu, Alpha 7C AF funkcijās ir arī reāllaika acu AF kā cilvēkiem, tā dzīvniekiem. Izmantojot reāllaika izsekošanu (kamēr ir ieslēgta funkcija “Face/Eye Priority in AF”), objekta acis un seja reāllaikā tiek identificētas un fokusētas ar lielu precizitāti.

    Alpha 7C nodrošina plašu, ātru un uzticamu AF, kas nekavējoties nofiksējas uz konkrēto objektu, pateicoties 693 punktu fokusa plaknes fāzes noteikšanas AF sistēmai, aptverot aptuveni 93% no attēla platības, un ar papildu 425 kontrasta noteikšanas punktiem, lai nodrošinātu uzticamu fokusu arī daudzveidīgā kadrā.

    Alpha 7C piedāvā arī nepārtrauktu fotografēšanu ar ātrumu līdz 10 kadriem sekundē ar AF/AE (automātiskā ekspozīcija), izmantojot jaunizveidoto aizvara bloku un izsmalcinātu attēlu apstrādes sistēmu. Tiešā skata režīmā ir iespējams arī fotografēt nepārtraukti ar ātrumu līdz 8 fps, ar minimālu skatu meklētāja/monitora displeja aizturi, lai viegli, stabili kadrētu pat pie intensīvas objekta kustības. Alpha 7C ļauj uzņemt līdz pat aptuveni 223 JPEG (Fine L) attēlus, 115 saspiestus RAW attēlus vai 45 nesaspiestus RAW attēlus vienā nepārtrauktā sērijā, un tas nodrošina ļoti precīzu un uzticamu AF precizitāti gaismā līdz EV-4. Šīs funkcijas atvieglo ātras kustības objektu uzņemšanu ar absolūtu precizitāti.

    Paplašinātas video iespējas

    Pilna kadra pilna pikseļa nolasīšana bez pikseļu sasaistīšanas ļauj uzņemt vairāk nekā divas reizes lielāku datu apjomu, kā nepieciešams 4K video (QFHD: 3840 x 2160) , kas pēc tam tiek pārlasīts, lai izveidotu augstas kvalitātes 4K materiālu ar ārkārtas detalizāciju un dziļumu. Turklāt Alpha 7C atbalsta HDR (HLG) un S-Log / S-Gamut profilus, Slow & Quick motion, ātrgaitas Full HD ierakstīšanu ar ātrumu 120 fps un citas uzlabotas funkcijas augstas kvalitātes videoierakstiem.

    Turklāt video ierakstīšanai Alpha 7C ir pieejams reāllaika acu AF (cilvēkiem). Acs tiek automātiski izsekota ar augstu precizitāti un uzticamību, lai operators varētu koncentrēties uz saturu, nevis fokusa darbību. Lietotāji var arī pielāgot AF pārejas ātrumu septiņos iestatījumos un AF priekšmeta maiņas jutīgumu piecos iestatījumos. Touch Tracking funkcionalitāte ir pieejama arī filmu uzņemšanai.

    Alpha 7C ir aprīkots ar uz sāniem atveramu grozāmu LCD monitoru, kas atvieglo selfiju, “overhead”, “ground-level” vai jebkura cita veida ierakstīšanu. Poga MOVIE ir novietota kameras augšdaļā ērtākai darbībai, ierakstot pašbildes režīmā. Turklāt Alpha 7C arī skaņu uztver augstā kvalitātē, lai tā atbilstu attēlu uzņemšanas kvalitātei, un nodrošina harmonisku augstas kvalitātes video. Kameras daudzfunkcionālajam terminālam MI Shoe ir pievienots digitālais audio interfeiss, kas ļauj ECM-B1M Shotgun Microphone vai XLR-K3M XLR adaptera komplektu pievienot digitālo audio signālu ievadei tieši MI Shoe, lai iegūtu tīrākus, skaidrākus audio ierakstus. Tāpat kā citiem MI Shoe piederumiem, nav nepieciešami atsevišķi kabeļi un akumulatori, nodrošinot neierobežotu brīvību Alpha sistēmas filmu veidošanā. Ir arī austiņu un mikrofona ligzdas, lai precīzi uzraudzītu ierakstīto skaņu, un metadati, kas pievienoti vertikāli kamerā uzņemtajiem filmētajiem materiāliem, ļaujot arī kadrus pēc pārsūtīšanas uz viedtālruni atkārtot un rediģēt portreta režīmā.

    Uzticama darbība

    Lielais 3.0 tipa skārienpaneļa LCD monitors ir ar aptuveni 921K punktiem, kas nodrošina optimālu redzamību pat gaišos āra apstākļos un atbalsta skāriendarbības. Papildus 2,35 megapunktu XGA OLED Tru-Finder ™ EVF modelim Alpha 7C ir arī augstas kvalitātes skata režīms, kas sniedz precīzākas un dabiskākas detaļas. Alpha 7C piedāvā funkcijas, kas vienkāršo darbību fotografēšanas laikā un pēc tās, piemēram, Fn pogu pielāgošana un citas. Tē ir arī izturīga pret putekļiem un mitrumu, lai atbalstītu fotografēšanu sarežģītos apstākļos.

    Lai vienkāršotu darbplūsmu, ar Wi-Fi saderīgas bezvadu sakaru funkcijas ļauj attēlus un filmas pārsūtīt tieši uz viedtālruni vai planšetdatoru ērtai koplietošanai, apskatei vai saglabāšanai. Papildus parastajai 2,4 GHz joslai 11ac standarts atbalsta 5 GHz joslu (IEEE 802.11a/b/g/n/ac), lai lietotāji varētu izvēlēties stabilu,  high-speed pārsūtīšanu ar minimāliem traucējumiem. Ir pieejams arī USB Type-C® savienotājs, kas atbalsta SuperSpeed USB 5Gbps (USB 3.2), nodrošinot PC Remote shooting attēlu ātru pārsūtīšanu un enerģijas padevi no ārējām mobilajām baterijām.

    FE 28-60mm F4-5.6: pasaulē mazākais un vieglākais pilnkadra tālummaiņas objektīvs ar augstu attēla kvalitāti

    Optimāls 3 asfērisko lēcu elementu izvietojums efektīvi novērš aberācijas visā tālummaiņas diapazonā un sniedz augstu izšķirtspēju no stūra līdz stūrim. Minimālais fokusa attālums no 30 cm (platleņķa) līdz 45 cm (telefoto) nodrošina tuvplāna iespējas, padarot to perfektu ikdienas lietošanai vai vlogošanai ar kardānu vai rokturi.

    Ar 167g svaru un 66,6 mm x 45 mm diametru, kā arī mehānisku un optimāli optisku dizainu ar ievelkamu struktūru FE 28-60mm F4-5.6 nodrošina nepārspējamu kompaktumu un vieglumu, ļaujot to ilgstoši, ērti pārnēsāt. Ikdienas fotogrāfija, dabasskati, portreti un ceļojumu fotogrāfija – tas ir ideāls objektīvs jebkura veida foto visdažādākajās vidēs. Kopā ar Alpha 7C tiks panākta bezkompromisu pilnkadra veiktspēja. Pat ar kompakto izmēru un vieglo svaru FE 28-60mm F4-5.6 ir izturīgs pret putekļiem un mitrumu un atbalsta dažādus 40,5 mm filtrus.

    FE 28-60mm F4-5.6 nodrošina high-speed, augstas precizitātes AF, ļaujot veikt reāllaika izsekošanu un reāllaika acu AF, izmantojot lineāru motoru. Papildus Sony uzlabotajām AF iespējām FE 28-60mm F4-5.6 ir aprīkots ar iekšējo fokusēšanas sistēmu, kas nemaina objektīva garumu, ļaujot lietotājiem ērti uzņemt visdažādāko saturu parastajā filmu uzņemšanas režīmā, kā arī ērti vlogot.

    HVL-F28RM: kompakta zibspuldze ar gaismas intensitātes vadību, kas savienota ar kameras sejas noteikšanas funkciju

    HVL-F28RM ir kompakta zibspuldze, kas ir izstrādāta Sony bezspoguļa kamerām, lai iegūtu kompaktu un vadāmu sistēmu, nodrošinot uzticamu, stabilu veiktspēju. Salīdzinot ar HVL-F32M, HVL-F28RM ir par 12% mazāka un par 7% vieglāka. Šī kompaktā, komfortablā zibspuldze sniedz iespējas un uzticamību kā profesionālim, tā amatieriem.

    HVL-F28RM ir arī vienkārša, intuitīva darbība, ieskaitot +/- gaismas līmeņa regulēšanu, savienošanas pogu, testa pogu un bloķēšanas sviru. Zibspuldzes leņķi pēc vajadzības var iestatīt, izmantojot 0, 20, 40, 60, 80 un 120 grādu fiksējamos stāvokļus. Jaunajā zibspuldzē ir arī iebūvēts bezvadu radio trigeris, kas nodrošina ārējo zibspuldžu iedarbināšanu, kad tā ir savienota pārī ar ārpus kameras esošo ierīci. Lietojot kā raidītāju, HVL-F28RM var kontrolēt līdz 15 zibspuldžu un/vai uztvērēju 5 grupās attālumā līdz 35 metriem, lai nodrošinātu ārkārtas apgaismojuma vadību un daudzpusību. HVL-F28RM darbina divas AA (LR6) sārma vai NiMH baterijas. Jauns sārma bateriju pāris var nodrošināt enerģiju līdz 110 izlādēm (1/1 manuāla zibspuldze ar sārma baterijām).

    Cenas un pieejamība

    • Jaunā kompaktā pilnkadra kamera Alpha 7C būs nopērkama 2020. gada oktobrī par 2100 eiro.
    • FE 28-60mm F4-5.6 tālummaiņas objektīvs būs pieejams 2021. gada janvārī par 500 eiro.
    • Alpha 7C un FE 28-60mm F4-5.6 komplekts būs pieejams iegādei oktobra beigās par 2400 eiro.
    • HVL-F28RM zibspuldze būs pieejama iegādei šoziem par 280 eiro.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ffff
    16.09.2020 17:11

    un pat nevar saprast, vai taa ir spogulene vai mirrorless

    Mkj
    16.09.2020 19:58
    Reply to  ffff

    Man skiet, ka reti kurs razotajs sobrid vel izlaizh spogulkameras. Neesmu gan tik loti iedzilinajies.. bet noteikti ne Sony

    pecis
    16.09.2020 18:53

    Negribētu piekrist autoram, ka šī ir pasaulē kompaktākā pilna kadra bezspoguļa kamera. Gadu atpakaļ Sigma izlaida mazāko pilna kadra bezspoguļa kameru, kas vēl jo projām ir mazākā un vieglākā šada tipa kamera.
    Pēc izmēriem ši kamera ir gandrīz kā Sony 7III kamera, tikai noņemtu elektronisko skata meklētāju.
    Domāju, ka šī kamera būs vairak domāta video veidotājiem, jo no fotogrāfa lietošanas puses ši kamera nav diez ko ērta.
    Protams, nenoliegšu, ka Sony ar savām tehnoloģijām ir tālu priekšā pārējiem konkurentiem.

    Reklāma