Web Analytics
More
    Reklāma

    “On” savus 100% pārstrādājamos apavus vēlas piedāvāt īrei, nevis pārdošanai

    Jaunākie raksti

    Šveices apavu ražotājs “On” uzskata, ka ir pienācis pēdējais laiks padarīt skriešanas apavus vieglākus un videi draudzīgākus. Tieši tāpēc uzņēmums izlaidis savu pirmo pilnībā pārstrādājamo apavu pāri kā daļu no pakalpojuma, kas klientiem ļaus tos nevis nopirkt, bet gan iznomāt. Gan paši apavi, gan serviss, kam dots kopīgs nosaukums “Cyclon“, būtībā ir projekts, kas ļaus atdot apavus atpakaļ, līdzko tie būs nolietojušies. Brīdī, kad Cyclon būs sasnieguši sava mūža nogali, tie tiks sasmalcināti, lai pēc tam, atdzimstot kā fēnikss no pelniem, taptu jauns skriešanas apavu pāris.

    Cyclon apavu svars nepārsniegs 200 gramus, un tie primāri ir paredzēti valkāšanai “elites līmeņa sacensībās”, sniedzot augstu enerģijas atdevi un amortizāciju. Apavu virspuse izgatavota no materiāla, kas iegūts no rīcineļļām, savukārt zole – no līdzīga materiāla – polimēra.

    Reklāma

    Avots: On

    Brīdī, kad klienti būs atdevuši savus nolietotos Cyclon atpakaļ, apavi tiks sasmalcināti un pārstrādāti tā, lai no šiem atlikumiem varētu izgatavot svarīgākās apava detaļas. Proti, pielāgotu plāksni, kas atrodas starp starpzoli un apava augšējo daļu un kas mazinās triecienu brīdī, kad pēda trieksies pret zemi.

    Pirmais solis, lai tiktu pie šiem apaviem, ir reģistrēties pakalpojumā “Cyclon”. Galvenā ideja ir tāda, ka klients apavus iznomās, par tiem mēnesī samaksājot 30 ASV dolārus. Te gan viens būtisks nosacījums – Cyclon jāizīrē vismaz uz pusgadu. Doma tāda, ka lietotājs apavus nomainīs ik pēc sešiem mēnešiem un šādi nepakļaus sevi riskam novalkātu apavu dēļ iedzīvoties traumās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Opis
    16.09.2020 10:29

    Vēlu veiksmi botu īres nozarē…

    Janis Murnieks
    16.09.2020 11:17

    Crocify! reģistrējies un aizņemies krokšus ar atlaidi!

    Last edited 3 years ago by Janis Murnieks
    Janis Murnieks
    16.09.2020 12:41
    Reply to  Janis Murnieks

    Vēl variācija – Koplietošanas apavi :D

    maarissrsc
    16.09.2020 14:53

    Ideja jau varbūt nebūtu slikta, bet 180€ pusgadā par apaviem? Fēnikss mira ar savām īpašām spējām. :D

    Reklāma