Web Analytics
More
    Reklāma

    “Volkswagen”, pārstrādājot vecos akumulatorus, plāno atgūt 95% atkal izmantojamo materiālu

    Jaunākie raksti

    “Volkswagen” pamazām palielina ražošanas apjomus uz MEB platformas balstītājiem elektroauto, taču ražotājs vienlaikus strādā arī pie veidiem, kā nākotnē pārstrādāt baterijas, kad pašreizējo elektroauto mūžs būs beidzies.

    Autoražotājs Zalcgiteras pilsētā Vācijā atvēris otrreizējās pārstrādes rūpnīcas pilotprojektu. Šīs rūpnīcas mērķis ir palielināt bateriju pārstrādes apjomus, kas ļautu atgūt 95 procentus nepieciešamo materiālu jaunu bateriju ražošanai. Līdzīgas rūpnīcas plānots atvērt arī citur pasaulē.

    Zalcgiteras rūpnīca šobrīd spēj tikt galā ar apmēram 3600 bateriju pārstrādi gada laikā. “Volkswagen” jau iepriekš paziņoja par plāniem veidot rūpnīcas visā pasaulē, tādā veidā baterijas un pašas mašīnas ražojot tuvumā vietām, kur tās iecerēts pārdot, vienlaikus izvairoties no auto transportēšanas pāri puspasaulei.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Munins
    14.03.2021 13:09

    Samaļ miltos, pēc kā ar magnētisko lauku un centrifūgām saķiro pa sastāvdaļām Asprātīgs, kaut arī ne jauns risinājums. Tomēr tāda sistēma nespēj sadalīt dažādus sakausējumus, kaut arī tas šeit var būt nav vajadzīgs, jo jauniem akumulatoriem tie tāpat noderēs. Rodas jautājums, ko vēlāk izdara ar plastmasas putekļiem, cerams, ka neizmet atkritumos.

    Krotow
    14.03.2021 23:27
    Reply to  Munins

    Tos putekļus pieber brokastu pārslām vegāniem :P

    0952
    15.03.2021 07:51
    Reply to  Krotow

    nebaidies, plastmasa esot atrasta arī visēdāju placentā, plastmasai vienalga

    Reklāma