Web Analytics
More
    Reklāma

    Google jau tagad sasniegusi 100% oglekļa neitralitāti

    Jaunākie raksti

    2007. gadā Google spēra milzīgu soli uz priekšu ilgtspējīgas attīstības ziņā, kļūstot par pirmo lielo kompāniju, kas nolēmusi kļūt CO2 neitrāla. Desmit gadus vēlāk kompānija šim mērķim pietuvojās krietni tuvāk, sākot izmantot 100% atjaunojamo enerģiju. Taču tagad Google nākusi klajā ar jaunumiem, ka spējusi 100% izvairīties no oglekļa emisiju radīšanas arī citās jomās, šajā ziņā pārspējot tādus tehnoloģiju gigantus kā Apple un Microsoft, kuri šo mērķi plāno sasniegt līdz 2030. gadam.

    Google nākamais mērķis ir tuvāko desmit gadu laikā pilnīgi visus datu centrus uzturēt ar bezoglekļa enerģiju. Ar visai lieliem ieguldījumiem kompānija plāno tikt pie 5 GW jaunas enerģijas, kas nesatur CO2. Papildus emisiju samazināšanai šāds solis radīs vairāk nekā 8000 darbavietu oglekļa neitrālas enerģijas jomā.

    Reklāma

    Papildus visiem šiem centieniem un panākumiem Google arī regulāri uzlabo savu rīku “Environmental Insights Explorer“, kas palīdz pilsētām izsekot un samazināt oglekļa emisijas. Šāds risinājums pašreiz tiek izmantots aptuveni 3000 pasaules pilsētās. Līdz 2030. gadam Google šādi cer samazināt līdz 1 gigatonnai oglekļa emisiju gadā, cieši sadarbojoties ar vairāk nekā 500 pilsētām un vietējām pašvaldībām visā pasaulē.

    Un vēl Google strādā pie jauniem risinājumiem, kā cilvēkiem palīdzēt izdarīt dabai draudzīgāku izvēli. Piemēram, Google Maps jau iespējams atrast elektromobiļu uzlādes stacijas vai velosipēdu koplietošanas iespējas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis Murnieks
    15.09.2020 09:26

    Būtu arīdzan piestrādājuši pie 100% reklāmneitralitātes .
    Paga, .. Oh Shi~

    usinss
    15.09.2020 10:46

    Kā tas ir neitrāli? Viņi saražo oglekli. Gan savos datu centros, gan ar darbinieku izelpu. Koku stādīšana neatrisina, tā aizkavē. Jo, ja koks sapūst, sadeg uz zemes, tas atbrīvo visu ukrāto oglekli. Pēc būtības, ja ogleklis netiek “vagonos” izvests ārpus zemes atmosfēras, nekāda neitralitāte netiek radīta. Vienkārši tiek atlikts neizbēgamais. Nekad nebūs 0%. Pat uzražōjot tās pašas baterijas rodas ogleklis, pagatavojot pusdienas darbiniekiem, rodas ogleklis…. Skaists mārketings un tas arī viss.

    Bio
    15.09.2020 12:36
    Reply to  usinss

    Palasi, kas ir fotosintēze

    usinss
    15.09.2020 12:53
    Reply to  Bio

    Fotosintēze nespēj utilizēt tik daudz ko saražojam. Un viss tikai tapēc, ka okeāns tiek aizvien vairāk piesārņots. Jebkurā gadījumā nav fiziski reāli dabūt 100% neitralitāti, ja nevaram izmantot 100% lietderīgi enerģiju bez zudumiem.

    Reklāma