Web Analytics
More
    Reklāma

    Jānis Baumanis “Neste RX of Latvia” rallijkrosa sacensībās brauks ar elektroauto

    Jaunākie raksti

    Latvijas autosportists Jānis Baumanis piedalīsies nākamnedēļ plānotajā pasaules rallijkrosa čempionāta posmā “Neste RX of Latvia”. Tiesa, Baumanis startēs nevis ar klasisku rallijkrosa auto, bet gan ar elektrisku “Ford Fiesta”.

    “Esmu ļoti priecīgs paziņot, ka startēšu Rīgas sacīkstē ar “Projekt E” klases “Ford Fiesta ERX” automašīnu. Paldies “Ferratum” un “STARD” par šo iespēju. Nevaru sagaidīt iespēju sēsties mašīnā un stāties uz starta Biķernieku trasē. Taču vēl pirms tam — šonedēļ – startēšu Igaunijas rallijkrosa sacīkstē,” saka Baumanis.

    Reklāma

    “Projekt E” klases mašīnas šobrīd tiek uzskatītas par rallijkrosa nākotni. Pirmais šāds auto pirms gada tika prezentēts tieši Rīgā. Uzreiz pēc sacensībām, pirmdienā, elektriskais auto devās trasē un veica izmēģinājumus Biķerniekos. “Projekt E” automašīnu izstrādē aktīvi iesaistījusies Baumaņa iepriekšējā komanda “STARD”. Šogad jau notikušas pirmās jaunās klases sacīkstes pasaules čempionāta ieskaitē, tiesa, dalībnieku skaits pagaidām ir neliels.

    Šajā klasē uz starta stājas pilnpiedziņas elektroauto ar 450 kW jaudu un trim elektromotoriem. Salīdzinot ar pašreizējiem “SuperCar” klases auto ar iekšdedzes dzinējiem, tās ir par 2-4 sekundēm aplī lēnākas.

    Pasaules rallijkrosa čempionāta piektais un sestais posms Biķernieku trasē notiks 19. un 20. septembrī. Sacensībās piedalīsies arī otrs Latvijas vadošais rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma