Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī 2020. gadā Latvijā notiks pasaules rallijkrosa čempionāta posms

    Jaunākie raksti

    Šodien preses konferencē pasākuma organizators “RA Events” oficiāli paziņoja, ka arī 2020. gadā Rīgā Biķernieku trasē notiks viens no pasaules rallijkrosa čempionāta posmiem. Pasākuma pilnais nosaukums būs “Neste World RX of Riga” un tas norisināsies no 19. – 20. septembrim. No šodienas jau pārdošanā nonāk pasākuma biļetes.

    “RA Events” direktors Raimonds Strokšs sarunā ar žurnālistiem pastāstīja, ka aicinājums atbalstīt šo pasākumu ir atradis dzirdīgas ausis Rīgas Domē un tās priekšsēdētājs Oļegs Burovs ir apstiprinājis, ka ir ieinteresēts, lai šis vērienīgais pasākums atkal notiktu Rīgā.

    Reklāma

    Tas ir fantastisks notikums, jo tāda pasaules līmeņa pasākumi Rīgā nemaz tik bieži nenotiek. Skaidrs, ka Rīgas pilsēta un arī valsts kopumā ir ieguvēja, jo tās vārds izskan tuvu un tālu. Ārzemju viesi joprojām ir milzīgā starā par to, ka pašā pilsētas sirdī var atrasties un funkcionēt tāda trase. Paldies, Raimondam Strokšam un viņa komandai, kas deg par to, lai uz Rīgu atvestu pasaules ātrākos autosportistus.

    Dalības licence rallijkrosa rīkošanai maksā 500 000 eiro, taču valdība to šogad nespēja rast, tādējādi līdz pat šim brīdim šķita, ka pasaules līmeņa rallijkrosu Rīgā nākamgad vairs neredzēsim. Jāpiezīmē, ka pavisam nesen valdība piešķīra 300 000 eiro finansējumu “Rally Liepāja” ERC posma rīkošanai.

    Paredzams, ka Latvijas posmā nākamgad startēs Super 1600, Eiropas Supercar un jaunās elektrisko rallijkrosa automobiļu klases braucēji. Starp citu, nesen aizvadītajā Rīgas rallijkrosa posmā notika šāda elektriskā sporta auto izmēģinājumi un arī mums bija iespēja iepazīties ar šo auto. Zemāk video vari noskatīties mūsu iespaidus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma