Web Analytics
More
    Reklāma

    Yamaha prezentējusi jaunu elektrisko kalnu velosipēdu līniju

    Jaunākie raksti

    Plaša profila speciālisti Yamaha prezentējuši jaunu elektrisko kalnu velosipēdu līniju YDX MORO, kuru papildinās divi modeļi.

    Lielākais jaunums no uzņēmuma ir speciālais dalītais rāmis, kurš ļauj bateriju ievietot tajā iekšā, nevis pievienot zem vai virs tā. Kā norāda kompānija, tad šāda iespēja ļauj veidot stabilitāti un samazināt triecienus sēžot vai stāvot kājās, kā arī uzlabot manevrētspēju ļoti dinamiskos braukšanas apstākļos, kādi var būt kalnu vidē. Motors būs pievienots centrālajai asij, kā tas novērots arī konkurentu vidū.

    Reklāma

    Avots: Yamaha

    Jaunā konstrukcija ļaujot veidot nedaudz stāvāku velosipēda rāmja apakšējo daļu, kas palīdz braukt stāvākās vietās, kur vēl papildus pieslēgsies elektromotors, balstoties uz nepieciešamo slodzi. Paredzēts, ka šis modelis tiks aprīkots ar 500Wh bateriju, un jauno PW-X2 motoru.

    Avots: Yamaha

    Otrs modelis ir pirmā uzlabotā versija (YDX MORO Pro), kura speciālie sensori palīdzēs ļoti precīzi noteikt, kādu jaudu nepieciešams piegādāt no riteņa elektromotora, kā arī automātiski pārslēgsies starp nepieciešamajiem jaudas režīmiem. Tomēr kopumā tas ļoti neatškiras no pirmā modeļa, un šobrīd nav pieejama ļoti precīza tehniskā informācija par Yamaha elektrovelosipēdiem, jo kompānijai ir tikai izziņojusi gaidāmos modeļus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0940
    31.07.2020 14:59

    Vēl viens pielietojums eMTB – tava sieva ir sportiste spēcīgo amatieru grupā, tu – nīkulis pie datora. Viņai arī atpūsties patīk aktīvi, uz velo, tev – rakstot komentus kursorā. Cik ilgi tas var turpināties? Kā zināms, stipriem pāriem ir kopīgas intereses. Nebēdā – kāp uz eMTB un pievienojies, varēsi turēt līdzi sievai un ar laiku pārsēdīsies uz velo bez motora, eMTB paliks kā papildus braucamais vai pārdosiet. Ne vienmēr tehnoloģijas traucē un kaitē.

    Diso
    31.07.2020 17:08
    Reply to  0940

    Drīzāk uz šāda braucot, parasto velo vairs izmantot nevēlēsies.

    Krotow
    31.07.2020 18:57
    Reply to  Diso

    Diezgan ticami, īpaši ja vēlas braukt ar riteni uz darbu. Mazāk problēmu ar pretvēju un galā ierodies nesasvīdis, kas ietaupa pārģērbšanās laiku. Man elektrovelo iepriekšējās darbavietās, kur sabiedriskā transporta grafiks un pārsēšanās iespējas ar katru jaunu darba vietu kļuva arvien kretīniskāki, braukšanai uz darbu vasarās būtu ļoti noderējis.

    Juris
    31.07.2020 22:06
    Reply to  Krotow

    Šis svīšanas mīts jau zajebal… Tu ar kājām ejot arī ej darbā dušā? Ja nevar noturēt cuku, tad jāmin tādā tempā kā nesvīst. Ja ir jābrauc pa pilsētu tad luksofru dēļ nav praktiski starpība min pie pulsa 160 vai pie 130.

    Krotow
    02.08.2020 19:35
    Reply to  Juris

    Iedzer pienu un nomierinies. Pārāk lēni braukt uz tām vietām, kur strādāju, padara braukšanu ar velo bezjēdzīgu. Un ir arī pretvējš. Te starp lasītājiem ir cilvēki, kuri zina un neļaus samelot :)

    Gundars
    03.08.2020 14:44
    Reply to  Juris

    Tieši tā, Juri. Izbrauc ar velo un tad runā par velobraukšanas niansēm.

    0940
    31.07.2020 19:06
    Reply to  Diso

    Tas jau mazliet no sērijas – šodien neēdīšu, lai nepierastu pie pilna vēdera sajūtas. Ja nu gribēsies ēst arī rīt!))

    Ja cilvēks ir tik viegli ietekmējams, tad visdrīzāk, viņš arī ar parasto velo nebrauc. Un tad jau sanāk, ka labāk lai brauc ar evelo, nekā vispār nebrauc. Nu un ja kādu mēnesi brauks vairāk ar evelo, izspēlēsies, izmēģinās ko jaunu – tas jau nenozīmē, ka esošos velo vairs neaiztiks. Parasti jau cilvēkiem tāpat ir vairāki velo – pilsētai, tūrismam, sportam, pludmalei, ziemai, maz kam vēl. Vēl viens nenogalinās)

    Krotow
    31.07.2020 19:25
    Reply to  0940

    Nost jau negalinās, taču vai viņš vairākus velo varēs atļauties, ir viens jautājums. Un ja nedzīvo privātmājā, kur lai to “transporta floti” glabā?

    Mahaya
    31.07.2020 19:46
    Reply to  Krotow

    Jākarina gaitenī pie sienas

    Krotow
    31.07.2020 18:19
    Reply to  0940

    Scenārijs no zinātniskās fantastikas. Dzīvē šādi pāri nemēdz veidoties ;)

    0940
    31.07.2020 19:07
    Reply to  Krotow

    nu re, arī reklāmas slogans – our bikes make dreams come true!

    Jānis Rišis
    02.08.2020 11:03

    Kur tūristu velo?

    Juris Pods
    02.08.2020 12:28
    Reply to  Jānis Rišis

    Kas ir tūrisms? Braukšana pa šosejām, nakšņojot moteļos? Braukšana pa daudzmaz labiem ceļiem ar savu telti, guļammaisu un traukiem? Vai braukšana pa grūti izejamām takām, vietām pa bezceļu un iztiekot ar minimālu aprīkojumu? Varbūt kontinetu šķērsošana?
    Tas viss ir tūrisms un katrā no gadījumiem vairāk būs piemērots cits velo.

    Reklāma