Web Analytics
More
    Reklāma

    “BadPower” ļaunatūra telefonu lādētājos var novest pie baterijas aizdegšanās

    Jaunākie raksti

    Pētnieki no Xuanwu Labs dalījušies ar savu pētījumu, kurā ieinstalējot ļaunprogrammatūru ātrās uzlādes elektrības spraudņos, ir iespējams pat aizdedzināt un izkausēt telefona bateriju.

    Speciālā programmatūra nosaukta par BadPower, un tās darbība ir pavisam vienkārša, vienkārši izmainot spraudņa programmatūras versiju, kura principā ļauj telefonam piegādāt neierobežotas jaudas uzlādi. Tādējādi baterija vienkārši uzkarst un tiek sabojāta, jo normālā ikdienas darbībā telefons un spraudnis sazinās, lai nodotu attiecīgo uzlādes jaudu. Protams, jo vairāk jaudas, jo ātrāka uzlāde, taču ar noteiktiem ierobežojumiem.

    Reklāma

    Xuanwu Labs eksperti pārbaudījuši 35 dažādus spraudņus, no kuriem 18 bija iespējams modificēt, kas bija salīdzinoši liels skaits. Norādot gan uz bīstamo situāciju, gan iespējām ļaundariem izmantot it kā tik vienkāršu ikdienas elementu, lai radītu bojājumus elektroniskajām ierīcēm. Attiecīgo lādētāju ražotāji tikuši informēti par šādu ievainojamību.

    Lai ielādētu šo ļaunprogrommatūru nepieciešams vienkārši speciāls kabelis, kuru saslēgt ar pašu spraudni, un pēc izmaiņām ir principā neiespējami pateikt, vai kaut kas nav kārtībā ar to. Tas viss beigu beigās var novest pie telefona baterijas aizdegšanās.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    22.07.2020 12:43

    Vēl viens iemesls būt uzmanīgiem ar publiskajiem USB lādētājiem.

    Reklāma