Web Analytics
More
    Reklāma

    Maxima Latvija ziņo par viltus mobilo aplikāciju

    Jaunākie raksti

    Viens no lielākajiem pārtikas tirdzniecības uzņēmumiem Latvijā – Maxima – jūnija pirmajā pusē saviem klientiem sāka piedāvāt jaunu lietotni, ar kuras palīdzību var norēķināties par pirkumiem, kā arī sekot saviem tēriņiem un saņemt lojalitātes piedāvājumus. Taču pavisam nesen kompānijas rīcībā nonākusi informācija par to, ka ir pieejama ļaunprātīga lietotne ar tādu pašu vizuālo identitāti.

    Kā norāda uzņēmuma pārstāve, tad Maxima ir pienākusi informācija, ka kāds izmanto jaunās lietotnes identitāti, kompānijas vārdu un straujo popularitātes guvumu, lai, iespējams, iegūtu cilvēku datus. Īstās un oriģinālās lietotnes nosaukums ir Maxima, kuras izstrādātājs ir Maxima Latvija, bet viltus lietotnes nosaukums ir Maxima Latvija un tās izstrādātāji ir VD Studio.

    Reklāma

    Tiesa, apskatot iOS App Store es uzgāju tikai lietotni Maxima, kuras izstrādātājs ir Maxima Latvija SIA, un pieņemu, ka šī arī ir tā oriģinālā versija. Izskatās, ka šī situācija ir aktuāla tieši Android Play Store, kur ir atrodamas divas šādas lietotnes, bet iOS gadījumā viss būs kārtībā.

    Tas nemaina faktu par šādu ļaunprātīgu rīcību, par ko jau ir ziņots atbildīgajām iestādēm, un katram kurš ikdienā lieto jauno lietotni noteikti vajadzētu pārbaudīt, vai tā ir īstā un oriģinālā versija. Lielākais bonus šai lietotnei ir iespēja veikt maksājumu tieši no telefona 150 EUR apmērā, kas nozīmē, ka ir jāveic mazāk saskarsmes ar kādām citām virsmām kā tikai tām, kuras bakstām visbiežāk.

    AvotsMaxima
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    asd
    03.07.2020 10:21

    izskatās, ka pinmpis VD studio ņem visus webview pēc kārtas un palaiž reklāmas pa virsu, jo dažu dienu laikā palaidis vairākas aplikācijas kur katra, vidēji, sver ap 4.7mb

    asd
    03.07.2020 10:25

    https://play.google.com/store/apps/developer?id=VD+STUDIO&hl=en_GB , nezinu vai links strādās, caur datoru parāda kas ar aplikācijām tur ir . Pielkumā bilde

    test.png
    atid
    04.07.2020 09:24

    Igauņu versiju arī nozaguši.

    Reklāma