Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija vaino ASV un “Apple” par saviem diplomātiem piederošo “iPhone” uzlaušanu

    Jaunākie raksti

    Krievija ir apsūdzējusi “Apple” un ASV izlūkdienestu par apvienošanos ar mērķi izspiegot Krievijas diplomātus, uzlaužot viņu “iPhone” ierīces. Šādus apgalvojumus paudis Krievijas Federālais drošības dienests (FDD). Iestāde paziņojusi, ka tūkstošiem “Apple” ierīču, kuras pieder Krievijas diplomātiem, ir inficētas ar nezināmu ļaunprogrammatūru.

    FDD ziņo, ka ļaunprogrammatūra esot vērsta arī uz tām ierīcēm, kuras neatrodas Krievijā, kā arī skar tās amatpersonas, kuras izmanto izmanto SIM kartes, kas reģistrētas diplomātiskajās pārstāvniecībās un vēstniecībās Krievijā. Ietekmēti tiekot arī lietotāji, kuri atrodas NATO bloka valstīs, kā arī Izraēlā, Sīrijā un Ķīnā.

    Reklāma

    Vienlaikus arī Krievijas kiberdrošības kompānija “Kaspersky” ziņojusi par uzbrukumu savām “Apple” ierīcēm un norāda, ka tas, visticamāk, saistīts ar pirmo kiberincidentu. Uzņēmuma izpilddirektors Jevgeņijs Kasperskis norādījis, ka kiberuzbrukums bijis “ārkārtīgi sarežģīts” un “profesionāli mērķēts” un piebildis, ka skarti vairāki desmiti uzņēmuma darbinieku “iPhone” tālruņu.

    Tikmēr “Apple” kategoriski noliedz Krievijas Federālā drošības dienesta apsūdzības par amatpersonu izspiegošanu. Uzņēmums arī apgalvo, ka nekad nav sadarbojies ne ar vienu valdību, lai kādu no saviem “Apple” produktiem izmantotu spiegošanai vai cita veida kaitējumam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Name*
    04.06.2023 13:02

    Otrajā paragrāfā ir rakstīts izmanto 2x pēc kārtas — “kuras izmanto izmanto SIM kartes”

    Kristaps K.
    04.06.2023 13:49

    Nav caur WhatsApp? Tas jau populārākais veids pēdējos gados, kā ņem priekšā aparātus.

    digitalk
    04.06.2023 17:15
    Reply to  Kristaps K.

    “malicious attachments are sent via iMessage”, gan jau arī jaunākās versijas ar Calendar event — žīdu spiegošanas softu kompāniju netīrā āža kāja — jau izplēnējusī NSO group ar Pegasus toolkit un atdalījušies (un tikko paspējuši oficiāli likvidēties :) Quadream ar Reign.

    [edit] smieklīgākais rakstā ir Krievijas apsūdzība Applei par sadarbību :D

    Last edited 9 months ago by digitalk
    Vigo
    04.06.2023 18:19

    Krievijas diplomātiem nav jālieto “naidīgo un rusofobisko” Rietumu preces, jo ipaši dārgi telefoni. Ir jālieto krievu Ayya T-1.

    Skābene
    05.06.2023 08:32
    Reply to  Vigo

    Jā, nesaprotu krievus, kas lieto pūstošā kapitālisma Iphonus!? Kur tad palika pašmāju Jotafons, vai kā to brīnumu sauca?

    Biteme
    05.06.2023 10:04
    Reply to  Skābene

    Joptafons nepacēlās.

    Reklāma