Web Analytics
More
    Reklāma

    Elektrisko skrejriteņu čempionāts varētu norisināties 2021. gadā

    Jaunākie raksti

    Šis laikam nav liels pārsteigums, bet drīzāk bija tikai laika jautājums, jo pilotu grupa no Formula E un Pirmās formulas sacensībām gatavojas uzsākt elektroskrūteru čempionātu, kurās brauktu ar modificētiem un jaudīgiem elektriskajiem skrejriteņiem.

    Jaunais sacensību seriāls nosaukts vienkārši par Electric Scooter Championship vai saīsināti eSkootr, kura reklāmas video atgādina filmas Tron stila sacensības, kā arī man pašam vilkās neliela paralēle ar filmu Ready Player One. Tātad šajā čempionātā piloti brauktu ar skrejriteņiem, kuri aprīkoti ar krāsainām LED gaismām, platākām riepām un platformu, kā arī pilnu amortizāciju. Tas viss ļautu sasniegt vairāk nekā 100km/h lielu ātrumu.

    Reklāma

    Čempionāts varētu pulcēt ļoti dažāda veida cilvēkus, jo izmaksas nebūtu tik lielas kā Formula E vai Pirmās formulas gadījumā. Iespējams, eSkootr sacensības varētu darboties tajās pašās trasēs, kur Formula E, tikai brīvajā brīdī, papildinot šo seriālu. Taču par to nav precīzas informācijas, kā arī par to, kurš varētu ražot futūriskos un spilgtos elektroskūterus. Paredzēts, ka tas norisināsies visā pasaulē.

    Pēc manas pieredzes ar Techlife X7, kura maksimālais ātrums bija 60km/h, traukties ar skūteri ātrumā 100km/h patiešām ir ļoti bīstami, tāpēc šis pasākums būtu gan reizē traks, gan aizraujošs, jo mazajiem skūteriem ir liels dinamisms un šī fūtūristiskā pieskaņa. Tāpēc potenciālie organizatori jau domā par īpašo aizsargtērpu izveidi. Man liekas, ka šādas sacensības vismaz pirmajos gados liktos interesantas un aizraujošas, bet vai ilgtermiņā, tas jau ir cits jautājums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    11.07.2020 17:18

    Rīgā skūteru sacensības pa trotuāriem jau notiek katru dienu ;)

    operators
    11.07.2020 22:36

    debiloīdu pasākums…

    Reklāma