Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple, iespējams, strādā pie saviem datoru grafiskajiem procesoriem

    Jaunākie raksti

    Pirms Jāņu brīvdienām Apple savā izstrādātāju konferencē prezentēja kompānijas nākotni saistībā ar pašu izstrādātiem ARM datoru procesoriem, acīgākie eksperti pārskatot prezentācijas materiālus uzskata, ka tiek strādāts arī pie speciālajiem grafiskajiem procesiem.

    Šāds apgalvojums saistīts ar to, ka vizuālajos materiālos redzams tāds teikums kā “Metal GPU family”, zem kā varētu slēpties tieši jaudīgākajiem Apple datoriem speciāli izstrādātas un pielāgotas grafiskās kartes. Tās, protams, būs savienojamas ar ARM procesoriem, tādējādi Apple varētu atbrīvoties gan no Intel, gan arī no AMD Radeon, bet tehniskajā specifikācijā par to tieši netiek runāts.

    Avots: Apple

    Grafiskās kartes varētu saņemt MacBook Pro, iMac Pro un Mac Pro, tātad jaudīgākie datori, jo šie produkti ir paredzēti liela apjoma grafiskajam darbam. Apple uzsver, ka izstrādātājiem nevajadzētu aizmirst par iebūvēto grafisko jaudu, ko, piemēram, varētu izmantot nākotnes MacBook Air vai vienkārši MacBook portatīvais dators. Kompānija norāda, ka ne vienmēr atsevišķa grafiskā karte uzreiz nozīmē lielu jaudu, jo pie pareizas optimizācijas arī iebūvētā grafiskā jauda var darboties efektīvi. Protams, tie ir standarta Apple teksti.

    Rodas pārdomas, kas tad vairs ir tāds, ko Apple neizstrādā un neražo pats.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    09.07.2020 11:44

    Un beigās iegūsim jaunu “TV konsoli” ar Apple logo par baisu cenu.

    Silent1
    09.07.2020 12:01
    Reply to  Krotow

    Mhm, pretty much.

    Tasesmues
    09.07.2020 16:54

    Apple gandrīz neko neražo paši. Tā kā pārdomām tur nevajadzētu būt.
    Jo vairāk izstrādātāju un ražotāju, jo labāk mums. Man Apple interesē vēl mazāk nekā vistai trigonometrija, bet apsveicami ir viņu vēlme izkustināt iestagnējušos ražotājus.

    Reklāma