Web Analytics
More
    Reklāma

    “Volkswagen” apsver sadarbību ar konkurentiem programmatūras izstrādē

    Jaunākie raksti

    “Volkswagen” veic sarunas ar saviem konkurentiem par kopīgas operētājsistēmas izstrādi nākotnes automobiļiem. To atklājis kompānijas valdes loceklis digitālo servisu un programmatūras jautājumos Kristians Zengers (Christian Senger). Līdz ar autonomās braukšanas attīstību, autoražotājiem jāspēj savienot dažādi radari, kameras un sensori kopā ar stūres iekārtu un bremzēm, lai tie spētu strādāt vienā sistēmā un saskaņoti. Lai to izdarītu, nepieciešams izstrādāt sarežģītu, tūkstošiem rindu garu programmatūras kodu.

    “Notiek sacensības auto operētājsistēmas izstrādē. Redzam, ka šajā jomā iesaistījušās arī kompānijas, kuru pamatdarbība nav saistīta ar auto nozari,” saka Zengers. “Izvēloties atvērtā koda (open-source) pieeju, un, piesaistot partnerus no malas programmatūras izstrādē, tā ir pilnīgi jauna pieeja autoražotājiem. Taču saskatām, ka tā var kļūt par atslēgu nākotnes attīstībai. Domāju, ka nākotnē auto operētājsistēmu būs mazāk nekā pašu autoražotāju,” skaidro Zengers.

    Reklāma

    Kompānija esot saņēmusi jautājumus par iespējām iesaistīties šajā projektā no citiem ražotājiem un “Volkswagen” šobrīd veic pārrunas ar daudziem ražotājiem par iespējamo sadarbību. “Mēs šobrīd pētām savas iespējas,” skaidro Zengers, vienlaikus norādot, ka “Volkswagen” plāno izstrādāt pilnīgi jaunu sistēmu nevis izmantot programmatūru no sāncenšiem.

    “Volkswagen” gada sākumā izveidoja “Car Software” – neatkarīgu komandu, kuras uzdevums ir izstrādāt programmatūras kodu. Šobrīd šīs komandas sastāvā ir 3 tūkstoši darbinieku un tai ir 7 miljardu eiro budžets. “Volkswagen” vēlas, lai līdz 2025.gadam šajā komandā būtu jau 10 tūkstoši darbinieku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma