Web Analytics
More
    Reklāma

    “Volkswagen” iegulda 200 miljonus bateriju izstrādes kompānijā

    Jaunākie raksti

    Vācu autokoncerns “Volkswagen” atklājis, ka ieguldīti 200 miljoni dolāru kompānijā “QuantumScape”, kas izstrādā cietvielu baterijas (solid-state battery). Autoražotājs cer, ka šā tipa baterijas varētu būt “nākamās paaudzes” tehnoloģija, kas sniegs ilgi gaidīto izrāvienu nobraucamajā attālumā ar vienu uzlādi, kā arī ļaus nodrošināt ātrākas uzlādes.

    Sadarbība ar “QuantumScape” dažādās formās aizsākās vēl 2012.gadā, savukārt 2018.gadā abas kompānijas izveidoja kopuzņēmumu, kura mērķis ir paātrināt jaunu bateriju izstrādi un sagatavot tās komerciālai masveida ražošanai. “Volkswagen” veica sākotnēju 100 miljonu investīciju kopuzņēmumā, bet papildus 200 miljoni paredzēti, lai procesu pasteidzinātu.

    Reklāma

    Abi uzņēmumi vēlas izveidot pilotprojekta rūpnīcu, kurā industriālos apjomos tiktu ražotas šīs baterijas. “Volkswagen” ziņo, ka konkrētāki plāni varētu kļūt skaidri šā gada laikā. Autokoncerns vēl pirms pāris gadiem uzstādīja mērķi sākt cietvielu bateriju ražošanu līdz 2025.gadam.

    Izstrādātāji un pētnieki liek lielas cerības uz cietvielu baterijām, jo tajās vismaz teorētiski iespējams panākt lielāku enerģijas blīvumu, proti, izmēros kompaktākās un vieglākās baterijās varam iedabūt vairāk enerģijas. Galvenā tehnoloģijas problēma līdz šim bijusi izmaksas. Vairāki autoražotāji, piemēram, “BMW”, “Honda” un “Nissan” iegulda šādu bateriju izstrādē, tāpēc pastāv cerība, ka tās agri vai vēlu tiks padarītas komerciāli izdevīgas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma