Web Analytics
More
    Reklāma

    Entuziasts izveido viedo golfa nūju ar regulējamu sitiena distanci

    Jaunākie raksti

    Inženieris Šeins Vaitons (Shane Wighton), kura kontā jau ir basketbola grozs, kuram nav iespējams aizmest garām, ir izveidojusi savu versiju par viedo golfa nūju.

    Tās pamatā ir parasta golfa nūja, kura aprīkota ar vadības sistēmu un kustīgu nūjas galu. To ir iespējams lietot 2 režīmos, no kuriem viens ir domāts profesionāļiem, attēlojot dažādu izmēru nūjas. Vieglāka ceļa gājējiem būs iespējams ievadīt nepieciešamo distanci, kādu jāveic bumbiņai, un nūja pati pielāgos nepieciešamo gala leņķi.

    Reklāma

    Golfa nūjas pārveidošana nemaz nav tik viegls process, jo  sitiens pa bumbiņu, var radīt spēku, kas ir vairāk nekā 1,8 tonnas lielas. Šeins savā video ir dalījies ar ļoti uzskatāmu un plašu materiālu par tehnisko izstrādes procesu. Pirmā hidrauliskā versija nav turējusi slodzi, tāpēc izvēlēts mehānisks risinājums, kas neļauj spēka momentam tā izplesties un salauzt automātisko regulētāju. Nūja ir aprīkota ar mazu OLED ekrānu un vadības pogu, kura ļauj ievadīt nepieciešamo sitiena distanci.

    Protams, katram ir savs sitiena spēks un daudz citu mainīgu detaļu, taču inženieris šī brīža aprēķinus balstījis uz saviem vidējiem rādītājiem. Plānos gan ir ievākt plašāku informāciju par golfa spēlētājiem, lai tiešām atrastu īsto vidējo rezultātu un pielāgotu aprēķinu algoritmus. Gribētos teikt, ka šajā video es vairāk pat tvēru to, cik prasmīgi tiek izmantots iPad planšetdators kopā ar Apple Pencil. Šobrīd šī nūja gan vairāk paredzēta vidējas distances sitieniem.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma