Web Analytics
More
    Reklāma

    Dizaineri sapņo par modulāriem viedtālruņiem ar noņemamu kameru

    Jaunākie raksti

    Project Ara bija Google koncepts modulāram viedtālrunim, bet diemžēl Google pamanījās vismaz uz laiku atteikties no Project Ara turpināšanas 2016. gada vidū. Kopš tā laika ideju par modulāriem viedtālruņiem aizstāja ideja par lokaniem ekrāniem viedierīcēs.

    Dizaineri no Yanko Design nosapņojuši, ka visu viedtālruni izjaukt nevajag, nepieciešams noņemt tikai kameru, lai kamera spētu pēc tam patstāvīgi darboties. Tādējādi tiek iegūta iespēja nomainīt kameras moduli uz labāku, kā arī iegūstam GoPro tipa nelielu sporta kameru, kas izmantojama arī kā pašiņu kamera.

    Reklāma

    Jau šobrīd viedtālruņu kameras ir tik gigantiskas, ka tām nav vietas tālruņa korpusā. Samsung Galaxy S20 Ultra bija visai traks piemērs tam, kur noved dzīšanās pēc unikālākiem, bet maz pielietojamiem kameras parametriem. Galaxy S20 Ultra ir milzu izmēra, izbīdītas un visai trausla aizsargstikla kameras, tās varētu aizstāt ar noņemamu moduli. Nāktos gan atrisināt noņemtās kameras akumulatora izmēra problēmas, lai kamera spētu pati par sevi kādu laiku darboties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diso
    04.06.2020 09:24

    Modularas lietas telefoniem nav aizgājušas un visdrīzāk arī neaizies. Piemērs no pagātnes – LG G5.

    Janis Liepins
    04.06.2020 10:18

    Modulāro ierīči risinājums vienmēr nonāk līdz dubultam korpusam (abām komponentēm) + magnēti (vai vienalga kādi stiprinājumi), kas ierīci pataisa vai nu par milzīgu vai veiktnespējīgu. Attiecīgi sanāk, ka līdz bateriju izmēru revolūcijai šādas ierīces nav komercializējamas.

    Uldis M.
    04.06.2020 15:51

    Kārtējie sapņotāji. Jau bijuši ne viens vien projekti, un daži pat tikuši līdz realizācijai (piem. Moto Z).
    Bet, patiesība ir tāda ka dzelzis noveco kopumā. Nāk jaunākas un jaudīgākas OS versijas, jaudīgākas lietotnes un vecs dzelzis (ja vispār vairs saņem atjauninājumus) to nespēj tik gludi pavilkt. Un vispār – cik ilgi tiek vidēji lietots viens viedtālrunis? cik tur bija? 2 gadi? mazāk?
    Tautai nevajag maināmus kameru moduļus! Agrāk pat pietika ar vienu aizmugures un vienu priekšējo kameru. Tagad ir vairākas – nu vēl foršāk – var gan platleņķi dažreiz bildēt, gan mazo pietuvinājumu reizi gadā izmantot…
    Galu galā, tie atsevišķie kameru moduļi nemaksās 69EUR! Tie vis drīzāk maksās vairākus simtus. vai ir jēga? labāk apgreidot visu telefonu – uz jaunāku, ātrāku un ar labāku kameru sistēmu. Plus tas joprojām būs plāns un ūdensizturīgs kā līdz šim.

    Reklāma