Web Analytics
More
    Reklāma

    Google oficiāli apstiprina Project Ara izveides apturēšanu

    Jaunākie raksti

    Google ir oficiāli apstiprinājusi baumas par Project Ara saliekamo viedtālruņu izstrādes apturēšanu. Pagaidām gan apstiprināta tikai projekta apturēšana uz nenoteiktu laiku, pilnībā no Project Ara viedtālruņu izstrādes Google [oficiāli] nav atkāpusies.

    Project Ara saliekamo viedtālruņu ideja Google gaiteņos virmoja jau vismaz kopš 2011. gada, kad Google  no uzņēmuma Modu iegādājās vairākus saliekamo viedtālruņu patentus. Tajā pašā gadā tika iegādāts visiem zināmais uzņēmums Motorola Mobility, ar tā palīdzību tika plānots uzsākt ražot saliekamos viedtālruņus. 2012. gadā Google uzsāka saliekamo viedtālruņu iespēju izpēti, darbs pie viedtālruņu izveides sākās 2013. gada 1. aprīlī.

    Reklāma

    Par Project Ara oficiāli tika paziņots 2013. gada 29. oktobrī. Motorola grasījās sadarboties ar uzņēmumu Phonebloks, kas bija uzsācis saliekamo viedtālruņu tehnoloģiju izstrādes vienlaikus ar Google. Sākotnēji tika solīts, ka izmēros mazākais Project Ara viedtālrunis maksās 50 dolārus, to varēs par papildus samaksu aprīkot ar vēlamo kameras moduli, dažādiem atmiņu moduļiem, lielāku akumulatoru utt.

    https://www.youtube.com/watch?v=8mhjngbsXQ0

    Daudziem par lielu pārsteigumu Google beidzot spēja parādīt strādājošu Project Ara viedierīci Google I/O 2015 konferences norises laikā. Ar Project Ara viedierīci tika uzņemta fotogrāfija, tajā bija redzami konferences apmeklētāji. Tika solīts, ka Google izlaidīs Project Ara testa ierīces Puertoriko vēl 2015. gadā. Lieki piebilst, ka tas nenotika. Google inženieriem neizdevās izveidot magnētus, kas satur kopā Project Ara viedtālruņus.

    Google ir apsolījusi nodot Project Ara iestrādnes sadarbības partneriem. Cerams, ka kādreiz saliekamo viedtālruņu projekts tomēr tiks novests līdz taustāmam un iegādājamam rezultātam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    05.09.2016 15:16

    Es tak uzreiz teicu, ka pilnīgs sū.. Kā kādam var ienākt prātā ko tādu mēģināt uzražot?

    x
    05.09.2016 15:18

    gugle, guliet nu mierīgi, patēriņa pasaule izdzīvos bez aras
    ticu, ka tas bija interesanti, un noteikti tur radās idejas un iestrādes, kas īstenosies vēlāk un/vai citās jomās, kas ir pat svarīgāks iznākums par sadzīvisku telefonu.

    Reklāma