Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple neizmantos USB Type-C, tā vietā nāks bezvadu uzlāde

    Jaunākie raksti

    Lai arī Apple jau šobrīd izmanto USB Type-C pieslēgvietu savos iPad Pro planšetdatoros, tomēr tiek runāts, ka iPhone tā arī nekad netiks aprīkoti ar USB Type-C. Eiropa gan par šo faktu nebūs sajūsmā, jo, par spīti vienota uzlādes standarta vēlmei, Apple vēl gadu izmantos Lightning pieslēgvietu. Bet tad gan viss.

    Tiek baumots, ka Lightning izmantošana vēl šajā rudenī gaidāmajos iPhone modeļos ir neizbēgama, pēc tam Apple strauji pārmetīsies uz bezvadu uzlādes izmantošanu savos viedtālruņos, kas arī šobrīd neizskatās pēc sliktākā varianta. Jau redzējām, ka OnePlus izdevās izveidot gana jēdzīgu 30W bezvadu uzlādi, arī Xiaomi ir 27W bezvadu uzlāde un citi ražotāji nav daudz iepalikuši aiz minētajiem ātrās bezvadu uzlādes pionieriem.

    Reklāma

    Lightning pieslēgvietas izmantošanu Apple uzsāka 2012. gadā līdz ar iPhone 5 nonākšanu veikalos. Bet jau 2021. gada rudenī Apple iPhone nebūšot fiziskas uzlādes pieslēgvietas, kas atrisinās Eiropas prasību pēc vienota uzlādes standarta un Apple atkal varēs pārdot vēl kādu aksesuāru iPhone pircējiem.

    Te gan jāatgādina, ka Apple īsti neveicas ar bezvadu uzlādes ierīces izveidi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Čiekurs
    28.05.2020 08:10

    Laikā, kad Apple izņēma austiņu izeju, kāds uzfotošopēja iPhone karikatūru, kam nav nevienas pieslēgvietas, pat lādēšanas ports. Toreiz iesmēju un nodomāju, ka šis nu gan ir nereāli, viņi tak nav tik traki! Ja tik drīz Apple izņems lightning portu un cilvēki turpinās pirkt iPhone, tad viņu tolerance pret neērtībām ir apbrīnojama.

    Kursors.lv
    28.05.2020 08:13
    Reply to  Čiekurs

    Un tad Apple sekos arī visi pārējie telefonu ražotāji un pēc dažiem gadiem šī šobrīd trakā ideja jau būs norma.

    Oskars
    28.05.2020 08:30

    Es jau kadu laiku atpakalj teicu, tas nenotiks. Es seit nerunaju par uzladi, bet gan par failu parsutisanu, par resetosanu, kad nepiecieshams tomer dators ar programmatuuru. Tagad kam ir apple watch un jus velaties atgriezt atpakalj iepriekshejo versiju, vai notikusi kljuuda atjauninaajuma laikaa. Kaa juus to veicat? Nekaa. Variants 1, nesam uz apple veikalu, kur to veiks vinji. Variants 2, atstajam nelietojamu.

    Skābene
    28.05.2020 08:37
    Reply to  Oskars

    Tak apple servisa centros sen neviens neko nelabo, iešķiebj vietā jaunu trubu un staigā laimīgs! Bet, apple savāc veco trubu ar visām tavām plikbildēm un tās ārā nekādi nedabūt! :D

    Citiem ražotājiem vēl ir tāds pakalpojums, kā datu atjaunošana no vecās ierīces.

    itanium
    28.05.2020 08:41
    Reply to  Oskars

    Kā ta nenotiks, tikai laika jautājums.

    2019. gadā šo mēģināja Meizu Zero, kas, protams, izgāzās, bet pēc pāris gadiem – why not.

    kaspars
    28.05.2020 09:29
    Reply to  Oskars

    Teorētiski arī pragramatūru iešā sasaiste ir iespējama arī caur bezvadu risinājumu.
    Cik būs tā laba, grūti spriest?
    1 kucēni slīcināmi…

    Bet to ka pasaule lenām negribīgi pāriet uz bezvadu risinājumiem no tā neizbēksim. Pat tādas smalkas jomas kā Hifi audio un midi audio pāriet uz to.
    Tapēc ir jauns izaicinājums ertākai pasaulei😉

    Kursors.lv
    28.05.2020 13:31
    Reply to  Oskars

    Jā, pareizi, mēs to neveicam nekā, jo mūsu Apple Watch darbojas bez problēmām :D

    Edgars Briedis
    28.05.2020 16:21
    Reply to  Oskars

    To visu var izdarīt bez datora un pieslēguma ar vadu. Piemēram, MBP jau sen var pārinstalēt no WiFi, un bezvadu uzlāde darbojas arī izslēgtai ierīcei. Tas nozīmē, ka tehniski ir visas iespējas atstāt ābolu bez caurumiem.

    Janis Murnieks
    29.05.2020 14:06
    Reply to  Edgars Briedis

    OTA apdeiti utt nekad nav bijuši tik veselīgi , kā “normāls” process ar vadiņu . Arī āboliem .

    Tas , ka varēt var un lielākoties darbojas – nenozīmē , ka viss ir baigi labi . BEz tam , šiem “attālinātajiem” ir ierobežotas tiesības attiecībā uz atmiņu ( repartition , atsevišķi reģioni utt )

    boom
    28.05.2020 08:32

    Galvenais lai bezvadu uzlāde arī būtu standartizēta.

    KKTK
    28.05.2020 08:35

    Ja tagad jebkuš neplānoti izlādējies usbc telefons darbā var ātri sameklēt kur pielādēties, kaut pie ekrāna pieslēgt, tad ar bezvadu būs tāpat kā sen.sen agrāk ar telefoniem – iet viens pa ofisu un skaļi izjautā “vai nav kādam līdzi nokia mazais galiņš?”. Tagad maza vadiņa vietā būs jānēsā vesela pankūka līdzi. Arī komandējumos. #ērti

    Čiekurs
    28.05.2020 08:49

    Ja kā galveno iemeslu no lightning amputēšanas pieņem EU normu, tad citiem nav par ko satraukties, tik cik sekot modei.
    Nav jau tā, ka vadi būs nākotne, bet kamēr bezvadu lādēšanas paneļi nav iebūvēti visos stūros, kur mēdzam lādēt telefonu, vai ari telefoni būs jālādē nežēlīgi reti, tikmēr es tam redzu tikai problēmas un liekas klapatas. Mazāk vadu jau nepaliks vairumā gadījumu.

    Janis Liepins
    28.05.2020 09:46

    Hmm. Vai tik agrokompānija Ķīnā nebūs saskatījusies? Piem Meizu Zero, Vivo Apex…..

    28.05.2020 10:05

    tak vienreiz jau komentāros tika noskaidrots, ka Eiropas prasības ir lādēšanas vada galam, nevis ligzdai telefonā, un tāpēc iPhone pilnībā atbilst jaunajām prasībām. kāpēc atkal vajag tiražēt dezinformāciju?

    Kaspars
    28.05.2020 10:48

    Diskusija ir protams diskusija, bet es domāju, ka katram vajadzētu tomēr pierast pie domas, ka tas ir jautājums nevis “vai”, bet “kad” viss pāries uz bezvadu tehnoloģijām Uz to virzās visa tehnoloģiskā pasaule. Tas vai infrastruktūra tam ir gatava, vai tas būs ērti un praktiski ikdienas lietājam ir jau pavisam cits jautājums.

    ASh
    28.05.2020 15:41
    Reply to  Kaspars

    Bezjēdzīgi pāriet uz bezvadu tur, kur tas ir nepraktiski un dārgi. Vēl pie tam, ne uzspiestā veidā. Tad, kad kāds izdomās, kā var lādēt telefonu istabā jebkurā vietā, tanī pat laikā neuzcepot smadzenes, tad arī bezvadu lādēšana būs ok.

    ASh
    28.05.2020 15:18

    Kārtējais stulbums – bieži telefonu lādēju, vienlaicīgi izmantoju, vads to pieļauj, bezvadu variantā telefonam jābūt nekustīgi statīvā / uz paliktņa vai kas nu tur par lādētāju. Tātad 90% gadījumos, lādēšanas laikā telefons būs maz izmantojams.

    Par laimi apple ir tikai darba telefons, kurš ir tikai zvaniem :)

    Krotow
    28.05.2020 16:59
    Reply to  ASh

    Pietin statīvu ar skoču pie vaifona. Cik tur tā darba.

    Dan
    29.05.2020 10:14
    Reply to  ASh

    Kā altīvam cilvēkam, bezvadu uzlāde telfonam atrodoties uz statiskas platformas, risinājums man ir absolūti ikdienā nederīgs, šobrīd vienīgais lietderīgais variants ir kabeļi.
    Kas ir mazliet ironiski, ka tehnoloģija ‘it kā’ veic kaut kādus ‘uzlabojumus’, kas faktiski to lietošanu neuzlabo tik ievērojami, par cik paaugstinās ierīču cena.
    Uz šī fona, šķiet, ir mierīgāk palikt par vecmodīgu lietotāju un necensties labot to, kas nav salūzis.
    Vai bezvadu tehnoloģija ir dabai draudzīgāka vai kāda pievienotā vērtība resursu ziņā? Ja nē, tad paldies.
    Uz

    TopStar
    29.05.2020 18:14

    Apple bezvadu uzlāde nekad nebūs priekšā ne 1plus, ne Xiaomi telefoniem. Vopšem dolāros, ko varēs no pircēja izkāst, viss izskatīsies labi, bet diez vai cilvēks panesīsies uz lēnu bezvadu uzlādi kā vienīgo uzlādes veidu.

    Kursors.lv
    29.05.2020 18:16
    Reply to  TopStar

    Jau tagad to var darīt. Es savu iPhone pārsvarā lādēju bez vadu spraudelēšanas gan mājās, gan auto. Tas ir pieraduma jautājums, vajag tikai lādētājus sarūpēt.

    Reklāma