Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei sadarbības liegums ar ASV uzņēmumiem pagarināts vēl uz gadu

    Jaunākie raksti

    Iepriekš pastāvēja neliela iespēja, ka ASV atvieglos vai pavisam atcels Huawei liegumu sadarboties ar ASV bāzētiem uzņēmumiem, bet nu ir skaidrs, ka Huawei vēl vismaz gadu varēs nodarboties ar sava Android lietotņu veikala uzpildīšanu un slavēšanu, jo ierobežojumi pagarināti vēl uz gadu (līdz 2021. gada maijam).

    Jau dzīvē esam redzējuši, kas notiek ar visai foršu viedtālruni, kad tas nesaņem lietotnes – tas izmantojams par fotoaparātu un zvanam omītei, bet nevarēsi izmantot banku lietotnes, samaksāt par stāvvietu un pieteikties Pasta rindā ar viedtālruni.

    Reklāma

    Huawei jau pamanījies aizstāt Google Play Services ar savu HMS (Huawei Mobile Services), kas atbild par neskaitāmām fona darbībām, par kurā mēs pat ikdienā neiedomājamies. HMS nodrošina arī Huawei pulksteņu un citu aksesuāru darbību, tu vairs nevari bez HMS izmantot šīs ierīces, un nākas savā pavisam normālajā, ar Google servisiem apveltītajā viedtālrunī uzstādīt papildu HMS, lai varētu telefonu savienot ar pulksteni.

    Kopumā gan šķiet, ka Huawei nedienas ļāvušas citiem lielajiem ražotājiem palaisties slinkumā. Tas nenāk par labu pircējam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    40 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Einis
    14.05.2020 09:08

    tas izmantojams par fotoaparātu un zvanam omītei,……

    Nenosmieties par tādu tekstu. Ja cilvēkam ir līki pirksti, tad tā var domāt. Likās, ka kursorā tomēr tādi tehnoloģiski cilvēki. Bet nu, ja nerubīt, tad…. nezinu…. pazvani omītei un paprasi kādu tehnoloģisku padomu.

    Ingmars
    14.05.2020 09:21
    Reply to  Einis

    Cik zinu no citiem apskatniekiem, ja ir kaut mazliet prātiņš, visas aplikācijas var ielādēt. Tas tāds pieraduma jautājums drīzāk. Es domāju, ka šis nebūt nebūs Huawei telefonu noriets, jo telefona veiksmes vai neveiksmes faktori ir vairāki, ne tikai tas, no kurienes ielādēt aplikācijas. Lai izdodas!

    Didrihsons
    14.05.2020 09:46
    Reply to  Ingmars

    Jā, cilvēki kas pašrocīgi auto maina eļļu un veic tam pretkorozijas apstrādi, ar Huawei bezGugles telefoniem būs uz tu! Ja esi ar meistara ķērienu – viss izdosies!

    Čiekurs
    14.05.2020 10:32
    Reply to  Didrihsons

    Flagmaņus ražo un pārdod masām, kuras mērāmas miljonos katram modelim. Par štuku šeit neviens normāls negribēs iet vēl cīnīties, lai tas strādātu pilnvērtīgi, jo īpaši, ja par līdzīgu summu var ņemt konkurentu produktu.
    Par pretkorozijas apstrādi labs joks.

    Didrihsons
    14.05.2020 15:07
    Reply to  Čiekurs

    Tu savam auto vasaras beigās neapstrādā bundžu, lai pa ziemu nerūsētu? Tiešām? Tas tak sīkums – maziet pajauc vaļā auto, pagāž uz sāniem un pervē, iekšā dobumos sapūš brūno, trekno šmāķi lai rūsa neņem bleķus arī no iekšas. Kamēr apžūst, tikmēr piesaulītē ieņem pa aliņam, uz Vauvejiem saliek jaunākos apkus ar ejošām ibankām un ko tur kam vajag. Pēc tam pabeidz ar auto un iet uz pirti. Diena apkārt un darbi galā. Neies jau ar sīkumiem meistarus traucēt!

    digitalk
    14.05.2020 11:55
    Reply to  Artis Ābols

    kāpēc vajag melot par nedrošām lietotnēm? ir jau kāds brīvi pieejams kvantu dators, kas var noviltot md5 dažās sekundēs?

    digitalk
    14.05.2020 12:38
    Reply to  Artis Ābols

    vai tad? tu neprecizēji. ir negūgles un nevaiveja resursi, kur dalās ar leģitīmiem appiem. šeit par tiem neraksta, jo lietotājam vulgaris tas būšot pārāk bīstami. nu, nerakstiet, jūsu izvēle. tikai nevajag duļķot ūdeni.

    Kursors.lv
    14.05.2020 12:47
    Reply to  digitalk

    Jā, mūsu izvēle ir ierindas lietotājus pasargāt no absolūti lieka čakara un potenciālām problēmām. Nūģi paši atradīs kā izklaidēties, viņiem izklaides iespēju ir daudz.

    Murrey
    08.06.2020 23:11
    Reply to  Artis Ābols

    Vai tad visas aplikācijas, kuras nav ņemtas no Play Store, ir “sagrābstītas” Ieskaitot, piemēram,arī no Amazon Store?

    Murrey
    08.06.2020 23:07
    Reply to  Artis Ābols

    Man ir Huawei P40-Lite. Mobilly paņēmu ar Clone Phone. Vismaz autobusu biļetes strādā un maksājumu pieņem.

    Ivars Š.
    13.06.2020 17:05
    Reply to  Artis Ābols

    Mobilly (ņēmu no vecā telefona) viss strādā, izņemot vietas noteikšanu, lai sameklētu tuvāko stāvvietu. Norēķini noteikti iet – pats pirku autobusa biļetes.

    wils
    14.05.2020 11:40
    Reply to  Ingmars

    Ielādēt un uzturēt ir divas dažādas lietas. Katru reizi meklēt/lādēt padsmit app pēc updeita 1k+ aparātam, paldies, nē.
    Telefonam jābūt kā instrumentam, kurš strādā un ar ko var paveikt nepieciešamās lietas.

    digitalk
    14.05.2020 12:04
    Reply to  wils

    man ir aizvēsturisks telefons, kuru man atdeva, un es tīri akadēmiskas intereses pēc sarūtoju un uzliku ciešamu AOSP. man tur apdeitu nav bijis gadus 3+. kur tu taisies skriet ar tiem apdeitiem, ja viss tāpat strādā?

    digitalk
    14.05.2020 12:41
    Reply to  Artis Ābols

    piemērs bija par apdeitiem, bieži vien bezjēdzīgiem un pat bīstamiem, īpaši Apple gadījumā. hi-hi… [ļaunpriecīgi berzē kuslās roķeles]

    Kursors.lv
    14.05.2020 12:48
    Reply to  digitalk

    Nedzen tuftu!

    digitalk
    14.05.2020 14:21

    tu tagad par Kursora strausa politiku mobilo lietotņu jomā? vai par dīvainajiem apdeitiem, kas Apple gadījumā bieži vien tikai aizbāž iespējas džeilbreikot aparātu? un kad izlaiž kaut ko nopietnu, tad pēkšņi baterija nakts laikā nosēžas līdz 20% vai aparāts bezjēgā bremzē. vai Googles gadījumā, kā Wils raksta, pēkšņi appi pārstāj masveidā strādāt?

    Kursors.lv
    14.05.2020 14:33
    Reply to  digitalk

    To ko tu sauc par “strausa politiku” mēs saucam par “ierīču lietošanu caur dibenu”. To, protams, nevienam nevaram liegt, bet nu arī neredzu jēgu šādu perversiju atbalstīšanai ar mūsu laiku/darbu. Kas attiecas uz atjauninājumiem, tad tieši tāpēc arī tos visi normāli cilvēki uzstāda, jo tie risina problēmas. Bet kā jau visās tehnoloģijās, arī šajā ziņā nereti tiek norauti feili un neviena platforma vai ierīce nav pret šo imūna.

    digitalk
    14.05.2020 15:09

    @Kristaps atjauninājumiem […] tāpēc arī tos visi normāli cilvēki uzstāda

    man jau patiesībā būtu jābūt pateicīgam. pēdējā desmitgadē tas ir mana servisnieka darba šķautnes viens no galvenajiem ienākumu avotiem :D

    pirms tam tikai vecais zēns Billijs regulāri izlīdzēja labā apjomā, bet tagadējā panika par nepārtrauktajiem apdeitiem, pēc kuriem tikpat nepārtraukti kaut kas nestrādā — rezultātā IRC klasika:

    «labdien, problēma. nevaru saprast izturēt»

    Kursors.lv
    14.05.2020 15:20
    Reply to  digitalk

    Ar kādām konkrēti problēmām cilvēki nāk? Nesaprot izmaiņas OS un lietotnēs? Kaut kas apstājies?

    digitalk
    14.05.2020 15:47

    kopējā iezīme visbiežāk ir nesaprotama bremze, jo UI izmaiņas lielākā daļa lietotāju prot atkost vai ir kam uzjautāt. tad man jāsāk šamaņa deja ar tamburīnu un zaķa ķepiņu ap aparātu. paretam ir gadījies, ka pārstāj strādāt mīļotais solitairs, tad problēma ir konkrētāka un dažreiz izdodas ātri atrisināt. es gan nevaru būt “mēraukla”, man klientu plūsma ir tikai tik liela, cik varu apkalpot.

    digitalk
    14.05.2020 14:50
    Reply to  Artis Ābols

    ar Wila nelielu palīdzību — Katru reizi meklēt/lādēt padsmit app pēc updeita. āboļapd-feili pat šeit ir bijuši izziņoti. tāpēc tikai piemetināju “īpaši Apple gadījumā”, kā ironijas pilnu frāzi. lai arī tekstam par kuslajām roķelēm vajadzēja “pateikt” to priekšā ;)

    digitalk
    14.05.2020 21:09
    Reply to  Artis Ābols

    nez, esmu jau vecs, alkoholiķis un, patiesībā, garlaicīgs cilvēks, jo vairs pat anekdotes neatceros (un pat zarazņika riska grupā). un vēl kaprīzs palicis dzērienu izvēlē — brūvētos vairs īsti nelietoju, jo pēc tam šaibas jārij, pamatā lietoju baltu destilātu. bet, ja paaicināsiet, laikam jau neatteikšos. vai varbūt tomēr atteikšos… [kasa sirmo pakaļu]
    laikam arī neizlēmīgs esmu palicis ;)

    [edit] katram gadījumam piemetināšu, ka “(ne)esmu neizlēmīgs” ir atsauce uz MPFC filmu producenta skeču latviskajā tulkojumā…

    Kursors.lv
    14.05.2020 21:45
    Reply to  digitalk

    Nāc, mēs nekožam :)

    digitalk
    14.05.2020 23:35

    @Kristaps labi, neatteikšos. foruma PM ir, tāpat kā epasts un Artim ir tlf#. atliek tikai uzaicināt ;)

    Kursors.lv
    15.05.2020 07:47
    Reply to  digitalk

    Jā, drusku normalizēsies viss apkārt notiekošais un būs jāatsāk kopīga košana.

    digitalk
    15.05.2020 08:33

    tu komentāru augstāk rakstīji, ka jūs nekožat !?!

    Niks
    14.05.2020 21:50
    Reply to  digitalk

    Tur tur kaut ko sarūtoji utt. Te, kā ITbomzim tas ir pieņemami, citiem cilvekiem ir citas lietas darāmas….

    digitalk
    14.05.2020 23:24
    Reply to  Niks

    @Niks
    okei, es nepaslinkošu un paskaidrošu. sarūtoju tāpēc, ka opsistēma bija uz to brīdi aizvēsturiska un es nolēmu pamēģināt iedot samsungam vēl gadu-divus, kas pārvērtās par 3+, dzīvības (Grēta? latviski lasi? noteikti nē, bet tieši TĀ ir jācīnās pret dabas piesārņošanu!).

    tam nav nekāda sakara ar oriģinālo tēzi “uzliku Androīda apdeitu, aplikācijas jāpārkačā”. nu neliec nesaprotamus apdeitus, tāda bija izteiktā doma. negribi domāt — pērc Apple un soļo ierindā, vem uz malu, ja kaut kas neiet, gan kaut kad salabosies ar nākamo apdeitu.

    ps. tu vispār saproti, ko krievu, nu jau bijušās, milicijas, saīsinājums бомж nozīmē? vai tagad skriesi jandeksā meklēt?

    Kursors.lv
    14.05.2020 12:46
    Reply to  Ingmars

    Kāpēc lieki darīt to, ko var nedarīt. Huawei diemžēl nepiedāvā neko tik ievērojamu, ka normālam ikdienas lietotājam būtu jādanco ap viņu nepilnīgajiem produktiem un labāk izvēlēties kādu citu ierīci ar ierastajiem Google servisiem un lietotnēm.

    Murrey
    08.06.2020 23:28

    Vispār jau piedāvā. Tas pats fotoaparāts Huawei-P40 Lite, ko iegādāju sievai (!) praktiski neatpaliek no Samsung S10+ Un atšķirībā no Samsunga nepārbāž ar nevajadzīgām noklusētajām lietotnēm, ko nevar atinstalēt. Un gan jau ka kāds kaktu kantorītis, ja pats nemācētu (kau domāju, ka, ja vajadzētu, mācētu) arī to Google servisu uzliktu par nelielu bet taisnīgu samaksu. Pagaidām gan iztiekam.

    Kursors.lv
    14.05.2020 09:45
    Reply to  Einis

    Kas ir, patiesība kož acīs? Ja realitāte ir tāda, ka masām Huawei P40 sērijas telefoni šobrīd nav labākā izvēle, tad mums neviens nevar aizliegt to tiešā tekstā uzrakstīt.

    Ingmars
    14.05.2020 10:08

    Cik zināms, ir atļauts būt dažādiem viedokļiem. Man personīgi nekas nekož, ja Jūs tas satrauc :)

    Kursors.lv
    14.05.2020 12:49
    Reply to  Ingmars

    Pēc tava komentāra redzu, ka pavisam mierā neesi ar to, ka Huawei šobrīd nav iespējas piedāvāt konkurētspējīgu alternatīvu citu ražotāju produktiem. Bet nesatraucies, neesi vienīgais ar šādu sāpi. Mums arī šī situācija nepatīk, jo tas liek atslābt konkurentiem un likt saviem produktiem neadekvāti augstas cenas.

    Murrey
    08.06.2020 23:34

    Vismaz man izskatās, ka ņemot vērā dzelžu un paša Huawei softa cenas/ kvalitātes attiecību un to, ka vajadzības gadījumā iespēju uzlikt Google servisu noteikti var atrast ir gan konkurētspējīgs. Konkurenti, no tiem priekiem tiešām drusciņ izlaidušis, bet Huawei ir pacenties.

    Krotow
    14.05.2020 12:32

    Var jau strādāt ar 10 gadus vecu iPhone vai tikpat vecu Android telefonu un to dzimtajām aplikāciju versijām. Piezvanīt varēsi un nobildēt (ar tā laika kameras iespējām) arī. Ātrums arī būs ciešams. Taču pārējie servisi visticamāk vairs nebūs pieejami vai arī vilksies kā gliemeži.

    Reklāma