Web Analytics
More
    Reklāma

    Francija strādā pie savas COVID-19 izsekošanas aplikācijas

    Jaunākie raksti

    Francijas valdība pievienojusies to valstu skaitam, kuras vēlas izveidot speciālu mobilo lietotni Stop Covid, lai informētu iedzīvotājus par koronavīrusa izplatību un kontaktu ar inficētajiem. Tiesa Francijas valdības pārstāvji atļāvušies plašāk norādīt uz izaicinājumiem un reālajām problēmām izstrādājot šādu servisu.

    Francijas veselības ministrs Olivers Verans (Olivier Véran) un digitālais ministrs Sedriks O (Cédric O) paziņojuši par Stop Covid projekta un lietotnes izstrādi, kura jau šobrīd tiek testēta, bet līdz gala patērētājam varētu nonākt 3 līdz 6 nedēļu laikā. Šīs amatpersonas norāda aptuvenus laikus, kas līdzīgi Anglijas gadījumā varētu būt tieši pēc karantīnas beigu perioda. Lietotnes princips būs līdzīgs kā jau iepriekš esam ziņojuši par TraceTogether, izmantojot Bluetooth savienojumu ar citiem telefoniem un informācijas saglabāšanu, ziņojot gan par tuvumā esošu personu, kura ir inficējusies, kā arī pēc saskarsmes apziņojot potenciālās kontaktpersonas.

    Reklāma

    Valdības pārstāvji dalījušies arī ar lielāko izaicinājumu, kas ir datu drošība. Uz to norāda gan dažādas organizācijas, gan Eiropas striktās datu regulas, jo lietotāji nevēlas nonākt situācijā, kurā valstīm šādā veidā izdodas piekļūt personīgajai informācijai. Tāpēc tiek meklēti vidusceļi, sadarbojoties ar atbildīgajām instancēm un ministrijām, lai šo lietotni patiešām realizētu un tā atbilstu normām. Stop Covid tiek izstrādāts sadarbojoties ar telekomunikāciju institūtu Vācijā, kurš būvē atvērto risinājumu visām Eiropas valstīm, pēcāk ļaujot to adaptēt vietējai likumdošanai.

    Stop Covid būs speciāli paredzēta Francijai, līdzīgi kā Vācijas viedpulksteņu lietotne Corona-Datenspende. Veiksmīgas palaišanas gadījumā, protams, valdība nenoteiks obligātu tās lejupielādi, taču tas būs ieteicams sekmīgai vīrusa apkarošanai. Šādu servisu sakarā notiek diskusijas par to, kādā formātā ir drošāk uzglabāt informāciju – centralizēti vai atsevišķi katrā telefonā.

    Francija šajā brīdī radījusi speciālu mājaslapu, kurā iegūstama visa aktuālā informācija par koronavīrusu – testa veikšana, medikamenti, simptomi un preventīvie pasākumi. Latvijā līdzīga informācija pieejama SPKC speciālajā sadaļā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma