Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānija piedāvās lietotni, kura ziņos par tuvošanos COVID-19 inficētajiem

    Jaunākie raksti

    Lielbritānijas valdība gatavo līdzīgu lietotni kā Singapūrā pieejamā TraceTogether, ar kuras palīdzību cilvēkiem būs iespējams saņemt paziņojumus par to, ja tie atrodas koronavīrusa slimnieka tuvumā, ka arī saņemt paziņojumu, ja tie bijuši saskarē pirms tam. Tas palīdzēs cilvēkiem pašizolēties.

    Jauno lietotni katrs varēs lietot pēc brīvas izvēles, taču Nacionālā veslības dienesta pārstāvji cer, ka to izmantos vismaz 50% iedzīvotāju. Tās palaišana gaidāma pēc visu ierobežojumu beigām vai tuvojoties šī ierobežojuma beigu termiņam, tādējādi veicinot cilvēku uzmanību joprojām sargāt sevi no inficēšanās.

    Reklāma

    Šī aplikācija darbosies līdzīgi TraceTogether, izmantojot Bluetooth savienojumu, ar kura palīdzību katrā ierīcē tiks saglabāta informācija par blakus esošajām ierīcēm. Tādējādi vēlāk ļaujot sasniegt cilvēkus, kuri bijuši iespējamā kontaktā ar slimnieku. Kad inficētais paziņos par savu slimību aplikācijā, anonīms paziņojums aizies līdz kontaktpersonām. Kā norāda dienests, tad primāri viņiem nebūšot pieeja šai informācijai.

    Aiz visa šī tomēr stāv ļoti nopietni datu drošības jautājumi, kuri šobrīd tiek risināti. Lietotnes izstrāde nodota uzņēmuma Pivotal rokās. Pieminētais TraceTogether esot lejupielādēts jau vairāk nekā 800 000 reižu.

    AvotsSky
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma