Web Analytics
More
    Reklāma

    Waymo saņem 2.25 miljardus dolāru no ārējiem investoriem

    Jaunākie raksti

    Alphabet piederošais pašbraucošu auto tehnoloģiju veidotājs Waymo pirmo reizi no ārējiem avotiem piesaistījis finansējumu 2.25 miljardu dolāru apmērā. Šis ir nozīmīgs notikums visiem pašbraucošu automašīnu tehnoloģiju izstrādātājiem, jo beidzot kāds uzticas nākotnes auto iespējām.

    No otras puses šī ir zīme, ka Waymo un citi pašbraucošu automašīnu tehnoloģiju izstrādātāji spēj bez problēmām notērēt visu naudu, ko mātesuzņēmumi ir gatavi tiem atvēlēt. Diemžēl ar šo naudu nav gana, lai pašbraucošas automašīnas gana ātri nonāktu ielās.

    Reklāma

    Saņemtās investīcijas tiks novirzītas jaunu darbinieku piesaistīšanai, kā arī būs iespēja plašāk strādāt pie pašbraucošu automašīnu tehnoloģiju izveides.

    Vienlaikus Waymo paziņojis, ka pašbraucošas automašīnas jau pa koplietošanas ceļiem nobraukušas 20 miljonus jūdžu (32 186 880 km), kā arī 10 miljardus jūdžu pašbraucošu automašīnu tehnoloģiju simulācijas režīmā. Waymo One taksometri šobrīd braukā Fīniksā (Arizona).

    Viss gan Waymo pasaulē nav tik skaisti, jo rudenī Morgan Stanley samazināja Waymo vērtību par 40% (no 175 līdz 105 miljardiem dolāru), jo pašbraucošu automašīnu tehnoloģiju izveide noris pārlieku lēni, kā arī nav zināms, kad būs iespēja to piedāvāt komercrežīmā.

    Avotscnbc
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma