Web Analytics
More
    Reklāma

    YouTube samazina video kvalitāti, lai nenokārtu Eiropas internetu

    Jaunākie raksti

    Atsaucoties Eiropas Savienības aicinājumam ierobežot populārāko video straumēšanas servisu kvalitāti, arī vietne YouTube sekojusi Netflix piemēram un samazinājusi video izšķirtspēju, lai atslogotu pārslogotos interneta savienojumus.

    Protams, izšķirtspēju joprojām būs iespējams mainīt manuāli, bet tieši pamata iestatījumos tā būs 720p HD kvalitāte. YouTube būs otrā vietne aiz Netflix. Eiropas Vodafone ziņojis, ka interneta patēriņš pieaudzis pat par 50%, tāpēc arī šāda veida izmaiņas var palīdzēt stabilizēt situāciju. Arī LMT prezidents Juris Binde Latvijas Radio ēterā atsaucās uz šo problēmu un ieteica skatīties televizoru kopā, ne katram savā ierīcē, un būt saprotošiem par tīkla pārslogojumu.

    Tiesa 24. martā notiks Disney+ straumēšanas servisa parādīšanās Eiropas lielākajās valstīs, kas nozīmē oficiālu “The Mandalorian” seriāla pieejamību mūsu platuma grādos, ja nu kāds vēl nav noskatījies visu 1. sezonu. Tas nozīmē, ka ar visiem video kvalitātes ierobežojumiem, šajā laikā internetam būs ko turēt.

    YouTube šo izšķirtpējas izmaiņu pagaidām ieviesīs uz 30 dienu periodu.

    Avotsreuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    22.03.2020 01:02

    ar cēlu ģīmi atsaukušies Eiropas aicinājumam, bet paši droši vien atvieglojuma priekā berzē roķeles, jo serveri netur slodzi. vēl pirms šī aicinājuma YT regulāri bija problēmas — te ielādēt komentārus, te no watchlista korekti ielādēt video, kurš sāka spēlēt ekrāna stūrī ar melnu joslu pleilistes un komentāru vietā.

    Binde ar nav labāks, fleitē par TV kopā skatīšanos, kaut arī tā ir tīri LMT problēma. tet’am Helio TV skraida pa atsevišķi izdalītām jaudām un nav dzirdēts, ka gļukotu interneta patēriņa dēļ.

    Reklāma