Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes eVito elektriskais busiņš spēs nobraukt 400 km

    Jaunākie raksti

    Mercedes-Benz paziņojis, ka jaunākā elektriskā mikroautobusa eVito versija ar vienu uzlādi spēs nobraukt pat vairāk nekā 400 km, salīdzinot ar iepriekšējās versijas 150 km. Tas galvenokārt panākts ar divreiz ietilpīgāko 90 kWh bateriju (iepriekš 41 kWh).

    Elektriskais eVito ir Mercedes līmeņa un vērtības komerctransports. Standarta komplektācijā tas ir aprīkots ar 50 kW uzlādes iespēju, bet to iespējams palielināt līdz 110 kW, nodrošinot iespēju uzlādēt bateriju no 10 līdz 80% 45 minūšu laikā. Saistībā ar šo vēlējos atgādināt, ka tieši Igaunijā ir atvērta pirmā ātrākā elektroauto uzlādes stacija Baltijā, ar iespēju izmantot 150 kW jaudu. Tāpat mikroautobuss būs aprīkots ar 150 kW motoru, kas ļaus tam sasniegt 204 zirgspēkus un pārvadāt līdz pat 9 cilvēkiem. Auto svars gan ir atbilstošs – 3,5 tonnas.

    Avots: Daimler

    Papildus tam ir visas mūsdienīgās iespējas ar skārienjūtīgu vadības paneli, Apple CarPlay savienojuma iespēju, kā arī LTE pieslēgumu, lai varētu izmantot Mercedes PRO servisu, kurš ļauj attālināti pārvaldīt visu auto tīklu. Par braukšanas komfortu un ērtumu rūpēsies pneimatiskā piekare. Autoražotājam ir arī elektriska Sprinter kravas pārvadājumu busiņa versija. Piemēram, Ventspils nesen kā iegādājās Latvijā pārveidotus elektriskos Sprinter.

    Avots: Daimler

    Ja ikdienā redzam klasiskos vieglos elektriskos auto, tad arī pie mums var pamanīt kādu komerctransportu vai lielāka izmēra elektroauto. Gan jau būsiet pamanījuši elektriskos Nissan e-NV200, ar kuriem redzēti pārvietojamies Capital un Forevers uzņēmumi. Tāpat 2021. gadā tirgū vajadzētu nonākt Ford Transit mikroautobusa elektriskajai versijai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma