Web Analytics
More
    Reklāma

    Japāņi ar svītru kodu skeneriem rada tehno mūziku (video)

    Jaunākie raksti

    Cilvēka radošumam un kreativitātei noteikti nav robežu, jo mūsu Āzijas kaimiņi ir izveidojuši ļoti savdabīgu tehno mūziku, izmantojot svītrkodu skenerus, radot visai ritmisku mūziku. Jau iepriekš rakstījām par elektroniskās mūzikas radīšanas iespēju Excel šūnās, tad šis jau ir nākamais līmenis ar fizisku izpildījumu.

    Kāds Twitter lietotājs Ei Wada, kurš pazīstams ar mūzikas veidošanu, izmantojot dažādas elektroniskas ierīces un piešķirot tām otru dzīvi, pasauli šoreiz pārsteidzis ar infrasarkano staru skeneru radītu mūziku. Video 2 nedēļu laikā noskatījušies gandrīz 2 miljoni cilvēku. Ei Wada 2018. gadā pat nodibinājis grupu Electronicos Fantasticos.

    Reklāma

    Mākslinieks gan neatklāj savu firmas noslēpumu, kā tiek panākt mūzikas atskaņošana un noteiktie ritmi un skanējums, taču ir skaidrs, ka svītrkodu lasītāja signāls ir saslēgts ar audio atskaņošanas sistēmu, kura tad rada noteiktās skaņas. Kā redzams video, tad pat kustību ātrums un attālums no svītrkoda, veido atšķirīgu mūziku. Tu vari būs pārdevējs dienā, bet tehno mūzikas dīdžejs naktī ar vienu lasītāju, kā vēsta Ei Wada, kura radošajā arsenālā ir no magnetofona veidots akordeons.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    12.02.2020 19:32

    Mūzikai līdzīgas skaņas var radīt ar jebko, kas spēj ritmiski tricināt gaisu, Kāpēc lai tie nebūtu pīkstoši svītru kodu skaneri?

    Reklāma