Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar Microsoft Excel var veidot pat… mūziku

    Jaunākie raksti

    Elektroniskās mūzikas dīdžejs un “jūtūberis” Dilans Talčīvs (Dylan Tallchief) ir radījis mūzikas veidošanas platformu Microsoft Excel darbgrāmatā, kur mēs parasti veicam dažādas matemātiskās lietas, vizuālizāciju vai jau sarežģītākā līmenī programmējam automātiskus aprēķinus un datu prognozēšanu.

    Dilans ir izveidojis pilnu mūzikas veidošanas komplektu ar nosaukumu xlStudio, kur pieejama gan klavieru, gan bungu daļa, un to visu iespējams savienot kopā. Ja padomā par Excel interfeisu, kurš patiesībā nav mainījies ļoti ilgu laiku, tad mūziķis ir panācis visai veiksmīgu risinājumu, kurš ir diezgan viegli saprotams. Tajā iespējams pievienot jaunu mūzikas rindu, regulēt ritmu, veidot cilpas, atskaņot noteiktus akordus un vēl un vēl. Cik noprotams, tad šis viss ir iespējams pateicoties MIDI formāta atbalstam tieši Excel programmā, līdz ar to tas vairāk darbojas kā kontroles pults.

    Reklāma

    Ikvienam ir iespējas lejupielādēt gan Excel sagatavi priekš savas mūzikas veidošanas, kā arī iespējams iegūt versiju ar dziesmu “Take On Me”. Video kalpo arī kā instrukcija šīs programmas lietošanai, un viena no labākajām iespējām ir sava garadarba eksportēšana “als” formātā, ko pēc tam iespējams izmantot Ableton programmā, elektroniskās mūzikas veidošanai.

    Kāds ir gatavs padalīties ar savu ekselī izveidotās mūzikas kompozīciju?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma