Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānija uzsāks testēt taksometru bezvadu uzlādi

    Jaunākie raksti

    Elektrisko automašīnu dīkstāves akumulatoru uzlādei ir neizbēgamas, bet taksometriem tas neder. Tieši šī iemesla dēļ Lielbritānija paziņojusi par 3.4 miljonu mārciņu investīcijām elektrisko taksometru bezvadu uzlādes tehnoloģiju uzstādīšanā.

    Lielbritānija nav pirmā valsts, kur tiek izmēģinātas šādas iespējas. Iepriekš Norvēģija paziņoja par auto bezvadu uzlādes testiem Oslo. Oslo apsolījusies kļūt vēl videi draudzīgāka, jo taksometru pārvadātājiem nenāksies sēdēt dīkstāvē, kamēr lādējas elektrisko automašīnu akumulatori. Oslo saņems bezvadu uzlādes sistēmu taksometriem. Bezvadu uzlādes plātnes iestrādātas ceļa segumā vietās, kur taksometri uzturas visilgāk – speciāli apzīmētās stāvvietās.

    Reklāma

    Notingemas pilsētā pie bezvadu uzlādes tiks 10 Nissan un LEVC elektriskie taksometri. Taksometru vadītājiem testu laikā par iekārtām nekas nebūs jāmaksā. Pagaidām nav skaidri pateikts, kur tieši maksās par patērēto elektroenerģiju, bet tas nav pārāk svarīgi, jo vienas automašīnas aprīkošana ar bezvadu uzlādi izmaksās aptuveni 200 000 eiro. Protams, šajā cenā būs arī infrastruktūras izmaksas, bet tāpat tas neizklausās diez ko lēti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Karlis
    27.01.2020 23:45

    Tā tomēr ir visai liela uzlādes jauda, vai taksometru šoferiem neizcepsies kādi vārīgāki orgāni?

    Reklāma