Web Analytics
More
    Reklāma

    Investējot pusmiljonu eiro, Bite modernizē LATNET pamattīklu

    Jaunākie raksti

    Lai stiprinātu mobilo sakaru operatora BITE “OneIT” koncepta pakalpojumus, kā arī sagatavotos lietu interneta pieslēgumiem, “BITE Latvija” investējusi 500 000 eiro pakalpojuma infrastruktūras modernizēšanā. Modernizācijas rezultātā uzstādītas jaunākās sakaru infrastruktūras ierīces, kā arī izveidots jauns datu centrs Lietuvā un paplašināts esošais datu centrs Latvijā.

    Kopumā investīcijas infrastruktūras attīstībā nodrošinās vairāk iespēju pielāgot to dažādām vajadzībām, piemēram, mākoņpakalpojumiem, virtuālajam privātajam tīklam, video straumēšanai, interneta un datu pārraidei un citiem pakalpojumiem.

    Reklāma

    Modernizācijas laikā uzstādītas jaunākās NOKIA sakaru infrastruktūras ierīces, tādā veidā palielinot tīkla caurlaides spēju teju 10 reizes. Piemēram, pateicoties uzlabojumiem, līdz šim tiešsaistē visaugstākajā kvalitātē pārraidīti tādi notikumi kā Pasaules diktāts latviešu valodā, Pasaules čempionāts basketbolā, kā arī dažādi Latvijas Nacionālās Operas un Baleta pasākumi u.c.

    Jau šobrīd BITES un kompānijas LATNET attīstītie “OneIT” koncepta pakalpojumi ir pieprasītākie biznesa klientu vidū, jo piedāvā saņemt integrētus informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju pakalpojumus pie viena pakalpojumu sniedzēja, vienlaikus nodrošinot iespēju arī optimizēt izdevumus. Turklāt uzņēmuma pārstāvji prognozē, ka ieguldītās investīcijas infrastruktūras modernizēšanā ļaus vēl vairāk stiprināt BITES konkurētspēju un izaugsmi biznesa klientu segmentā.

    ““OneIT” koncepta pakalpojumu stiprināšana ir tālredzīgs un stratēģisks solis, lai sagatavotos biznesa klientu nākotnes vajadzībām, ko lielā mērā ietekmēs tehnoloģiju pieaugošā nozīmē uzņēmējdarbības procesos. Proti, infrastruktūras modernizācijas rezultātā spējam nodrošināt esošo un topošo “OneIT” klientu vajadzības pēc stabila un ātra interneta pieslēguma, savukārt tālākā nākotnē tas mums ļaus piedāvāt pakalpojumus, kas saistīti ar lietu internetu, 5G tehnoloģiju, mašīnu tipa komunikāciju u.c. Līdz ar uzlabojumiem un infrastruktūras kapacitātes palielināšanu, tīklam vienlaicīgi varēs pieslēgties ievērojami lielāks ierīču skaits,” stāsta BITES vadītājs Kaspars Buls.

    Tāpat, lai stiprinātu “OneIT” pakalpojumu konceptu, Lietuvā ir izveidots jauns BITES un LATNET datu centrs biznesa klientu vajadzībām, kā arī paplašināts jau esošais datu centrs Latvijā, papildinot to ar jaunu serveru telpu un palielinot ietilpību 3 reizes.

    Jaunā datu centra pamatfunkcija ir nodrošināt piekļuvi datiem gadījumos, ja datu centru Latvijā ir skāruši darbības traucējumi. Tas ir īpaši būtiski lielajiem biznesa klientiem, kuru darbība ir atkarīga no nepārtrauktas piekļuves datiem un to regulāras izmantošanas.

    Kā stāsta K. Buls, bieži vien drošības nolūkos uzņēmumiem ir noteikumi, ka rezerves datu kopijām ir jāglabājas noteiktā attālumā no primārā datu centra ģeogrāfiskās lokācijas. Tādēļ jauna datu centra izveide Lietuvā ir bijusi atbilde uz klientu pieprasījumu. Savukārt līdz ar Datu regulas ieviešanu, datu drošībai uzņēmējdarbības vidē ir pievērsta ievērojami lielāka uzmanība, un tās ietekmē datu centra kapacitāte ir piepildījusies jau gada laikā.

    Datu centrs Lietuvā darbojas atbilstoši TIA / ANSI-942-A: 2014 standarta “Tier III” prasībām un ir sertificēts saskaņā ar PCI DSS tehniskajiem noteikumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tramvajs ble
    27.01.2020 21:42

    Slinkums lasīt tādu printeri. Īsumā ko es iegūstu?

    Kursors.lv
    27.01.2020 22:27
    Reply to  Tramvajs ble

    Šis vairāk uz biznesa klientiem attiecas.

    27.01.2020 23:29
    Reply to  Tramvajs ble

    ja tev ir svarīga stabilitāte un garantētais ineta ātrums (serveri dzīvo, utt.) un 100+ naudas par pieslēgumu nav problēma, tad tu iegūsti, manuprāt, labāko apkalpošanu Latvijā. ātrumus atrunā un garantē gan tet, gan Baltcom, bet lauzties cauri viņu birokrātijai līdz tehniķiem bieži ir apgrūtinoši.

    Andris Latvers
    28.01.2020 17:12

    Gaidu ar nepacietību ka beidzot pie Bites savu stacionāro numuru varēs izmantot jebkurā mob.telefonā izmantojot SIM :)

    Reklāma