Web Analytics
More
    Reklāma

    Ultraskaņas sensori varētu aizstāt fiziskas pogas

    Jaunākie raksti

    Kalifornijā bāzētais tehnoloģiju uzņēmums UltraSense Systems pietiekami klusā veidā ir pieteicis jauna veida ultraskaņas sensorus. Pēc kompānijas pieejamās informācijas, šī jaunā tehnoloģija pavērs iespēju pilnībā aizstāt fiziskās pogas, jo sensori spēs darboties caur dažādiem materiāliem.

    Samsung 2019. gadā savus jaunākos Galaxy sērijas telefonu modeļus aprīkoja ar pirkstu nospiedumu lasītāju ekrānā, kurš darbojas ar šo ultraskaņas sensoru palīdzību, tiesa izpildījums nebija labākais, jo no klientu puses tika ziņots par drošības un darbības problēmām. Neskatoties uz to, uzņēmums UltraSense saredz šīs tehnoloģijas plašās un fundamentālās nākotnes iespējas, tāpēc ar savu ultraskaņas sensora produktu vēlas mainīt nozari. Jāatzīmē, ka kompānijai nav sakara ar Samsung telefoniem.

    Reklāma

    Kompānijas UltraSense sensors ir veidots pietiekami vienkāršs, tam izmantojot kompānijas patentēto 3D ultraskaņas tehnoloģiju un vienkāršu uzbūvi, un to iespējams ievietot zem dažādiem materiāliem – metāla, stikla, koka, ādas u.c. Līdz ar to šis pielietojums nav tikai priekš mobilajām ierīcēm, bet arī sadzīves tehnikas iekārtās, mašīnās, ekrānos. Iespējas ir bezgalīgas. Runājot mobilo telefonu sakarā, tad sensors ļautu atbrīvoties no dažādām pogām korpusā, lai veidotu tos vēl izturīgākus gan pret putekļiem, gan ūdens. Tāpat šī tehnoloģija spēj sajust spēka izmaiņas, kas nozīmē, ka tā nolasa dažāda veida pieskārienus, kas ļautu uz tās bāzes veidot dažādu kustību saskarsni. Piemēram, telefona mugurpusē iebūvēt sensoru, kurš nolasa slīdošu kustību, tas ļautu lasīt rakstus un ērti pārbīdīt lapu uz leju vai augšu.

    Uzņēmuma mājaslapā gan nav atrodama informācija par reāliem produktiem un sadarbībām ar ražotājiem, kas, iespējams, būtu skaidrojams ar to, ka tā sevi pieteikusi pavisam nesen. Taču UltraSense piedalās izstādē CES 2020, kurā prezentē savus produktu dzīvē, jo šī tehnoloģija patiešām liek domāt par lielām izmaiņām ierīču vadībā, iespējās un dizainā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    10.01.2020 19:28

    Lūk pati plānākā klaviatūra uz kuras varēs ēst čipsus un izliet kōlu :D

    Eggy Mega
    10.01.2020 23:48
    Reply to  KKTK

    Teiciens, ka cigarete nogalina zirgu, bet krūze kafijas tastatūru, zaudēs jēgu 😂😂

    Reklāma