Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla atsakās no ultraskaņas sensoriem Autopilot sistēmā, turpmāk izmantos tikai kameras

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla paziņojis, ka turpmāk Autopilot sistēmas darbībā netiks izmantoti ultraskaņas sensori, tā vietā paļaujoties tikai uz kamerās balstīto “Tesla Vision” sistēmu. Sākotnēji Autopilot sistēmas tehniskais komplekts sastāvēja no astoņām kamerām, uz priekšu vērsta radara un vairākiem ultraskaņas sensoriem, kas novietoti pa mašīnas perimetru. Tesla jau iepriekš bija paziņojusi, ka atteiksies no radara lietošanas.

    Loģika saka, ka pēc iespējas vairāk datu mašīnai sniedz labāku priekšstatu par apkārtējo vidi, tādējādi ļaujot pieņemt labākus lēmumus. Tesla šādu rīcību tikmēr pamato ar apgalvojumu, ka ceļi ir radīti cilvēkiem, bet cilvēki uz ceļa rīkojas, balstoties uz savu redzi. Mašīnā cilvēka acis aizvieto kameras. Autoražotājs uzskata, ka ar kamerām var censties atdarināt cilvēka attēla uztveri un Tesla nevēlas sistēmu “piesārņot” ar papildus radara datiem.

    Tesla paziņojusi, ka ultraskaņas sensori vispirms tiks noņemti uzņēmuma populārākajiem modeļiem, proti, Model Y un Model 3, bet nākamgad tas pats tiks darīts ar Model X un Model S. Šie sensori pārsvarā tika pielietoti īsā distancē, piemēram, lai noteiktu šķēršļus pie parkošanās vai arī brīdinātu par iespējamu sadursmi. Tesla gan norādījusi, ka vismaz sākotnēj dažas funkcijas, piemēram, “Auto Park” nebūs pieejams. Laika gaitā plānoti programmatūras uzlabojumi, lai šo funkciju atgrieztu mašīnās, kas nu jau būs aprīkotas tikai ar kamerām.

    1000km brauciens ar Tesla Model Y elektroauto (video)

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    06.10.2022 13:48

    Tesla versija “Steam Early Access” programmai? Cerams ka cenu arī tad samazinās attiecīgi, jo būs robi komplektācijā.

    Usinss
    06.10.2022 14:34
    Reply to  Tītars

    Neceri, čurās siltu un turpinās pirkt. Runājot, ka pats Elons katru mašīnu caur ssh aktivizē un dod savu svētību.

    Reklāma