Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācija vēlas iestāties pret Apple Pay monopolu

    Jaunākie raksti

    Pirms mēneša ziņojām, ka Eiropas Komisija vēlējās pieķerties uzņēmuma Apple maksāšanas sistēmai, norādot, ka tā ar savu darbību kropļo konkurenci bezkontakta maksājumu tirgū.

    Nākamo soli šajā sakarā ir spērusi Vācijas valdība, kura pieņēmusi likumu, kas nosaka to, ka elektronisko maksājumu sistēmu operatoriem ir jādod iespēja servisus izmantot trešo pušu aplikācijām. Tajā gan netiek konkrēti pieminēta pati kompānija Apple ar savu sistēmu, taču netiešā veidā tiek norādīts uz to.

    Reklāma

    Gan jau būsiet pamanījuši, ka arī Latvijā tikai vasarā bija pieejama Apple Pay sistēma, jo tā sadarbojas ar Revolut karti, tādējādi ikvienam no mums sniedzot šo “ekskluzīvo” iespēju. Iespējams, ka ikdienā šis serviss nav tik ārkārtīgi svarīgs, taču šis piemērs labi paskaidro Apple politiku. Tāpat Swedbank ir solījusi saviem klientiem iespēju izmantot Apple Pay, taču gala datums joprojām nav zināms.

    Kompānija savu pozīciju aizstāv ar to, ka atļaujot sistēmu izmantot trešajām pusēm, var tikt ietekmēta lietojamība, pašu procesu padarot sarežģītāku Apple produktu lietotājiem. Kā ierasti tiek iepīta arī datu drošība, jo šādā veidā caur “āboļa” sadarbības partneriem, ir iespējama lielāka kontrole pār finanšu datu plūsmu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    19.11.2019 09:40

    Pamodās! :)

    Reklāma