Web Analytics
More
    Reklāma

    Swedbank apstiprina, ka jau drīzumā saviem klientiem piedāvās Apple Pay

    Jaunākie raksti

    Kopš šī gada jūnija beigām Latvijā oficiāli ir pieejama ērtā Apple Pay bezkontakta maksājumu sistēma. Apple Pay sistēmai varēja pievienot Revolut maksājumu kartes, taču šāda iespēja vēl nav pieejama Latvijā pārstāvēto klasisko banku klientiem. Dažas lielās bankas gan ir iepriekš izteikušās, ka notiek aktīvs darbs pie Apple Pay ieviešanas, taču neviena publiski nav norādījusi nekādu informāciju par to, kad reāli tas varētu notikt. Tomēr izskatās, ka nu ūdeņi ir sakustējušies.

    Swedbank Latvijas filiāle savā Facebook kontā ir publicējis paziņojumu, ka jau drīzumā pie mums saviem klientiem piedāvās Apple Pay. Tas nozīmē, ka iOS ierīču lietotāji varēs pilnvērtīgi izmantot bezkontakta maksājumus viedierīcēs – iPhone, iPad un, protams, arī Apple Watch.

    Reklāma

    Lai arī šoreiz netiek pieminēts konkrēts datums, kad tas varētu notikt, pats fakts, ka šāds paziņojums izplatīts, liecina, ka šis brīdis tuvojas un arī Apple devis atļauju par to sākt runāt.

    Kamēr esam Apple Pay ieviešanas gaidās, Swedbank šī gada jūlijā saviem klientiem uzsāka piedāvāt bezkontakta maksājumus ar Garmin un Fitbit viedierīcēm.

    Neoficiāli man ir zināms, ka arī citas Latvijā pārstāvētas bankas strādā pie Apple Pay palaišanas un šo rakstu papildināšu ar informāciju, ja šajā sakarā uzzināšu, ko jaunu.

    “Tehnoloģiju revolūcija pilnā sparā fundamentāli maina banku piedāvātos risinājumus – tie kļūst arvien ērtāki, ātrāki un modernāki. Banka Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētus pakalpojumus: sākot ar mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķiniem un zibmaksājumiem, un beidzot ar konta atvēršanu ar selfiju un maksājumiem uz mobilā tālruņa numuriem. Kopš vasaras sākuma mēs aktīvi strādājam pie Apple Pay risinājuma integrēšanas mūsu pakalpojumos. Mums ir svarīgi, lai bankas esošajiem un potenciālajiem klientiem būtu patīkama pieredze attālinātas sadarbības veidošanai ar banku,” teica Mārtiņš Bērziņš, Citadeles E-biznesa daļas vadītājs.

    “Tuvākajā laikā SEB mobilās aplikācijas Android klientiem būs pieejama Mobile Wallet funkcionalitāte – iespēja maksāt ar telefonu bezkontakta POS terminālos. Esam izvēlējušies sākt ar Android risinājumu, jo lielākā daļa mūsu klientu (>70%) lieto Android telefonus. Apple Pay vēl vērtējam. Savukārt Android lietotājiem Mobile Wallet Latvijā plānojam šī gada 4.ceturksnī,” sacīja Agnese Strazda, SEB korporatīvās komunikācijas pārvaldes vadītāja.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    23.09.2019 16:24

    Nav slikti. Derētu arī Google Pay.

    Linards Sadovskis
    23.09.2019 16:51
    Reply to  Krotow

    Priekš kam, ja var maksāt ar Swedbank aplikāciju Android telefonos? Pie tam, Google Pay pat nav pieejams Baltijas valstīs.

    Astro
    24.09.2019 00:38

    Priekš tam, ka daži swedu nelieto , jo ir pretenzijas pret šīs iestādes darbību un attieksmi pret klientiem.
    P.S. Ceru, ka zini, ko nozīmēt termins – aplikācija? Tas ir tāds vizuālās izpausmes veids ar krāsainiem papīrīšiem… :-)

    digitalk
    24.09.2019 03:27
    Reply to  Astro

    cerams, tu zini ko nozīmē termins aplikācija? tas ir ārstniecisks apliekamais, piemēram, dūņu vai parafīna aplikācija.

    Jānis
    23.09.2019 17:32

    Būtu vēl forši, ja daudzi citi katori mācētu pievienot savas kartes iekš apple wallet, tas pats Rimi, Maxima utt. IKEA vienīgie malači, kas to ir izdarījuši.
    Tad nu tiešām gandrīz vienmēr vairs nevajadzētu nēsāt maku līdzi.

    Rimants
    23.09.2019 19:31
    Reply to  Jānis

    Rimi aplikācijā ielogojoties, var lietot savu Rimi karti, ar telefonu noskenējot QR kodu kases ekrānā

    Uldis Krastiņš
    23.09.2019 22:51
    Reply to  Rimants

    Pietiek pietuvināt telefonu nolasīšanas iekārtai un arī tad Rimi karte nolasās caur NFC čipu.

    digitalk
    24.09.2019 03:10

    iOS-ā?

    wils
    24.09.2019 11:34
    Reply to  digitalk

    Tur Rimčikam rokas pa īsām..

    Jānis
    24.09.2019 12:57
    Reply to  Rimants

    Tas protams ir variants, bet ērtāk būtu ja varētu pievienot iekš walleta, kā piemēram IKEA, AirBaltic, IF, Biļešu serviss, Ryanair, utt.
    Droši vien nedara to, lai piespiedu kartā cilvēkiem nāktos lietot viņu aplikācijas.

    Agtis
    25.09.2019 07:10
    Reply to  Jānis

    Apple varētu piedāvāt, ka var noklonēt karti nolasot NFC info Un tad pievienot waletam

    Reklāma