Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei izziņo Mate 30 viedtālruņus, tajos nav iekļautas ierastās Google lietotnes

    Jaunākie raksti

    Huawei šodien Minhenē prezentējis Mate 30 sērijas viedtālruņus: Mate 30 un Mate 30 Pro un beidzot redzam ASV un Ķīnas tirdzniecības kara neglīto rezultātu.

    Huawei Mate 30 ir vienkāršākais modelis no abiem un aprīkots ar 6.62 collu OLED tipa displeju, trīs aizmugurējām kamerām (40 megapikseļu, 16 megapikseļu ultra plato un 8 megapikseļu zoom). Telefonam ir 4200 mAh akumulators, kas atbalsta 27W bezvadu uzlādi. Ierīcei ir 6 GB vai 8 GB operatīvā atmiņa un 128 GB iebūvētā atmiņa, ko var paplašināt ar HUAWEI Nano Memory Card atmiņas kartēm. Telefonu darbina jaunais pašu izstrādātais Kirin 990 procesors.

    Reklāma

    Mate 30 Pro saņems jauno Kirin 990 procesoru ar iebūvētu 5G modemu, 4500 mAh akumulatoru un ļoti ātru 27W bezvadu uzlādi. Vada uzlāde ir jau zināmie 40W.

    Mate 30 Pro saņēmis veselas divas 40 megapikseļu kameras (viena no tām nodēvēta par Cine Camera, jo šoreiz ražotājs jūtami uzsvēris video uzņemšanu), tās pavadīs 8 megapikseļu optiskā palielinājuma kamera un arī ToF sensors. Viedtālrunis spēs uzņemt 960 fps video ar 1080p izšķirtspēju, kā arī piedāvās 5x hibrīdo palielinājumu un 30x digitālo palielinājumu. Savukārt 720p izšķirtspējā šis telefons spēj uzņemt video ar ātrumu 7680 fps. Tas ir ļoti iespaidīgs palēninājums ar kuru var ķert kanārijputniņu spārnu vēzienus.

    Mate 30 Pro ticis pie 6.53 collu OLED ekrāna ar noliektām sānu malām, tās noliektas 88° leņķī. Ekrāna izgrauzumā ir tā dēvētais 3D face unlock sensors, kas jau bija pieejams Mate 20 Pro modelī. Ekrāna sānos izvietotas virtuālas Intuitive Side-touch Interaction pogas – lietotājs pat varēs izvēlēties skaļuma regulēšanas pogu atrašanās vietu.

    Huawei Mate 30 Pro būs pieejams ar 8 GB RAM un 128 GB vai 256 GB atmiņu, kas papildināma ar NM atmiņas karti līdz 256 GB.

    Mate 30 Pro būs pieejams Emerald Green, Space Silver, Cosmic Purple un Black krāsās, kā arī būs pieejamas vegāniskās ādas Forest Green un Orange varianti.

    Vai šiem telefoniem ir uzstādītas Google lietotnes?

    ASV un Ķīnas tirdzniecības karš un tam sekojošie aizliegumi amerikāņu uzņēmumiem sadarboties ar ķīniešiem ir neērtā situācijā nostādījuši Huawei. Huawei Mate 30 viedtālruņi pie pircējiem nonāks ar EMUI 10 saskarni, kuras pamatā ir Android 10, bet Play Store un Google servisi šobrīd viedtālrunim nav pieejami. Huawei aicina lietotnes uzstādīt no Huawei AppGallery vai citiem avotiem.

    Cena un pieejamība

    Oficiālā Huawei nostāja ir sekojoša: “Mate 30 Series jau no septembra beigām būs pieejams Ķīnas tirgū. Āzijas Klusā okeāna reģiona tirgos, ieskaitot Malaiziju, Filipīnas, Singapūru un Taizemi, jaunais tālrunis būs pieejams pēc oktobra. Ierīce būs pieejama arī Eiropas tirgū.”

    Tātad oficiālie Huawei kanāli pat nevar pateikt, kad tieši Mate 30 Pro nonāks pie mums.

    Prezentācijā gan tika minētas sekojošas cenas: Mate 30 maksā sākot no 799 eiro, Mate 30 Pro – 1099. Savukārt telefona 5G versija maksā 1199 eiro. Porsche Design versija maksā virs 2000 eiro.

    Ko tu domā par šiem telefoniem? Vai tu pirktu Android viedtālruni, kuram nav uzstādīti mūsu pusē tik ierastie Google servisi un tie būs jāuzstāda pašam?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    66 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis Bukovskis
    19.09.2019 16:59

    Nepirktu gan.

    Ainārs
    19.09.2019 17:00

    Lai Eiropā šo telefonu pirktu kaut kā ir jākompensē Google servisu trūkums – cena būtu bijusi laba motivācija. Būtu bijusi, realitātē ir vēl par kapeiku dārgāks kā pirms gada Mate 20 Pro. Dizains nepatīk – besī tās apaļās malas ekrānam.
    Kamera pilnīgi nesakarīgā angļu valodā tika izslavēta kā jau parasti ar klasiskajiem nakts attēliem, kur Samsung un Apple melna tumsa, Huawei – spoguļkameras cienīgs attēls. Cik realitātē labāka par citām – jāgaida apskati, visticamāk kā jau parasti minimāli vai nemaz.
    Rezumē – neredzu jēgu pirkt par cenu, kas ir tieši tādā pašā vai pat augstākā līmenī par konkurentiem, bet bez Google servisiem. P40?

    Ingmars
    23.09.2019 11:40
    Reply to  Ainārs

    Nu ja, un visas inovācijas, kas iekļautas telefonā un kas reāli pārspēj visu, kas nozarē līdz šim radīts, jāatdod tāpat, par velti :D

    KKTK
    19.09.2019 17:51

    Klau. A kas tieši no Googles būtu vajadzīgs? Nopietni, kas? Tām programmām ko mums tiešām vajag, raksam izstrādātājam “tiri-piri, esmu ķīniešu gūsteknis”, lai iedod apk. Varbūt daļa pasūtīs, atlikušie iedos vai norādīs forumu kur tāpat jau mētājas jaunākās beta versijas. Nu no aizdomīgiem ražotājiem varbūt varēs dabūt apk ar trojāni :D
    Beidzot izkristalizēsies programmas, kas tiešām ir vajadzīgas nevis visādas mansrimi, manakaksima un wolt muļķības.

    Kursors.lv
    19.09.2019 18:17
    Reply to  KKTK

    Tev ir laiks nodarboties ar šādu lieku darbu?

    wils
    20.09.2019 13:27

    Izvilkums no vakardienas preses konferences:
    “..When asked about Google services, Yu replies that “There are also a lot of third-party apps and places where you can download any app”. Indirectly, he was saying that you could technically sideload Google services on the device, but for obvious reasons, Huawei can’t preinstall them.”

    Reinis Rozitis
    20.09.2019 17:36
    Reply to  wils

    Jā bet ar to pietiek? Proti Googles servisi redz iekārtas modeli (Store noteikti) un pēc tā nosaka vai konkrētas aplikācijas ir vai nav savietojamas (diezgan vienkārši to ir redzēt piemēram ja google kontam ir piesaistīta kāda smart iekārta (kaut vai LMT smarttv)). Attiecīgi ja aizliegums izpaužās tikai liegumā Huawei veikt instalāciju, tad nekas, bet ja Googlei ir uzlikts par pienākumu bloķēt pieeju servisu līmenī konkrētiem vendoriem/modeļiem, tad tehniski, ja vien neliek modificētas pakotnes, kas slēps iekārtas tipu, tam nav nozīmes no kurienes “places un third-party apps” veic instalāciju. Vārbūt kāds ir lasījis konkrētāk, kas tieši Huawei vairs nepienākas?

    wils
    22.09.2019 01:11
    Reply to  Reinis Rozitis

    Nemāku teikt tieši par Mate 30/30 Pro, bet mans Honor Note 10 (ko pārdod tikai Ķīnā) un kas nav Google sertificēts aparāts, mierīgi ļauj uzinstalēt “Google Installer 3” .apk failu, kas palaiž gūgles fraimworku un play veikalu. Play veikalā ierobežojumu nav, bet googles servisi nestrādā 100% korekti.

    Kursors.lv
    22.09.2019 13:32
    Reply to  wils

    Kādas tieši problēmas novēro?

    Reinis Rozitis
    19.09.2019 18:39
    Reply to  KKTK

    Vai Google play/store neesamība nenozīmē arī to, ka maksājumu neiet? T.i. nav tā īsti redzēts (vismaz nevienam no tiem ko esmu lietojis), ka lietotņu ražotāji tā piedāvātu pa tiešo karšu maksājumus, paypal vai citas platformas. Tā kā daļai patērētāju tas varētu būt (lielāks) stop, nekā tas, ka no kaut kurienes jainstalē apk (ko gan ar 99% lietotāju nedarīs).

    Kursors.lv
    19.09.2019 18:43
    Reply to  Reinis Rozitis

    Par kādiem tieši maksājumiem tu runā? Es tikko iedomājos par bezkontakta maksājumiem. Piemēram, ja izmanto to pašu Swedbank lietotni, tad maksājumi tāpat taču tiek veikti ar kaut kādiem Android sistēmas elementiem. Vispār ļoti labs jautājums vai tie darbosies šādā “plikā” Android ierīcē. Būs jātestē, saintriģēji.

    Reinis Rozitis
    19.09.2019 19:15

    Par maksājumiem pašās aplikācijās, piem. nopirkt spēlītē 100 zelta gabalus (uz ko dzīvo kaudze mobilo izstrādātāju).

    Banku mobilās lietotnes, manuprāt, tas neietekmē, jo transakcijas jau vairs nenotiek caur Store, lai gan varbūt tāpat kaut kādi push api varbūt tiek liegti (piemēram notifikācijas https://firebase.google.com/docs/cloud-messaging/ ) .. r.i. atkarīgs kādā līmenī ir liegums.

    Kursors.lv
    19.09.2019 19:18
    Reply to  Reinis Rozitis

    Vai tad šos maksājumus nenodrošina arī kaut kādi citi maksājumu provaideri? Nezinu, nespēlēju.

    Reinis Rozitis
    19.09.2019 19:28

    Nu droši vien nodrošina, bet nu tur atkal sākas zināma rakstura problēmas – ja tagad no izstrādātāja viedokļa tas nozimē, ka visu transakciju nodrošina Google (ar vienu ielogošanos (single sign-on) / nav jāprasa lietotājam nekādi maksājumu līdzekļi / nav (tieši) jācīnās ar kaut kādiem krāpšanas gadījumiem (zagtu karšu verifikāciju) utt), tad ja tas vairs nestrādā, sanāk, ka jāmeklē un jāvieno atlernatīvs maksājumu veids, tad jādomā, kā sasaistīt dažādo platformu lietotājus (protams, ir kam jau šādas sistēmas pastāv, piem. Gamevil Hive)..

    21.09.2019 09:37
    Reply to  KKTK

    YouTube crome Google play games in viss

    wils
    19.09.2019 17:59

    Apskatījos ko mūsu reģionam piedā Huawei AppGallery – es teiktu .. pī, pī.. pī.
    Un kur garantija ka varēs uzstādīt Google servisus?

    Kursors.lv
    19.09.2019 18:17
    Reply to  wils

    Nav garantijas, tur tā baža. Es gaidu, kad šie telefoni atceļos uz Latviju, lai pats savām acīm varu paskatīties uz tiem un pamēģināt sakārtot to telefonu, kā visus citus. Par to arī plānoju sagatavot rakstu.

    Rolands
    19.09.2019 20:07

    Domāju, ka Huawei nebūs noslēdzis visas pieejas, lai mēs paši nevarētu manuāli uzlikt jebkuru app. Ja protams tas nav kāds Googles spec pieprasījums. Līdzīgi ir ar Android auto, nez kāpēc nav domāts mūsu reģionam, bet lietoju jau kādu gadu un pa lielam viss ir ok. Būs vnk pašiem drusku jāiespringst, Parastam lietotājam tas varbūt būs traucēklis.

    wils
    19.09.2019 22:20
    Reply to  Rolands

    Custom recovery uz Huawei nav iespējams, bootloaders noslēgts (bez iespējas oficiāli to atbloķēt) – bez tā Open Gaps neuzlikt. Pats lietoju Honor aparātu, kas paredzēts tikai Ķīniešu tirgum, bet to neiesaku cilvēkiem kā aparātu pa 1100 eur.

    HateU
    19.09.2019 18:10

    Pirks tikai huafanboji, parastajam jūzerim tāds aparāts ir garām! Tipa nopērc jaunu auto no salona, bet bez riteņiem un stūres, tos kaut kur nopērc un pieskrūvē pats :D
    Kaut arī esmu huawei heiteris, konkurence tomēr ir veselīga štelle un patisi žēl, jo tas ir gals mobilo telefonu arēnā.. game over

    točna Antiņš
    19.09.2019 18:34
    Reply to  HateU

    Kāds gals? 100% ķīnieši uztaisīs beigās tā, ka amīši varēs raudāt. Paši būs iecirtuši sev kājā.

    Un teiksim, ja aplikācija bija kačājama play veikalā, tad tā jau ir katra appa izstrādātāja problēma, kā nogādāt savu aplikāciju pie diezgan liela tirgus spēlētāja.

    Gan jau pašai googlei arī tas labi sitīs pa kabatu.

    Kursors.lv
    19.09.2019 18:36

    Mēs tagad jau pie Harmony OS aizbraucām? Manuprāt, Microsoft ar Windows Mobile/Phone parādīja, ka šāda pieeja nedarbojas. Neviens īsti neies iespringt izstrādāt un uzturēt lietotnes platformām, kas nav Android un iOS.

    19.09.2019 19:11

    Unveiled on 9 August 2019, the platform is designed primarily for internet of things (IoT) devices.
    drīzāk viņi nolicenzēs vai sponsorēs Sailfish OS vai LineageOS.

    Kursors.lv
    19.09.2019 19:17
    Reply to  digitalk

    Jā, es arī biju tā sapratis, ka Harmony OS būs kaut kas līdzīgs Gūgles Fuksijai. Šobrīd tas ir kaut kas ēterisks un neviens nezina, kas tas ir uz kā un kā tas darbosies. LineageOS un Sailfish OS ir kaut kas reālāks un saprotamāks, taču abi divi ir nišas produkti ar kādiem pieciem telefoniem katrai platformai. Bet gan jau Huawei negribēs būt atkarīgi no vēl kādas citas platformas, kuru atkal var viņiem atņemt. Lai taisa paši savējo Androīdu. Tas būs ilgi, smagi, un, ja pa šo laiku uzņēmums izdzīvos (bizness tomēr nāk arī no tīkliem), bet ilgtermiņā varbūt jēdzīgi.

    19.09.2019 19:23

    grūti atņemt open source produktu, ja pats esi iesaistījies tā izstrādē :)

    Kursors.lv
    19.09.2019 19:24
    Reply to  digitalk

    Tieši tā, jātaisa pašiem.

    Viktors Jermatovičs
    20.09.2019 09:40

    https://wiki.lineageos.org/devices/
    Kāpēc visiem ir tik maldīgs priekštats par Lineage. Gan būtā, gan te, no it kā zinošiem cilvēkiem, izskan vnk kkāds randoms

    Kursors.lv
    20.09.2019 09:43

    Kādam ir jābūt pareizajam priekšstatam par Lineage OS?

    Agris
    19.09.2019 22:05

    Tā tomēr nav Nokia ar 3 pārdotiem telefoniem, tas ir top 3 spēlētājs un tādam noteikti nodrošinās aplikācijas. Varbūt tas nenotiks uzreiz, bet, manuprāt, noteikti notiks. Un var sanākt līdzvērtīgs Apple produkts, kur ražotājs izlaiž savu OS saviem tālruņiem un uztur vairākus gadus visiem telefoniem. Ja var Apple, neredzu kāpēc nevarētu vēl kāds.

    20.09.2019 07:26
    Reply to  Agris

    Nokia ir viens no top 10 spēlētājiem viedtālrunū tirgū.

    wils
    20.09.2019 10:30
    Reply to  Agris

    Nokia savulaik bija Top1, kā arī BB savā nišā..

    HateU
    19.09.2019 20:50

    Raudāsim mēs, jo amiši īpaši necietīs..
    4 000 000 app iztrādātaji tagad portēs uz Huawei AppGallery, bez garantijas ka nākamajā solī neatslēgs api, firebase un tamlīdzīgus servisus?

    Par ubersuper OS vēsture rāda, ka tas nebija pa spēkam mega titāniem nokia, microsoft, par knauzeriem pat neminēsim un tagad ķīniešiem būs? Maksimums izdosies izveidot apbižoto klubiņa OS ar krieviju, ziemeļokoreju un irānu ;)

    [88]
    19.09.2019 20:37

    Ļoti laba lieta, jo man tieši riebjas izspiegošanas kantoris google.

    wils
    19.09.2019 22:24
    Reply to  [88]

    Vai esi gatavs atteikties no lielākās daļas aplikāciju, kas ir tavā android telefonā?

    Asais
    20.09.2019 08:04
    Reply to  wils

    Par, ko te cepiens, kas tad tik svarīgs trūks?

    wils
    20.09.2019 10:35
    Reply to  Asais

    Vienkāršākais veids kā uzzināt, uzinstalējat Huawei AppGallery un salīdzinat jūsu izmantoto aplikāciju pieejamību. Aptoide ir krietni jēdzīgāks par spīti tās neērtumam.

    wils
    20.09.2019 11:24
    Reply to  Asais

    Izveicu daļu aplikāciju salīdzinājumu:
    aCar – nav pieejams, iespējams ir alternatīva
    Soviet Military Map – NA
    Waze – NA
    Baltic Maps – NA
    Here WeGo – NA
    Maps.ME – pieejamā versija 9.1.8-Huawei
    CircleK Europe – NA
    Yr – 5.6.7
    Weather – pieejamas alternatīvas
    Synology DS rīki – NA
    Rigas Mikroautobusu satiksme – NA
    Bolt – CA.4.77
    SpeedTest – 4.2.3
    AvastMobile – 6.17.2
    Google Authenticator – NA
    Pasts – NA
    Network Signal Info – varbūt ir alternatīvas
    Net analyzer – varbūt ir alternatīvas
    Citadele, Swedbank, Luminor, SEB – NA
    Revolut – NA
    Aliexpress – 7.8.5
    Banggood – 6.13.2
    Gearbest – 3.8.0
    TinyDeal – NA
    C:geo – NA
    GCdroid – NA
    LVM Geo – NA
    share GPS – varbūt pieejamas alternatīvas
    Dabas Tūrisms – NA
    GPS Test – iespējams pieejamas alternatīvas
    17Track – NA
    Elektrum – NA
    Facebook – 151.0.0.44.205
    Messenger Lite – 55.0.1.11.185
    e-Talons – NA
    MyScript calculator 2 – NA
    Tunnel bear – varbūt ir alternatīvas
    My Data manager – NA
    Sygic – 18.0.1
    Dropbox – NA
    Zipper – NA
    Xiaomi Home – NA
    VLC – NA
    WhatsApp – 2.19.82

    Quintrix
    19.09.2019 23:53

    Es tādu telefonu nepirktu, japerk ir telefoni kas razoti ir 2014 gadā un uz leju ,jo jaunajiem tlf ekraniem ir viena problēma , tiem pirms laika izdeg displejs , un radās fona spoka attels no kadas citas aplikācijas vai no bildes, vai tas ir normali mūsdienigām tehnoliģijām?

    Kursors.lv
    20.09.2019 00:04
    Reply to  Quintrix

    Kā tu kaut ko tādu esi dabūjis gatavu? Neesmu neko tādu redzējis nevienam telefonam.

    Kursors.lv
    20.09.2019 00:11
    Reply to  Quintrix

    Toč, iedegums. Diez, kā viņi to dabūjuši gatavu? Kaut kādi stendu telefoni, kas statiski stāv mēnešiem ilgi ar vienu un to pašu ekrānu?

    Ainārs
    20.09.2019 07:30

    Tele 2 Deglava publiski spaidāmajam Mate 20 Pro bija tieši šāda problēma. Nobrīnījos vēl kādēļ viņi tur tādu tur, tas noteikti neraisa vēlmi iegādāties.
    Bet vispār ir garantija un nekad personīgi neesmu saskāries vai dzirdējis par šo problēmu masveidā.

    Remarx
    20.09.2019 18:10
    Reply to  Ainārs

    Mate 20 Pro ir AMOLED ekrāns un tas ar balstīts uz organisko pusvadītāju bāzes un statisko ekrānu ātri vien izdeg. Labums ir tas ka šajos ātra atsauce, melns ir melns, proti ass krāsu kontrasts, bet liels mīnuss ierobežots laika resurs un šie ātri izdeg pie statiska attēla salīdzinoši ar TFT matricēm. Vienīgās universālās zāles ir samazināt ekrāna spilgtumu.

    Ēriks
    20.09.2019 08:10

    Man 820 Lumia bija iedegums no Waze.

    Janis Murnieks
    21.09.2019 16:53

    Amoled displejiem ir tāda sāpe . un neatkarīgi no ražotāja ar to slimo visi ražotāji ..
    starp citu iedegt var arī parastais LCD . īsti neticēju , kamēr pats neieraudziju o.0

    Kursors.lv
    21.09.2019 16:56
    Reply to  Janis Murnieks

    Jā, es zinu, ka OLED displejiem ir šāda nianse, taču nekad praksē nebiju saskāries ar šo problēmu ierīcēm, ko cilvēki lieto ikdienas režīmā. Jā, varbūt kaut kādos stendos stāvošiem telefoniem ar statiskiem attēliem, bet ne jau telefoniem, kurus bakstām lielāko daļu dienas.

    Android
    22.09.2019 00:01

    Nu manam telefonam pēkšķi parādijās iedegums, un spoka attels izveidojās un fona var redzet wpp

    Falks
    20.09.2019 10:19

    Man arī S8 Waze iedega. Tas saistīts ar lielo kontrastu. Risinājums ir turēt mazāku spilgtumu vai arī night theme.

    Remarx
    20.09.2019 18:02
    Reply to  Quintrix

    Izdeg tieši oled ekrāni un ir bijuši pat testi kādos laika posmos to var dabūt gatavu. Youtubē ir video kur taisa šādu eksperimentu ar Oled matricēm ko lieto Arduino iekārtās. Bet TFT tas gan man ir jaunums jo tie ir uz šķidrajiem kristāliem bāzēti, bet Oled ir uz organisko savienojumu bāzes veidots pusvadītājs, kas izstaro gaismu pats pikselis. To nav jāizgaismo ar speciālu gaismas filtru kā tas ir TFT ekrānos.

    Jānis
    20.09.2019 08:30

    Un cilvēki vēl sūdzējās par iphone 11 pro dizainu un tām kamerām… šausmas kas te darās.

    Aigi
    20.09.2019 08:45
    Reply to  Jānis

    Nu iPhone ar savām “acīm” ir reāli briesmīgs,Te vel ir ok, integrētas kameras un tumšais fona aplis visu drausmīgo skatu krietni uzlabo.

    Aigi
    20.09.2019 08:47

    Kopumā jau suck, ka nav Google Play. Ir aplikācijas, kuras man vajag tagad un uzreiz, ja to nav, tad man neder gaidīt.
    Kameras performance ir labs, bet tiešām jāgaida reāli apskati, lai teiktu lielo WOW.

    asd
    20.09.2019 09:02
    Reply to  Aigi

    Mda, jāpagaida pilnvērtīgi rezultāti, jo nu bez googles, diemžēl, savu dzīvi iedoma’ties nevaru, jo izmantoju pārsvarā visus viņu servisus. Labi, sīkums būtu ja varētu sainstalēt apk no malas un tās uzturēt, bet kāda garantija ka pašā veikalā neparādīsies ieraksts pie aplikācijām – nesuportējam šo iekārtu?!….

    Pats, neesmu nomainījis vēl 10 flagmani, un bija doma nomainīt šo uz mate30 , vai sagaidīt pavasara laidienu (p40?) , bet pēc šo servisu izņemšanas.. hvz ko darīt, jo tieši hujaveja trubas man ļoti iet pie sirds un arī samērā spēcīgas (agrāk lietoti: nokia, htc, samsung)

    asd
    20.09.2019 10:26
    Reply to  Artis Ābols

    ir pacietība pagaidīt, steigas nav, speciāli vēlējos arī ar 5g supportu, jo es mainu iekārtas reizi pāris gados, nevis uz katru jauno laidienu. Pagaidām, cik esmu novērojis, baterijas atrāk nomirst nekā pats telefons… vecais htc desire pie lādētāja joprojām strādā kā rūķīts, konkrētais p10 flags, arī velk visu ko vajag vilkt, tik baterija ir pīii , lg trubai tas tas pats, nokijai arī – principā visas trubas strādā, ja ir pie vada…

    Janis Murnieks
    21.09.2019 16:51
    Reply to  asd

    P10 vaitadiņ garantija beigusies ? Pat ja formāli ir 2 gadi pagājuši – ir tāda lieta , kā HiCare premium garantija – ja aparāts tika iegādāts noteiktā laika posmā un aplikācijā piečekots – tad esošajiem 2 gadiem garantijas +1 .
    Pat ja garantija beigusies – oriģinālā akumulatora maiņa autorizētā sevisā sanāks kādi 35 ~ 40 eur

    wils
    20.09.2019 23:10
    Reply to  Artis Ābols

    Bija aizdomas, ka tā arī būs. Pēc telefona ieslēgšanas jāpatērē laiks lai iestatītu Huawei ID (laika ziņā līdzvērtīgi jauna google konta izveidei). Tālāk jau atverot Huawei AppGalery, kā populāru izvēli piedāvās “Google Service installer” – un daļēji strādājoši gūgles servisi ar play stori jūsu rīcībā – https://twitter.com/stufflistings/status/1174938751996317696

    Ingmars
    20.09.2019 09:28

    Priecājaties – Google nevarēs jūs izsekot!

    Kursors.lv
    20.09.2019 09:30
    Reply to  Ingmars

    Mhm, tagad izsekos ķīnieši.

    wils
    20.09.2019 11:35

    Un rādīs neatslēdzamas ķīniešu reklāmas :)

    banans
    21.09.2019 15:15

    Ieiet xda forumā un tur būs pa pilno tīri google services linki. Kur problēma nokačāt un ieinstalēt .apk aplikāciju?

    Piemēram Android auto Latvijā nav pieejams un no google play ‘oficiāli’ nevar novilkt, bet es pilnvertīgi jau lietoju entos gadus mašīnā. ;) ik pēc pāris menešiem novelkot jaunako versiju un ta teikt manuali uzinstalējot.

    Kursors.lv
    21.09.2019 15:19
    Reply to  banans

    Jā, to brīvi var darīt ikviens kaut cik zinošs gīks, bet vai šāda pieeja ir OK lietotājam vulgaris? Šie tomēr ir masām paredzēti telefoni.

    wils
    22.09.2019 01:15

    Ķīniešu veikals jau instrukciju izveidojis potenciālajiem Mate 30 pircējiem (angļu valodā) – https://m.gearbest.com/blog/how-to/how-to-install-google-play-store-on-huawei-mate-30-series-smartphones-8317

    Kristaps Hohs
    21.09.2019 23:54

    Ja godīgi, esmu jau kādus gadus 3-4 Huawei lietotājs un piekritējs! Nekad nav bijušas kādas problēmas vai pretenzijas pret viņu produktiem – respektīvi pret mobilajiem telefoniem. Arī mana sieva lieto šī ražotāja telefonu, arī bērns. Viennozīmīgi pārsit kautkādu sūda ASV aifonu – gan ērtuma ziņā, gan funkciju ziņā, gan cenas ziņā attiecībā pret tādu pašu funkciju telefonu kā ražo iepriekšminētais aifons. Un ASV kā VIENMĒR visu sap..š.. tādēļ ka cilvēki paraoiniski. Varētu padomāt ka ASV savos produktos neizmanto spiegu tehnoloģijas lai vēl vairāk kontrolētu cilvēku atrašanās vietu, paradumus utt.. nu kādam muļķim ir jābūt lai ticētu ka ASV ir svētās dievgosniņas.. un tgd ar visu viņu dižo prezi Trampuli, kurš vsp ir miljardieris un pa lielam viņam vsp paj..t kas notiek ar tautu, jo reāli viņš ir nekas vairāk kā klauns kautkāds..izdomā visādas stulbības ko uztaisīt un realizēt.. da kautvai to pašu mūri starp ASV un Meksiku.. nu nopietni???aizliegumu Huawei.. nopietni??? Cilvēki, sāciet tak domāt! Pirksiet kautkādu štrunta aifonu kurš pa lielam iesū..ā? Un pa lielākām naudām, piedevām.. beidziet līst di..sā tai fu..ing ASV! Nulles un paraoniķi viņi ir! Vienmēr bijuši..un nedomāju ka kautkas tuvākajā laikā mainīsies, kamēr nenāks pie varas kāds sakarīgāks cilvēks! Tramps ir pēdējais cilvēks kuram sekot..

    Reinis Rozitis
    22.09.2019 01:04
    Reply to  Kristaps Hohs

    Vienmēr nedaudz izbrīna tādi cilvēki, kas par kaut kādu (ne savu) biznesu/brendu stāv un krīt un gatavi zākāt visu un visus..

    Kas tad liedz turpināt pirkt?

    22.09.2019 02:03
    Reply to  Reinis Rozitis

    izklausās pēc ēzeļu partijas piekritēja ;)

    Reklāma