Web Analytics
More
    Reklāma

    Oficiāli startējis Wi-Fi 6 bezvadu interneta standarts

    Jaunākie raksti

    Wi-Fi Alliance izziņojusi Wi-Fi 6 standartu, kaut arī tika gaidīts, ka visas Wi-Fi 6 nianses būs zināmas tikai ap 2020. gada sākumu. Viss (pārsvarā tie ir dārgi maršrutētāji), ko mēs esam apskatījuši iepriekš būtu dēvējams par Wi-Fi 6 ready vai kaut ko uz to pusi, jo tikai šobrīd sāk izsniegt Wi-Fi 6 sertifikātus.

    Sagaidāms, ka šobrīd ražotāji sāks plašāk strādāt ar Wi-Fi 6 (802.11ax) ierīču izlaišanu, jo šobrīd pieejami ir tikai maršrutētāji un šī gada Samsung Galaxy S10 sērijas un Note10 sērijas viedtālruņi. Skaitās, ka Intel ir viena Wi-Fi 6 tīkla karte galddatoriem, bet tas ir arī viss. Arī Apple nesen izziņoto viedtālruņu trio ticis pie Wi-Fi 6.

    Reklāma

    Wi-Fi 6 veidots tā, lai šis bezvadu savienojums nodrošinātu stabilu internetu vienlaikus daudzām ierīcēm, ar Wi-Fi 5 (802.11ac) ar šo uzdevumu tik labi galā netika. Šis noderēs, kad tev mājās būs 20… 30 un vairāk dažādas IoT jeb Lietu Interneta ierīces (gaismas slēdži, sensori, viedās durvis, apkure un ventilācija u.tml.). Tāpat teorētiski Wi-Fi 6 spēj datus pārraidīt četras reizes ātrāk par Wi-Fi 5. Faktiski ideālos apstākļos datu pārsūtīšanas ātrumi esot kāpuši tikai par 37%.

    Wi-Fi 6 atnācis kopā ar WPA3, kas jau diemžēl šobrīd skaitās uzlauzts un vienlīdz nedrošs ar WPA2.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma