Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Card šodien uzsāk ceļu pie pirmajiem pasūtītājiem

    Jaunākie raksti

    Apple jaunā kredītkarte Apple Card šodien uzsākusi ceļu pie pirmajiem interesentiem. Apple Card šobrīd nebūs pieejama visiem, kuri bija reģistrējušies kartes saņemšanai, bet Apple izlozēs tos, kuri pirmie tiks pie Apple Card. Citi Apple Card kārotāji ASV pie savas norēķinu kartes tiks kaut kad šomēnes.

    Apple neatklāj, cik tieši klienti šodien saņems iespēju pirmajam iegūt Apple Card.

    Reklāma

    Apple Card reģistrācijai nepieciešams viedtālrunis ar vismaz iOS 12.4 operētājsistēmas versiju, kā arī jānorāda personas dati, dzīvesvieta, ienākumi un cita pieprasītā informācija. Apple Card tiek izdota sadarbībā ar Goldman Sachs. Apple sola, ka Apple Card pieteikuma izskatīšana noritēs reālā laikā, izskatīšana aizņems mazāk par minūti.

    Apple Card paredzēta plašam lietotāju lokam, tā nebūs nekāda premium klases kredītkarte. Attiecīgi arī prasības pret Apple Card lietotāja ienākumiem ir zemākas. Pēc pieteikuma izskatīšanas un akcepta virtuālā Apple Card uzreiz būs pieejama Apple Wallet, titāna fizisko karti klienti saņems ar pasta starpniecību pēcāk. Titāna Apple Card pievienošana savam virtuālajam makam būs vienkārša – ar iPhone NFC būs jāpieskaras aploksnē pievienotajai NFC uzlīmei, un norēķinu karte uzreiz būs aktīva.

    Martā kopā ar jaunajiem Apple video un ziņu satura pakalpojumiem uzņēmums prezentēja arī Apple Card kredītkarti. Jaunā kredītkarte integrēta Apple Wallet digitālajā maciņā, lai padarītu iepirkšanos un uzkrājumu veidošanu ne tikai vienkāršāku un saprotamāku, bet arī drošāku.

    Šonedēļ bankas tīmekļa vietnē ir publicēts Apple Card līgums un tajā minēts, ka ar šo karti nevarēs pirkt ārzemju valūtas, kriptovalūtas, loterijas biļetes, kā arī izmantot naudas pārskaitījumiem, kazino spēlēm vai totalizatoriem. Salīdzinājumam, Swedbank maksājumu karšu lietošanas līgumā šādu ierobežojumu nav.

    Arī citas bankas saviem klientiem liedz veikt kriptovalūtu pirkumus un skaidro to ar rūpēm par klientu drošību. Proti, kriptovalūtu kursam ir tik lielas svārstības, ka klienti var iestigt tādos parādos ar kuriem vairs nespēs tikt galā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vimba
    06.08.2019 14:31

    Walmartā uz akciju arī usb flaškas var nopirkt..
    Šī ziņa mūsu auditorijai neliekas diezko aktuāla pēc būtības..

    Kursors.lv
    06.08.2019 14:32
    Reply to  Vimba

    Šī tomēr ir svarīgāka ziņa, jo Apple nav šāds tāds mazs flešku ražotājs.

    Skābene
    06.08.2019 15:28

    Diez Samsunga un Huawei lietotāji arī var dabūt savu āboļkarti!? :D

    Vimba
    07.08.2019 07:53

    Kam tieši tas var interesēt, ja kartes domātas ārzemniekiem? Lai varētu pastāstīt draugiem jaunumus? D

    Kursors.lv
    07.08.2019 08:21
    Reply to  Vimba

    Tevi interesē tikai tas, kas notiek tavā ciematā? Mēs esam pieraduši skatīties uz pasauli plašāk un Apple jaunumi ir aktuāli visās pasaules malās. Īpaši jau par tādiem produktiem, kā Apple Card.

    Vimba
    07.08.2019 18:03

    Nē, bet atkārtošos un mēģināšu paskaidrot pēc būtības.
    Tāpēc arī šo portālu apmeklē tauta, lai palasītu kas jauns noticis. Bet tas, ka tekstā ir pieminēts apple, nenozīmē, ka ir aktuāli un saistoši. Gribētu zināt kuram Latvijā šī ziņa ir aktuāla.. paveras jaunas kreditēšanās iespējas no apple puses. Okey, jaunums tas ir viennozīmīgi. Un tieši šodien izsūta kartes? Arī jā. Bet kuram tas maina ko ikdienā vai nākotnē? Drīzāk par sirēnu pārbaudi varētu ziņot, nevis iespējām kreditēties, kur nemaz latvieši pagaidām to nevar..

    Kursors.lv
    07.08.2019 22:39
    Reply to  Vimba

    Labi, vienkāršosim šo sarunu līdz šim. Kursorā tiek publicētas tās ziņas, kas man un manai komandai šķiet aktuālas, lai par tām lasītu mūsu lasītāji. Šī ziņa ir tieši tāda.

    Madara Saule
    06.08.2019 15:51

    A kam tāda karte vajadzīga, ja visas tendences ir bezvadu/virtuāls, maciņi tālruņos vai pulkstenī…

    Fedja
    07.08.2019 08:20
    Reply to  Madara Saule

    Tiem, kas tusiņā gribēs pazīmēties! :)
    Gan jau arī klubā maziņās copēsies labāk, kad uz bāra letes noliks Iphone, Apple karti un Mercedes atslēgas (tas nekas ka no A vai B klaes), galvenais lai ir merša zīmīte! :)

    07.08.2019 08:21
    Reply to  Madara Saule

    ASV ir ļoti daudz taupīgu veikalnieku, kuri nebūt nesteidzas par savu naudu apgreidot karšu terminālus (nemaz nerunājot par cash only, kur pat karte būs bezjēdzīgs titāna taisnstūris).

    Fedja
    07.08.2019 09:47
    Reply to  digitalk

    Tu zini, man nav bijušas problēmas ar karšu norēķiniem ASV, pat visos taksometros var’;eju samaksāt ar karti. Vienīgā vieta, kur maksāju ar papīra naudu bija hotdogu un saldējuma tirgotāji, kas tirgo no stumjamajiem ratiņiem.

    07.08.2019 09:57
    Reply to  Fedja

    arguments bija par bezvadu norēķinu pieejamību vs karte.
    cash only vairāk kā piemērs mazajam biznesam ārpus lielpilsētām.

    Kursors.lv
    07.08.2019 10:18
    Reply to  digitalk

    Vai tad veikali paši pērk termināļus? Tos vai tad neīrē no maksājumu processing (vai citas trešās puses) uzņēmumiem?

    Fedja
    07.08.2019 10:55

    Sadarbības modeļi ir dažādi! Var īrēt, var pirkt, katram pašam jārēķina, kas izdevīgāk.

    Kursors.lv
    07.08.2019 11:09
    Reply to  Fedja

    Klau, a kā ir – ja mainās termināļu paaudzes (piemēram, nāk jaunie termināļi ar bezkontakta maksājumu iespēju), to īres maksa taču nepieaug? Neba nu pircējs pats izvēlas, kādus termināļus lietot. To nosaka karšu tīkli, vai ne?

    sashaav
    07.08.2019 11:13

    Modeļi ir dažādi. Latvijā ir ierasts, ka POS terminālus nodrošina banka vai processinga centrs pēc bankas rīkojuma.
    Bet var būt arī ka veikals pats nopērk, noīrē POS termināli.
    Pirmajā variantā ir jāmaksā zināma makasa bankai.
    Otrajā variantā – šī maksa atkrīt, bet paliek risks, ka mainoties prasībām (piemēram parādās bezkontaktu tehnoloģija) veikalam jādomā par jauna POSa iegūšanu.

    Kursors.lv
    07.08.2019 11:26
    Reply to  sashaav

    Paldies par skaidrojumu!

    Madara Saule
    07.08.2019 11:42

    Jā, prasības nosaka regulas. Tu vari nopirkt pos termināli, bet tam būs jāstrādā kādas bankas vai karšu tīklā (nosacīti sakot). Un ja tas neatbalsta bezkontakta maksājumus, tad no kura tur datuma, varēsi to vienkārši izmest, vai pārdot ēbajā. Prasības ūber alles. Man pat dziļi laukos mazajā ūķī ir jau bezkontaktu termināls uzlikts.

    Reklāma