Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izziņo Apple News+ digitālo žurnālu abonēšanas servisu

    Jaunākie raksti

    Vakar īpašā pasākumā Apple izziņoja vairākus jaunumus un viens no tiem ir Apple News+ digitālo žurnālu abonēšanas serviss. Tas apkopo vienuviet saturu no vairāk nekā 300 dažādiem žurnāliem un pieejams par fiksētu 9.99 ASV dolāru maksu mēnesī. Servisā varēs atrast tādus žurnālus kā The New Yorker, Esquire, The Atlantic, National Geographic, Men’s Health un Vogue. Savukārt The Wall Street Journal būs speciāli atlasīti raksti nevis izdevums pieejams pilnā apmērā.

    Žurnāli būs speciāli sagatavoti, lai lieliski izskatītos gan lasot uz Mac datoriem, gan iPhone un iPad mobilajām ierīcēm.

    Tādējādi Apple ir uzbūvējis kaut ko līdzīgu Spotify mūzikai vai Netflix filmām. Atsevišķi abonējot visus šos žurnālus, tie gadā izmaksātu vairāk nekā 8000 dolāriem.

    Sākotnēji šis serviss būs pieejams ASV un Kanādā, pēc tam to gada beigās saņems Lielbritānija un Austrālija, bet pārējā Eiropa (tātad, arī mēs) pie Apple News+ tiksim vēl vēlāk, iespējams nākamajā gadā. Pirmais mēnesis tiks piedāvāts bez maksas.

    Apple News+ abonentu varēs izmantot kopā ar ģimenes locekļiem ar Family Sharing funkciju. Pie tam, katram ģimenes loceklim būs iespēja atzīmēt savus iecienītos žurnālus. Apple arī sola sargāt šī servisa lietotāju privātumu un neuzkrāt, kā arī nedalīties apkārt ar lietotāju lasīto žurnālu informāciju. Respektīvi, neviens reklāmdevējs neuzzinās, kādus žurnālus un to rakstus mēs lasīsim šajā servisā.

    https://youtu.be/Im5c5WR9vMQ

    Digitālie žurnāli Apple mobilajās ierīcēs nav nekāds jaunums. Atceros, ka jau pirms daudziem gadiem speciāli nopirku mazo iPad mini planšetdatoru, lai varētu lidojumos lasīt WIRED žurnāla digitālo versiju. Izpētīju arī vairākus citus digitālos žurnālus un laika gaitā redzēju, ka tie beidz pastāvēt. Acīmredzot, pārāk dārgi uzturēt atsevišķu versiju tikai Apple ierīču lietotājiem. Ar jauno Apple News+ servisu Apple vēlas atdzīvināt šo kategoriju un šāda abonēšanas pieeja varbūt spēs piesaistīt pietiekami daudz abonentus, lai izdevumiem atmaksātos digitālās versijas ražošana. Pagaidām grūti spriest, laiks rādīs.

    Ko tu domā par Apple News+ servisu un vai pats tādu lietotu? Vai cena šķiet adekvāta ņemot vērā, ka katram mums tomēr ir savas intereses un tāpat nelasīsim tos 300 žurnālus uzreiz?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Muldis
    26.03.2019 08:56

    Pēdējo reizi žurnālu lasīju kādā 2001. gadā. Braucot ar autobusu no Rīgas uz Liepāju. Autobuss vēl pat nebija izbraucis no Rīgas, kad sapratu ka skatīties pa logu ir daudz interesantāk nekā lasīt žurnālu. Ar šo gribēju pateikt, ka serviss neinteresē, pat ja man to dotu par velti.

    KsaKsa
    26.03.2019 09:06
    Reply to  Muldis

    plus 1

    Skābene
    26.03.2019 09:18
    Reply to  Muldis

    Parasti visi žurnālus lasa pie Rimi kasēm, stāvot rindā! Pareizāk sakot izšķirsta bildītes un noliek atpakaļ plauktā! :)

    Muldis
    26.03.2019 13:58

    Teikšu tā. Pārsvarā lasu tikai grāmatas. Bet kāpēc es nelasu žurnālus, tas jau ir tāds komplicētāks stāsts. Līdz šim neesmu atradis nevienu sev interesējošu žurnālu, kaut gan ta baigi arī neesmu meklējis. Un man liekas ka ir daudz interesantākas lietas ko darīt, nekā lasīt žurnālus. Kaut vai iziet pastaigā ar suni vai iemācīties spēlēt ģitāru.

    itanium
    26.03.2019 09:33

    Hmmm, ja vien tos rakstus no žurnāliem kāds ierunātu.

    LOLis
    26.03.2019 11:27

    Ja pieņemu, ka Apple News+ reiz būs Latvijā, ar tādu pašu ikmēneša maksājuma summu kā Apple Music (6.99eur), ja tas iekļaus arī “IR”, abas Ilustrētās, kā arī citus vietējos izdevumus, neredzēšu jēgu par šo pakalpojumu nemaksāt. Privātums, nav reklāmas, maz klikbeitu, profesionālu mediju atbalstīšana, piekļuve arī daudziem globāliem zinātnes, biznesa un politikas mediju milžiem, un iespēja šērot pakalpojumu ar vēl 5 cilvēkiem.. tu nopietni??

    LOLis
    26.03.2019 11:49

    Nu man izskatās, ka Apple, ienākot jaunā valstī, šim servisam pievieno arī vietējos izdevumus. Ja viņi tuvākos gados domā ienākt Latvijā, būtu muļķīgi mums sniegt ziņas tikai angļu valodā. Tāpēc arī noteikti sāk ar valstīm, kur dominējošā valoda ir angļu. Bet nu turu īkšķus par vietējo izdevumu iekļaušanu.
    Lai nu kā, līdz galam nenovērtēts serviss man šķiet, īpaši ja esi no ASV, Kanādas, Austrālijas vai UK. Komentāros un like/dislike joslās manu cilvēku neizpratni par to, kāpēc vispār par kaut ko maksāt, visu info var dabūt Facebookā un YouTubā. Skumji.

    Lietotājs
    26.03.2019 19:51

    Platforma jau ir uzlauzta un žurnāliem nav nekāds DRM. Cilvēkiem izdevies (pat bez abonementa) izvilkt arā veselus PDF vai augstas izšķirtspējas attēlus un no tiem salipināt PDF. :)

    https://www.reddit.com/r/Piracy/comments/b5p6vf/apple_news_uses_nonsecure_pdfs_nonsubscribers_can/

    Reklāma