Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izziņo Apple Card kredītkarti

    Jaunākie raksti

    25. marta pasākumā Apple papildus saviem satura pakalpojumiem izziņoja arī savu Apple Card kredītkarti, ko nodēvēja par jauna veida kredītkarti. To iegrauztā ābola kompānija veido kopā ar Goldman Sachs banku, tātad nekas īpaši jauns savā būtībā nav radīts.

    Apple Card kredītkarte integrējas Apple Wallet digitālajā maciņā un uzņēmums sola maksimāli vienkāršot budžeta plānošanu. Maciņā būs uzskatāmi parādīts, kur un ko esam pirkuši, kā arī vizuāli saprotami tiks attēlots ne tikai uz kartes pieejamo līdzekļu apmērs, bet arī procentu maksājumi.

    Reklāma

    Tiesa, jāpiezīmē, ka procentu maksājumi ir aptuveni tādi paši kā citām kredītkartēm (13.24% – 24.25% gada likme) un Apple nekādu inovāciju šajā jomā nav parādījis. Bet vismaz par Apple Card izmantošanu nav jāmaksā papildus maksas.

    Lai lietotājus motivētu ar šo karti veikt vairāk pirkumus, Apple izveidojis speciālu atmaksas programmu – “Daily Cash”. Pircēji saņems atpakaļ 3% par katru pirkumu, kas veikts no Apple (Apple Store, Apple.com, App Store vai iTunes, kā arī Apple Music, iCloud vai pirkumiem lietotnēs). Savukārt, par katru pirkumu izmantojot Apple Pay, atpakaļ saņemsim 2% no pirkumu summas. Visiem citiem pirkumiem ar šo karti tiek nodrošināta 1% atmaksa. Pie tam, “Daily Cash” atmaksa tiek saņemta katru dienu un to var izmantot, lai dzēstu savu parādu vai pārskaitītu atpakaļ uz savu bankas kontu.

    Par katru pirkumu lietotājs telefonā uzreiz saņems paziņojumu un Apple sola parūpēties par maksājumu drošību. Katram pirkumam līdzi būs arī tā veikšanas adrese, ko varēs uzskatāmi apskatīties, ja radīsies aizdomas par to, ka pirkumu neesam veikuši paši.

    Apple nebūtu Apple, ja neveltītu lielu uzmanību savu produktu dizainam. Apple Card kredītkarte veidota no titāna sadarbībā ar Mastercard un tajā ar lāzeru būs iededzināts Apple logo un kartes īpašnieka vārds. Kartes numurs, derīguma termiņš un drošības kodu būs jāmeklē Apple digitālā maciņa lietotnē.

    Apple Card būs pieejama jau šovasar.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    26.03.2019 08:42

    Bezjēdzīgs produkts!

    Rihards
    26.03.2019 08:48
    Reply to  Skābene

    Bezjēdzīgs vai lietderīgs – nav svarīgi, Latvijā tāpat nebūs pieejams.

    Skābene
    26.03.2019 09:14

    Apple neatbild uz galveno jautājumu, kāpēc man vajag vecmodīgu āboļkarti telefona norēķinu laikmetā!?

    Skābene
    26.03.2019 10:16
    Reply to  Skābene

    Nu jau, nu jau, ļoti daudzās vietās man USA piedāvāja iespēju norēķināties gan ar Apple, gan google pay. Nav tur viss tik slikti ar telefona norēķiniem.

    Skābene
    26.03.2019 11:41
    Reply to  Skābene

    Arī pie mums var izmantot/izmanto magnētisko lentu. Vēl nesen izmantoju Narvessen priekšapmaksas Mastercard dāvanu karti, kurai ir tikai magnētiskā josla bez čipa! Novelc karti un ievadi pin. Pat ērtāk kā spraust to karti lasītājā!
    Pie mums bankas vienkārši agresīvāk uzspieda čipu izmantošanu un par magnētiskās joslas iespējām klusē.

    Skābene
    26.03.2019 13:04
    Reply to  Skābene

    Kāpēc?Manuprāt Mastercard arī Āfrikā ir Mastercard, neatkarīgi no tā, vai karti man izdod Swedbank, Blue Orange vai Narvesen. Ej uz jebkuru veikalu, kur pieņem Mastercard un maksā vesels.

    Nejauc ar Galactico, ko pieņem tikai Galactico veikalos. ;)

    elt
    26.03.2019 12:20

    Ja būtu iespēja sajūgt šāda tipa kartes ar garmin pay arī būtu par ko padomāt. Inovācijas, risinājumi, piedāvājumi finanšu jomā arī prasās.

    Guncixx
    26.03.2019 12:40

    Ar ko šī karte un risinājums būtu labāks par, piemēram revolut?

    wils
    26.03.2019 17:06

    Pieļauju, ka ASV ja ir pieejami bezkontakta maksājuma terminālis, tad 100% būs pieejams Apple Pay.

    Juris Bo
    27.03.2019 09:36
    Reply to  wils

    Gluži kā Latvijā – ja terminālis atbalsta bezkontakta maksājumus, strādās arī Apple Pay.

    Reklāma