Web Analytics
More
    Reklāma

    Viedās mājas ierīces nākotnē varētu glābt tavu dzīvību

    Jaunākie raksti

    Digitālie balss asistenti skaļruņos vairs nav tāls sapnis pat pie mums. Amazon, Google un citu ražotāju viedie skaļruņi prot mums pastāstīt par laika prognozi, iepirkties, ieslēgt viedo apgaismojumu un atskaņot mūziku no Spotify. Vašingtonas Universitātes pētnieki uzsākuši veidot papildinājumu balss asistentiem, kas spēs konstatēt mājinieku problēmas ar sirdi un sirdstrieku.

    Ja digitālais balss asistents tevi noklausās ikdienā, kāpēc, lai tas nebūtu ar papildu garantiju tavai veselībai un dzīvībai? Pētnieki mēģina apmācīt mākslīgo intelektu, lai tas atpazītu sirdstriekai raksturīgas cilvēka izdvestās skaņas un problemātisku elpošanu. Digitālais asistents uzreiz spēs izsaukt ātro palīdzību, iespējams, glābjot mājinieka dzīvību.

    Reklāma

    Protams, mākslīgā intelekta apmācība ir sarežģīta, jo nākas iemācīt ne tikai cilvēka izdvestās skaņas sirdstriekas laikā, bet arī iemācīt skaņas, kas nav saistāmas ar dzīvības briesmām – nākas iemācīt nereaģēt uz parastu elpošanu, elpošanu miegā, arī mājdzīvnieku izdotās skaņas var būt maldinošas.

    Pētnieki plāno šo balss asistentu papildinājumu padarīt par komerciālu projektu.

    Avotsbgr
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mahmuds
    20.06.2019 15:13

    Tu, cilvēks, izlem ar sievu pamīlēties, bet pēc 5 min jau “ātrie” ar glābējiem laužas dzīvoklī ;) !

    Gatis Rumbens
    20.06.2019 17:40
    Reply to  Mahmuds

    Aha..sex’a laikā…ātrums, elpošana varētu būt līdzīga triekai. Nē nu OK…daudzi droši vien arī laikam nomirst sex’a laikā…bet manuprāt tas nav sliktākais veids kā aiziet :-P

    Krotow
    20.06.2019 18:07
    Reply to  Mahmuds

    Pamīlēties pat “klasiskajos” standartos var ne tikai ar sievu. Ja sieva tiks pie filtru konfigurēšanas, var sanākt, ka priecājoties ar kaimiņieni, sieva saņem tiešo videozvanu.

    Krotow
    20.06.2019 18:08

    Būtu labi ja izsauktu kaut vai apbedīšanas biroju.

    Reklāma