Web Analytics
More
    Reklāma

    Tramps atmaigst pret Huawei, ļaus ASV uzņēmumiem sadarboties ar ķīniešiem

    Jaunākie raksti

    Maija beigās ASV prezidents Donalds Tramps eskalēja tirdzniecības karu pret Ķīnu un pamatīgi ierobežoja tehnoloģiju giganta Huawei darbību liedzot ar to tirgoties ASV kompānijām, kas ķīniešiem piegādā svarīgus produktus un pakalpojumus. Šo sankciju rezultātā Huawei nonāca neapskaužamā situācijā un uzņēmumam nācās pielikt pamatīgas pūles, lai attīstītu pašiem savu operētājsistēmu, kuru pielietot, ja Google izstrādātā Android vairs nebūs pieejama. Tāpēc var pat teikt, ka ASV sankcijas Huawei ir padarījušas stiprāku.

    Pagājušajā nedēļā Osakā, Japānā notikušajā G20 tirdzniecības samitā ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka aizvadījis produktīvas sarunas ar Ķīnas prezidentu Xi Jinping. Tramps sacījis, ka Ķīna no ASV pirks ievērojamu lauksaimniecības produktu apjomu, taču Ķīnas oficiālie mediji ziņo, ka Tramps cer uz to, ka Ķīna importēs vairāk ASV produktu. Tādējādi Tramps vismaz izteikumos ir kļuvis pielaidīgāks pret Huawei, kas šajā tirdzniecības karā trāpījies pa sitienam un publiski izteicies, ka ļaus ASV uzņēmumiem pārdot savus produktus un pakalpojumus Huawei.

    Reklāma

    Pagaidām gan Huawei ir iekļauts oficiālajā sankciju sarakstā un nekādas izmaiņas nav notikušas. Tomēr šāda ASV prezidenta retorika liek domāt, ka jau drīzumā varētu samazināties pret Huawei vērstās sankcijas un ķīniešu uzņēmums varētu atsākt kaut cik normālu darbību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma