Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei vairs oficiāli nedrīkstēs izmantot microSD atmiņas karšu standartu

    Jaunākie raksti

    Šī viennozīmīgi ir melnākā nedēļa Huawei pastāvēšanas vēsturē, jo teju katru dienu varam izlasīt par kārtējo ASV raidīto triecienu, kas šo ķīniešu tehnoloģiju grandu gremdē arvien dziļāk un dziļāk atpakaļ Ķīnā. Nedēļas sākumā pirmie Latvijā informējām par to, ka Huawei ir ierobežota piekļuve Android operētājsistēmai un dažas dienas vēlāk informējām par to, ka Huawei nu ir apgrūtināta procesoru izstrāde. Ļoti īsā laika posmā uz Huawei pleciem ir uzkrauta ārprātīgi smagu problēmu nasta. Huawei gan ziņo, ka jau strādā pie savas mobilās operētājsistēmas, taču tā varētu būt gatava tikai nākamajā gadā.

    Šodien mums nākas vēstīt par kārtējo Huawei problēmu. Huawei nosaukums vairs nav atrodams SD Association biedru sarakstā un tas nozīmē, ka Huawei vairs nevar piedalīties SD un microSD atmiņas karšu standartu izstrādē, kā arī oficiāli savos produktos izmantot šīs tehnoloģijas. SD Association sarunā ar Android Authority ir apstiprinājusi, ka Huawei ir izslēgts no biedru saraksta, lai pakļautos ASV prasībām. Interneta arhīvā varam redzēt, ka 11. aprīlī Huawei vārds vēl bija atrodams SD Association biedru sarakstā.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka Huawei šis notikums ietekmē tikai daļēji, jo mobilās ierīces mūsdienās var brīvi iztikt bez atmiņas kartēm vispār un Huawei ir paspējuši radīt paši savu Nano Memory Card atmiņas kartes standartu, kas ir krietni mazāks par microSD un ļauj atmiņas karti ievietot Nano SIM kartes slotā. Jaunā veida atmiņas kartes tiek izmantotas, piemēram, jaunākajā Huawei P30 Pro flagmanī.

    Tāpat Huawei izplatītajā komentārā ir teikts, ka “SD karšu izmantošana Huawei viedtālruņos netiks ietekmēta un lietotāji var turpināt iegādāties un lietot šos produktus”.

    Nikkei informē, ka šonedēļ Huawei ir izslēgts arī no Wi-Fi Alliance un JEDEC organizācijām un praksē tas nozīmē, ka Huawei vairs nevarēs iesaistīties diskusijās par Wi-Fi bezvadu interneta un pusvadītāju standartu izstrādi. Šo tehnoloģiju lietošana vismaz daļēji joprojām būs iespējama, tomēr vairs nebūs iespējas tehnoloģiju deķi pavilkt uz sev ērtāko pusi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    25.05.2019 21:07

    Biš “clickbait” virsraksts sanācis. SD kartes lietot neviens nevar aizsliegt. Izslēgt var no standartu biedrības. Loguci droši vien nevarēs lietot. Bet piem. neviens Latvijas uzņēmums, kuru elektronikas produktos ir SD kartes slots taču arī nav nekādā sakarā ar to organizāciju. Un šie logotipi un sertifikācijas vairāk krata biznesa nišu, ne jau parasto lietotāju segmentu. Tas pats arī par WiFi.

    digitalk
    25.05.2019 21:26
    Reply to  Kristaps K.

    tas tāpēc, ka tā ir 2x tulkota ziņa, oriģināls ir japāniski, un nāk no nesaprotamas uzticamības avota.

    25.05.2019 21:31

    A kuru parasto lietotāju krata, vai kaut kas ir “oficiāli”? Interesē vai strādā. Atbilstība standartiem vairāk uztrauc korporatīvo pasauli un arī tak vairāk uz backend dzelžiem, ne jau telefoniem.

    25.05.2019 23:03

    Kādā veidā izmešana no ASV nevalstiskas organizācijas varētu ietekmēt Huawei produktu pieejamību Eiropā gala patērētājiem?

    26.05.2019 20:25

    Par SD/WiFi u.c. standartiem runājot – tehnoloģijas būs tās pašas, nevienu nevar aizliegt tās implementēt precīzi, izčakarēt var tikai uz oficiālu sertifikāciju / logotipu uzlikšanu.

    wilsis
    26.05.2019 19:21
    Reply to  Kristaps K.

    Piemēram, UK un Japānas operatori atcēluši iepriekšpārdošanu nākotnes Huawei produktiem, tādiem kā Mate 20X, P20 lite utt..

    digitalk
    25.05.2019 21:53

    tev ir ļoti dīvaina izpratne par uzticamību — par faktu pārliecināties nav problēmu, bet cik patiesi ir izdarītie secinājumi, kurus tu kā papagailis atkārto?

    digitalk
    25.05.2019 23:52

    paldies, bet man nav intereses par politisko un ekonomisko dūru vicināšanu, un zīlēšanu kafijas biezumos. tas notiek neatkarīgi no manis, un es iepazīšos ar rezultātiem, kad tādi būs.
    runājot par diskusijām, blogu komentēšanas sistēmas tādas neveicina, ziņas ātri noveco un aizbrauc vēstures mēslainē arhīvā.

    Kristaps Ķēdis
    26.05.2019 11:10

    Nu, gan. Kam vispār līst tajā Štatu lauciņā? Gribēja pablamēties un dabūja ko gribēja.

    Tramps ir daunis
    26.05.2019 12:59

    Trampam tā riktīgi noskauda huawei panākumi vispasaules tirgū un tapēc nolēma huawei aizligt izmantot visu ko vien var.

    Rižijs mērkaķis
    27.05.2019 02:06

    Ieliks telefonos standartā 256gb, kas tur neko baigi izmaksas neietekmē un viss, nez kāpēc iphone jau 11 gadus iztiek bez tās sūda atmiņu kartes

    wils
    27.05.2019 10:38

    Ņemot vērā, ka NVcard izgatavo Toshiba pēc Huawei pasūtījuma un to ka Toshiba ir apturējusi piegādes. Tiesa, Toshiba pašlaik pārbauda vai kāds no komponentiem netiek ražots ASV. Līdz ar to, garantijas, ka piegādes tiks atjaunotas, nav.

    Reklāma